Stadsfesten

Igår blev det Stadsfesten för hela slanten. E hade, genom att berätta om min ekonomis slående likheters med den av en kyrkråttas, fixat fram en alldeles gratis entrébiljett åt mig. Mycket bra. Hade riktigt riktigt kul. Var kul att träffa många som jag inte sett till på länge.

Är lite peppad på att gå ikväll med.
Men då var det ju det där med kyrkråttan.

Så småningom

Jag har suttit och tänkt på massa bra saker jag vill skriva om. Har spaltmeter med fantastiska texter i huvudet. Välformulerade rader om vänskap, om syskonkärlek, om husdjur och om en två-årig början på föralltidkärlek. Men orden når mig inte idag. Det gjorde de inte igår heller.
Men kanske om någon dag. Kanske snart. Kanske.

Sweet Home

Fyy vad snyggt det blir!!

Ska vi plocka kottar i min trädgård?

image90Fixar och donar med lägenheten idag.
Lite saker börjar komma upp på väggarna,
möblerna i sovrummet har monterats ihop
och lite blommor till balkongen har planterats!
Underbart! :)

Känns skönt att det äntligen
börjar hända lite saker.

I övrigt, bloggtorka.

Double Frick!

Och sen var det ju JARM som fått för sig att inte ens göra sofforna som skulle ha levererats till oss nu i veckan. De anser att vi faktiskt kan vänta med att möblera vårt vardagsrum till de känner för att få tummen ur och faktiskt få någonting gjort. Smartskaft.

Midsommar och annat

Inte skrivit på ett tag nu. Har inte känt för det. Varit annat att ägna sin uppmärksamhet åt. För mycket har hunnit hända.

Fick besked från Stockholm tidigare i veckan. Blir inget pluggande för mig till hösten. Men det känns faktiskt bra. Istället blir det att hitta jobb är i Skellefteå och bo kvar till jul åtminstone.

Har fått tillbaka arbetena från den journalistiska delkursen och betyget för hela kursen.
Och jag blev glad. Bra respons följt av fina ord.

Sen var det ju midsommarafton igår också. Spenderades, som vanligt, i Emils stuga i Södra Degersjön. Dock var vi mer folk än vad vi brukar vara. Bra folk. Under kvällen blev det grillning, sjukamp, bad & bastu och annat bra. Lägger kanske ut lite bilder på pixbox senare. Var dock inte alltför många som fötjänar att visas för världen...

Bäckboda

image91

 

 

 

Kvällen har spenderats hos farmor & farfar
i Bäckboda. Jag och syster sprang runt,
som de stadsbor vi är, och fotograferade kor.
Det låter värre än vad det var. Vi har sett kor förr.
Men jag måste säga att de var extra fina idag.
Annars åts det jordgubbar med strösocker
och grädde, plockades det liljekonvaljer
och njöts det av landsbygdstystnaden.
Masj

Sitter och väntar på att E ska komma och hämta upp mig. Ska iväg och grilla ikväll. Jag är galet opeppad. Inte ens lite just nu faktiskt. Vet inte vad det är med mig.
Är less på allt.

Inte ens musiken lyfter mig.

Trots att Paramores senaste är sjukt bra.

Haaaaaajpooojkeeeen

Det finns bara ett svar. Hajpojken. Haaaajpooojken.
Länge leve hajpojken!

Snart ikapp

Jag är så trött att mina ögon nog skulle kunna retirera
in i mitt huvud för att aldrig mer kommer ut. Ever.

Kära syster fyller hela 19 år idag!
Grattis!

Anemi

Jag har knottbett över allt. De kryper in just vid tröjkanten och hugger in i min hals. Suger sig fast bakom mina öron och borrar in sig i min hårbotten. Där dränerar de mig sedan på blod. Liter efter liter. Ondska.

Jag är inte den som modebloggar. Inte ens lite. Men idag var jag in på Lindex. Och jag vet inte när det hände, men det har faktiskt en hel bunt saker man skulle kunna visa sig offentligt i. Och det kostar nästan ingenting. Och allt är fint och färg och hej vad det skulle kunna rulla pengar ur fickorna mina. Tur att jag har självkontroll.
Eller hur var det nu igen?
Somebody stop me!

Stjärna

Kvällen har spenderats med Alexandra. Vi kunde inte ens komma på senast vi träffades.
Men det var härligt att äntligen träffa henne. Prata. Uppdatera. Fika. Hon är finast.

Nu måste jag uppdatera musiken på min iPod, efter att ha lyssnat två hela dagar runt runt runt är det dags för lite nytt fräscht. Lite nyfunnet.
Good stuff.

And we get ready for this

När man står rakt upp och ned och håller i en vattenslang i åtta timmar
under en dag finns det mycket tid till tankar.

Väl hemma funderar jag över hur det ibland är mening att saker ska ske.
För sammanträffanden och små saker hittar mig just idag.

Och idag ser jag saker. På ett nytt sätt. Från en annan vinkel.

Och jag förvånar mig själv.
Och det glädjer mig.

En söndag

Imorgon börjar jag jobba. 07.00 ska jag vara på kyrkogården. Är måttligt road av tanken på gräsklippning hela första dagen. Får fokusera på den fantastiska brännan jag inom snar framtid kommer ha och de biffiga (?) muskler jag kommer plåga i form. Stordåd väntar.

Denna söndag har spenderats på flygets dag, med grillmiddag på Knutgatan och trejde Omen-filmen med Emma & Johnny. En alldeles lagom dag. Och så hittade jag skjortan, som sedan sex månader tillbaka varit spårlöst försvunnen, i pappas garage. Wei :)

Nu; sova.

