Frusna Köttbullar

Jag har tappat min mojo och kan inte blogga längre. Försöker och försöker. Blir bara dåligt.
Men igår hade jag i alla fall den trevligaste och roligaste kvällen på hur länge som helst! Tidigare idag träffade jag V och vi hade så där trevligt som vi alltid har och på cykeln på vägen hem tror jag att jag förfrös varenda en av mina köttbullstår vilket resulterade i att jag bara ville gråta.

Nu ska vi till E's föräldrar och äta mat sen ska jag jobba ikväll. Jag är ruskigt opeppad, men blev glad när jag såg min kära systers namn bredvid mitt på schemat.
Hoppas på lite folk men tokbra med dricks.

Inbakad

hihi. oj. jag kanske är lite full. och imorrn kommer jag tycka att det här inlägget är mycket pinsamt. men det blir imorgon. ikväll är alla mina tjejer världens bästa och allt är blommigt och smakar hjorton. Skål you crazy bastards!

Rovfåglar

Varit ute i vansinnet som är mellandagsrean. Följde min lilla lista och försökte göra allt så enkelt som möjligt. Folk är som gamar och ju längre tid jag spenderar bland dem blir jag sugen på att ta till våld. Så med de tyngsta bolagskassarna på länge skumpade jag, så snart jag kunde, hem på min cykel.

Lyckades fynda en snuskigt grön tröja. Men det blev bara det. Sen kan jag kanske inte påstå att 250:- är något superfynd när man knappt har några pengar heller.. men, det får väl bli min julklapp till mig.. betald med julklappspengar...

Ikväll kommer min barndomsvänner hit för julklappsbyten och soffmys. Ska bli trevligt. Som det alltid är. Och imorgon tjejfest, lördag jobb, söndag middag hos mamma och hej måndag nyårsaaaafton. Cheers mate!

Jag Är En Skumtomte

Jag och E spenderar annandag jul med att spela tv-spel och äta skräpmat. Buzz, Super Mario Galaxy och fett is all you need. Vår julgran blir bara finare och finare för varje dag som går och trots att det gick riktigt bra på jobbet inatt är jag ganska så seg. Men det kan ju också bero på de lastbilslass med julmat och julgodis som jag stoppat i mig de senaste dagarna. I övrigt är min mobiltelefon världens sämsta och min pepp inför nyårsafton det största på många år.

Skräck-Lucian

När jag var fyra-fem år pysslade jag ihop en Lucia på dagis. Ett flörtkule-huvud, garnhår, toarulle-kropp - hela köret. Med tusch ritade jag sedan ögon, näsa och en stor mun. Sedan gick jag stolt hem med min Lucia i handen.

Väl hemma kände jag att det saknades något - min stackars Lucia hade ju inga tänder! Så med tuschpennan i högsta hugg fortsatte jag mitt ritande.. tand efter tand.

Min Lucia blev, allt eftersom åren gick, ledare för ett litet Luciatåg med lillasysters tärna och lillebrors tomte i tätt följe. Luciatåget blev ett självklart julpynt i vårt hem.

I år kör min Lucia solo på fönsterbrädan hemma hos mig och E, för utan henne blir det faktiskt inte någon riktig jul. Min skräck-Lucia.

image148

En Nykomling

På torsdag morgon föddes en liten liten Liv :)

Idag bryter vi alla jultraditioner och äter våfflor lite middag. Sjukt värt.
Sen blir det att klä vår supergran. Den kommer bli fuckin' fäääntästic!

Jakten På Tre Julgranar

Med minnen av tidigare års frustrerade julgransjakter ger sig jag och min kära far ut i Bäckbodas skogar i jakt på tre fantastiska julgranar. När vi, fem minuter in i vansinnet, hittar den perfekta granen, alla kategorier, bara några meter från gården jublar vi, samtidigt som vi inser att det här bara är för bra för att vara sant. När vi, en stund senare, hittar gran nummer två, som nog är den tätaste granen i världen, gör jag misstaget att tänka att nu, ja nu är det här ju så gott som fixat, det är ju bara en gran kvar... Jo just det ja. En gran. En jävla gran.

Två timmar senare. Flera mil av skare som inte håller senare. En ekorre senare.
Ett halka-och-jävlart-slå-sönder-ett-knä-så-det-faktiskt-rinner-blod-nerför-smalbenet-fall senare. En skrikande spillkråka senare. Inte en enda snygg gran i sikte.

Hungriga, blodiga och trötta nöjer vi oss till slut med en ... ja ... gles, men jämn och grön gran. En halvdan gran är bättre än ingen alls tänker vi. Och därmed är året granjakt över.

En Annorlunda Raggningsreplik

"Det är synd att du inte är äldre. Då hade jag bjudit hem dig på tårta... och gravlax. Jag är egentligen ganska snäll. Ja, det är synd att du inte är äldre.."

