"This is one doodle that can't be un-did, Homeskillet"

IKSU-endorfiner, scones och Juno = en kick-ass kväll.

Om att hålla sig varm

Insikterna står som spön i backen, precis som regnet i höstvärlden utanför mitt fönster. Den finaste tanken är att man aldrig någonsin är ensam i någonting.

Dag 1

Jag tycker att vi satsar på att starta denna termin
lika fantastiskt som vi avslutade den förra.


I'm back baby

Efter en vecka av solsken och god mat med fina vänner möter jag ett svalare Sverige lite brunare, lite nöjdare. Kanske framför allt lite mättare. Säger hejdå på en flygplats som känns lite som hemma, ringer en välbekant röst som är som hemma. Får uppdateringar om veckan som gått, vad som hänt, vad som inte hänt och vad som komma skall.

Flyger hem till ett Norrland som jag älskar. Solen mellan molnen, över havet. Kalla vindar och det egna dumflinet på en flygbuss som för en gångs skull snällt står och väntar på mig. Jag välkomnas hem av björkar som plötsligt skiftar i gulgröna toner och ett korridorsrum som är bara mitt. Jag är hemma i mitt Umeå.

Hej semester!

Nu drar jag till Grekland!

Och en vidöppen väg rullar ut framför oss *

Hemma i Umeå. För 13 mil sedan packade jag in alla mina tusen väskor i bilen och nu sitter jag här. Har öppnat posthögen, börjat frosta av frysen och funderar på att packa upp alla de tusen väskorna igen. Hej verkligheten.

Just nu känns det väl sådär. För här finns ingen 9-kilometers-promenad-kompis, inget smittande Brännströmsskratt, ingen som kommer klädd i ett språkskämt bara för min skull, inget boom, ingen hattkompis, ingen Caroline och ingen fantastiska faktaupplysningar om spindlar och brittiska mäns mjukdjursvanor. Nej, här är bara jag och utan er känns allt lite tråkigare.

Meen. Jag och Hanna har suttit och ringt upp blivande språkkonsultstudenter idag, vilket gjorde mig lite peppad på höstens inspark. Det är alltid något.

* Ensam lång väg hem

16 augusti

Nu har jag två dagar kvar i Skellefteå innan jag tar mitt pick och pack och flyttar hem till mitt lilla crib. Plötsligt händer det. Jag börjar ställa in mig på Umeå nu och det jag måste erkänna att jag längtar mest efter är min egen säng. Och IKSU. Och att få lite rutiner och ordning på allt. Det kanske ska bli skönt med höst ändå?

Hur som helst blir tiden i Umeå kort såhär i början
för på torsdag/fredag bär det ju faktiskt iväg. Yay.


BOOM!

I fredags åkte jag ut till Bäckboda med alla mina finaste vänner. Jag och Alexandra inledde dagen med att spelar lite kubb och vandra runt bland kossor och grusvägar i väntan på att alla andra skulle dyka upp.

Vädret var fantastiskt och när väl alla var på plats fixade vi iordning en sallad, dukade upp på gården och bemästrade gasolgrillen tillsammans.

Efter all mat styrde Hanna upp en stafett som lämnade blåmärken på benen och kramp i skrattmusklerna. Mitt lag vann, men det var nog allt annat än min förtjänst.

När mörkret blev för kompakt gick vi in i huset för att spela lite sällskapsspel och utöva annat vansinne, bajsleken bland annat. När timmarna sedan blev små åkte ett gäng hem medan de flesta av oss andra kröp i säng. Andra spelade Skellefteåspelet och krigade med flugorna hela natten lång.

 

En perfekt kväll. Tack vänner ♥

Just don't fall recklessly, headlessly in love with me Cause its gonna be All heartbreak blissfully painful and insanity if we agree you can hang with me

Robyn

Mer kärlek

... och ikväll har jag plockat en dryg liter hallon! Heja!

Om kärleken till Norrland, skogen och allemansrätten

Igår plockade jag och Erik 7-8 liter blåbär på knappt tre timmar.
Roligt, enkelt och vansinnigt gratis.


MEN YAY!

Emarosa – Emarosa


Om att vara peppad?

Jag missade att tacka ja till min utbildningsplats tidigare i sommar och är därmed struken från språkkonsultprogrammet, vilket inte kan vara särskilt bra. Idag skickade jag några mejl i hopp om att ändra på det. Jag passade även på att söka CSN och tänkte som hastigast tanken att alla mina grejer på något sätt måste ta sig till Umeå snart. Längre än så har jag dock inte kommit. Medan september kryper allt närmare tänker jag nämligen motsägelsefullt nog att hösten är långt långt långt borta.


Fina Madde!


Life is not linear, it's organic

 

Ken Robinson är klok! (Det är läskigt när någon annan lyckas sätta ord på ens tankar.) Videon är en fortsättning på den här TED-talken.


Igår råkade jag för övrigt slå mig själv i ansiktet med en plattång.
Så jävla smidig.

En torsdag

Om jag bortser från att jag tokhalkat och slagit mig något så gud förbannat (hej rumpblåmärke storlek störst!) har jag hittills haft en fantastisk torsdag; en fin morgon, lite lugn och ro, en ordentlig förmiddagspromenad, lyxlunch, Entourage och lite tid vid havet.

Nu sitter jag med Melissa och badar i beslutsångest. Jag vet vad jag vill, men samtidigt vad jag borde. Det går helt enkelt inte ihop. Vad är pengar för ett påhitt och varför ska det ställa till med så mycket bekymmer?

Augustidagar

Min lilla lantsemester var precis vad jag behövde.


Made from dust

Idag är jag vaken tidigt. All tid före 10 känns som bonus sådana här dagar. Förresten är världen otroligt liten ibland. Och ibland är det lite skrämmande enkelt att se vad som format en människa.

Om kärleken till skogen

Igår somnade jag tidigt tidigt med en bok i mina blåbärslila händer för att imorse vakna till en oväntat solig morgon. Sjuk och ynklig ska jag nu ställa mig på en rapplig stege för att måla fönster.

Jag älskar min semester och jag vill aldrig åka härifrån.

12:11

Småsjuk åker jag nu ut till Bäckboda. Tar med tjocksockar, gummistövlar, ipren, ett par filmer och ett hopp om kurering. På onsdag måste jag ju vara mitt vanliga pigga jag. (Efter bara ett par dagar isär så saknar jag er massor. Jag undrar hur det ska gå när sommaren plötsligt tar slut.)

Hör du sanningen, den lät som ett skratt

Jag känner mig bakis, en nykter helg till trots. Ont i halsen och tung i huvudet. Imorgon planerar jag att (äntligen) åka ut till Bäckis för lite egentid i skogen.
Mina gummistövlar och jag, mitt bland blåbärsriset. Jag längtar.

Jag är kär i Robyn, återigen


Det verkar så enkelt vännen

PDOL igår. Kent var magiska.

Bara det att de inledde med Utan dina andetag, fortsatte med Det finns inga ord, avslutade med 747, körde M (♥) som första extranummer och avslutade det hela med Mannen i den vita hatten (16 år senare) med extraverser och allt. Kärlek!

 

ändå är det så obegripligt svårt.


RSS 2.0