Wacka Wacka

Gubben i lägenheten under oss har inte hostat sitt oj-det-kom-visst-upp-en-lunga-host på ett tag nu. Jag är rädd att jag hade ihjäl honom då jag råkade slå på stereon på maxvolym tidigare imorse. Eller var det mina trumhinnor som exploderade kanske?

Nu ska jag dansa med dammsugaren och hångla med en grön disktrasa. Supermysigt.

Bullmamma

Har jobbat hela åtta timmar idag. Imorgon är jag ledig och ska tokpynta med tomtar, handla julgransbollar och julstäda. Som den husmor jag är. Julafton är om några små stackars dagar, men i min värld är det typ oktober och ute är det gräsmattor och grus.

Baby Love, My Baby Love

Sedan i söndags har jag, åtminstone två gånger om dagen, frågat E om Johnny ringt. För fina Johnny och fina Emma ska nämligen ha barn nu. Typ idag. Typ igår. Men Johnny har inte ringt. Och nu tycker jag det är dags för honom att göra det. Så vi kan få komma och hälsa på det lilla krulliga (säkerligen) knytet :)

Vuxen

Idag har jag ätit ärtsoppa. Med senap. Som man ska.
Det smakade faktiskt inte kräks.

Julpyssel

image147
Till en början hade vi knappt tänkt julpynta hemma, bortsett från en julgran det vill säga.
Allt eftersom att december gått har vi skaffat julgardiner till två, av tre, rum, en superfin adventsljusstake och två amaryllisar i köket och granris fullt med små lampor i hallen.
Och så sent som i söndags fick jag ett ryck och fixade ihop ett julfat till vardagsrumsbordet.

Men fortfarande ingen julstämning...

image146

Sysslolös

Idag har jag, för första gången på länge, känt mig riktigt arbetslös. Vandrat runt runt i stan. Suttit på biblioteket med pensionärerna och läst tidningar och irriterat mig på små skrikande barn. Mitt besök till arbetsförmedlingen kan ha bidragit till känslan. Kanske.
Det är inte min favoritplats på jorden.

Flitiga Lisa

Jag har inte mycket att säga idag.
Börjar jobba om 30 minuter.
Men mest av allt vill jag bara sova.

Barr

Medan jag lyssnat på John Legend har jag stuckit mig på barr efter barr på julkreationen jag styrt upp till hallen. Blev helt okey i slutändan, även fast jag inte är helt nöjd.

Hittade inte en enda liten julklapp idag. En del är verkligen svåra. Och en del kan jag inte bestämma mig för vad, av allt jag kommit på, jag ska välja att köpa. Det senare är ju kanske ett lättsammare bekymmer..

Årets Första

Imorgon är jag helledig och ska fixa julklappar, plocka in fint ris till hallen och sedan middag ute och bio med E på kvällen. Om jag inte blir erbjuden jobb det vill säga.. Snälla, ring inte.

Årets första, och finaste, julkort trillade in genom dörren idag
(tillsammans med min första lönespec sedan kyrko, wei).

C, du är bara för härlig!
Tack
!

Bokstäver

Har jobbat på ICA Maxi idag. Gick ganska smärtfritt, tack och lov.
Ikväll har Per varit här och vi har ätit tacos och bullar och druckit cola.
Jag har haft colacravings hela dagen. Förstår inte vart de kom ifrån.

Har beställt från Adlibris nu. Jag älskar Adlibris mer och mer för varje dag. Medan jag klickar runt bland böckerna kommer jag att tänka på Gävle, på alla intressanta böcker, allt det jag skrev. Hur roligt det var. Kan inte skriva på samma sätt nu. Borde kanske försöka. Ta fram Skriva med kropp och själ och bara skriva. Det vore roligt om det gick vägen. Om jag kunde hitta inspiration. Om jag kunna hitta ett skrivprojekt.

En Röd Boll Och En Bultbräda

Jag ♥ Adlibris

Funderar på att beställa hem lite böcker och trillar in på kära Adlibris. 37:- för en pocketbok är ju vansinnigt billigt tänker jag och klickar. Hittar massa fina böcker som jag fått tips om, en massa andra som jag velat läsa länge och sedan.. sedan ser jag den. Den där boken jag har letat i över ett år nu. Den där boken som jag tidigare köpt till fina vänner som bara måste få läsa världens bästa bok. Den där boken som jag, trots det, inte själv äger. Världens bästa bok.                    

Naiv. Super.
*klick klick*

Kärlek


"Are you really retarded?"

Sand is Overrated. It's Just Tiny, Little Rocks

Jag saknar min katt och har i stort sett bara ätit bullar idag.
Imorgon ska jag köpa julklappar för min första lilla inkomst sedan jag slutade på kyrko.
Djävulen har känt doften av saffransbullar och stämt träff på torsdag.
Ser Kate Winslet i en tv-reklam och kommer att tänka på en av mina allra bästa filmer.
Önskar jag hade julstämning med stjärnformade snöflingor och filmkvällar under filtar.

How happy is the blameless vestal's lot!
The world forgetting, by the world forgot.

Don't Wake Me, I Plan On Sleeping In

Just hemkommen från ICA. Imorgon ska bakas. Tidigt, länge och mycket. Men inte lika tidigt som jag ska skjutsa paps och M till flyget. 05.15 är en jävla klockslag. I övrigt är jag i trött-mode idag. Sovit alldeles för lite och varit vaken alldeles för mycket. Lite kvällsfika och tre-avsnitts-Dexter-maraton är nu tänkt att skänka lite ljuvligt horisontalt läge.

I Like To Work Work

Har jobbat hela helgen. Är helt slut idag. Men det var värt det :) Ikväll ska jag och E ha en kväll för oss själva. Ska göra god mat och baka lyxiga saffransbullar. Eller kanske bara kolla på film. Vad som helst utom jobb funkar för mig.

Jag har inte köpt en enda julklapp än. Inte en. Ska börja nu i veckan tänkte jag. Som tur är har jag lite idéer om vad jag ska köpa i alla fall. Det är ju en start.

Vi köpte en riktigt fin toppstjärna till vår snart huggna julgran. Och en söt liten bolltomte som sitter fint på sideboarden nu. Snart kanske jag får lite julstämning. Hoppas jag i alla fall.

Busy Busy

När jag redan är igång kan jag väl lika gärna slänga in lite julbord på Vitberget (oh yes) och lite Idoltittande med Alexandra innan jobbet. Man hinner så galet mycket mer när man har mycket mindre tid över. Konstigt, men sant.

Nu ska jag smyga till ICA och smygköpa lite godis till min lilla syster som är så duktig.
Schh. Det är en hemlis. Hihi.

Jobb Jobb Jobb

Ska strax iväg och jobba hos pappa. 8 timmar. Sedan väntar 5, eller kanske till och med 10 timmar, på S8 ikväll. Imorgon blir det 9,5 timmar. Det är skönt att få jobba lite, men samtidigt trist att jag sitter och har långtråkigt större delen av veckorna medan jag jobbar då alla andra är lediga... Men vad gör man inte.

Tidningen har ännu inte kommit. Klockan är åtta. Jäkla stolpskott.
Frukost är inte gott utan lite multitasking.

Oh Yeah!

Äntligen lite förändring! Är inte helt klar än, funderar lite på hur jag vill ha det. Men helt sjukt så mycket bättre allt blev. Nu överväger jag starkt att baka saffransbullar med mandelmassa för att fira. Yeah Baby!

Husguden: Stockxpert

Jag Ger Upp

Jag har sagt det förr och nu säger jag det igen. Jag är riktigt less på min bloggdesign. Fruktansvärt less. Men vad jag än hittar på ser det inte bra ut. Helt enkelt. Jag vet inte vad jag ska göra av den. Förslag anyone?

Under tiden har jag hittat ett mycket humoristiskt fotomysterium som jag ska berätta om lite senare.

Tomten Är En Tjock Typ

Idag var jag så uttråkad att jag startade Paint och åstadkom ett modernt mästerverk. Skål!

image131

Nu har vi julduk och julgardiner i köket och strax ska jag styra upp lite julmys i vardagsrummet. Kommer bli en sweet jul i år kan jag meddela. Jag är peppad.

Moving On

Läser gamla blogginlägg och känner varje känsla igen. Varje litet ord och det jag som skrev dem. Vill tro att jag är på en annan plats nu. Ändå är jag förvånad hur nära allt finns till hands.

Påminnelse

image128
Min gröna lilla vän slå över till Anberlins Alexithymia och av någon anledning slängs jag tillbaka till Nya Zeelands Dunedin. På promenad en varm sommarkväll bland vackra byggnader och med dagens sista solstrålar i ryggen. Varför vet jag inte.
Men hela jag längtar plötsligt tillbaka, trots allt. Otroligt mycket.
Mitt vackraste Nya Zeeland.


Söndag

Jag sov till halv tre idag. Vad det säger om igår vet jag inte riktigt. Det var i varje fall helt sjukt gott med pizza idag. Och jag kan lätt konstatera att det är betydligt roligare att stå i garderoben på Station 8 än i kön utanför. Men det roligaste är ändå att kicka ass i ett ordentligt musicquiz.

Fest & Fest

Dricker vad som mer kan liknas vid hallonsorbet än frukostsmoothie i väntan på att kära padre med halvfull bil ska hämta mig innan avfärd till Sävar och 40-årskalas. Är härligt pigg trots sena timmar på Station 8 igår och börjar bli riktigt peppad på kvällens fest. Var längesen sist nu och med tanke på allt härligt folk som ska komma kan det inte bli annat än en mycket lyckad kväll!

RSS 2.0