Combat

Slutade med spontanfest igår kväll. Combatfylla. Mycket trevligt :)
Dagens hälsotillstånd kan lätt redovisas genom combatsömn och grötmiddag.
Bakfylla deluxe.

image85
Ikväll väntar The Number 23 eller Children of Men.

image87
image86

En systerhistoria

image81När jag var fyra år föll jag handlöst över syster och bröt hennes arm. Hon var ett år och fick gå med gips och allt.

Kanske satte det något form av spår i henne, jag vet inte. Det jag dock vet är att hon kan konsten att få ett rum att se ut som kriget inom loppet av några minuter.

Att hon vet hur man omger sig med de bästa av vänner.
Att hon visat att det lönar sig att vara kräsen och att hon just upptäckt skor.

Jag vet att hon kan konsten att berätta en histora på det bästa av sätt och att hon alltid får alla runt sig att skratta.

Jag vet att ironin är hennes enda språk och att hon kommer nå hur långt som helst.

För när jag ser henne hjälpa J att fästa den där flugan under skjortkragen ser jag att hon vuxit upp. Hur det gick till vet jag inte. Men idag tar hon studenten och ett steg ut. Världens bästa syster. Grattis.

Good Stuff

Bikinin på. Boken redo. Solglasögonen i hand. Filt och iPod i högsta hugg.
Solskyddsfaktor ftw. Kid Down på repeat. Stekande sol.
Perfekt vinklad gräsmatta.
So long suckers!
Wasser geschpittt gefyyyyyren.

image78

Silence

Varje gång ett nytt iTunes kommer ut och jag uppdaterar upphör min tillgång till nämnda program. Inget fungerar. Okey att alla genvägar slutar funka, det kan jag leva med. Men när jag, ett självutnämnt tekniskt geni, inte ens kan starta programmet genom att gå in i iTunes-mappen och trycka direkt på det jävla programmet står jag utan ytterligare alternativ. Bajs PC. Hjälp mig.

Sommar

image77

Tillbaka

Ens hemstad kan konsten att få en att känna att man aldrig egentligen lämnat den. Den vet hur man på enbart några få dygn kan få en att känna som att man aldrig befunnit sig någon annanstans. Och jag skulle tro att det vilar på den enkla egenskapen att aldrig, och då menar jag någonsin, förändras.

Dessa få dygn har nu passerat och allt annat känns avlägset. Nu finns det två vägar att följa. Antingen falla in i den återupprepande, oföränderliga vardagen, eller hitta något nytt i det bekanta. Jag hoppas jag finner mig följande de senare. Verkligen.

Gårdagen spenderades med syster med fixande och fotande inför balen. Då både syster och J är gamla rävar i gamet så var det inga överraskningar inblandade.
De var finast. Helt enkelt.
Som alltid.

image76

En ledig tisdag

Idag ska min kära syster gå på studentbalen. Och solen strålar.

Genom högtalarna svävar Dallas Green.

E läser lokaltidningen "Det finns inget roligt att läsa, det är roligare att bläddra".
Standarden på vår lokaltidning är rätt diskutabel.

Hej Global Uppvärmning

Skellefteå var varmast i Europa igår. Vansinne.

Finding Home

Efter ett par timmar av städande och väckande av halvt medvetslösa korridorskamrater tryckte jag, paps och M till slut in oss i bilen och började den långa färden hem. Gick relativt smärtfritt. Sträckan Umeå-Skellefteå är dock fortfarande definitivt ett verk av ren ondska. Varför tycks Lövånger aldrig vilja dyka upp där längs vägen?!

image74Att färdas till tonerna av bra musik och Katlas mångkulturår-äventyrande underlättade dock.
Vi ses i
marschallens skugga, amen.

Här hemma härjar sommaren. Nitton minuter över sex ikväll så slog det över till 30 grader i skuggan. Det är ju vansinne.

Sitter nu på golvet i vårt ... ja ... spartanskt ... möblerade vardagsrum. Ute lyser solen som vilken förmiddag som helst. Nästan i alla fall.

Solen är min bästa vän.

Och världen känns lite upp och ner.

The Leaving Song

Nu åker jag. Hejdå kära Gävle och hejdå kära Gävlebor.
På återseende.

Men

just nu känns det mest bara tungt, tomt och ända in i hjärtat.

Om ett par timmar kommer pappa och M. De kommer att få sova på golvet till tonerna av alla Gävles studenters efterfestande. Känna på lite äkta korridorliv. Kan bli intressant..

It's a good day

Har hållit på och städat massa idag. Hittat ytor som aldrig tycks ha dammtorkats tidigare.
Någonsin. Inte ens lite kul.

Nu ska jag alldeles strax ner på stan och grisa loss på Max med Ulsebulse och kanske Mr. Nyförälskad. Vi får se. Det kommer bli en skön kväll i alla fall. Solen är min hjälte.

Och Split This Cake med Kid Down har snabbt funnit sin plats på sommarens playlist. Guld.

En sista dag

Just vaknat. Oförskämt pigg och fräsch men ändå med en touch av dålig smak i munnen och uppror i kroppen. Inte helt okey med andra ord. Gårdagskvällen var ganska lagom. En förfest med P4 som bakgrundsmusik har inte riktigt den stabila grund att stå på som man kanske önskar. Men det var trevligt ändå. Jobbigt att säga hejdå till många av dem som man egentligen inte alls vill säga hejdå till. Utan bara ha kvar. Behålla.

På McD sprang jag sedan ihop med två hjältar jag inte trodde jag skulle få träffa något mer innan jag flyttade. Mycket bra. Bra bra bra.

Frukost nu sedan biblioteket en sväng. Efter det blir det att börja städa.
Inatt kommer paps och M hit och imorgon bär det iväg.
Hem.

Framgång

Jag sitter på biblioteket och är faktiskt riktigt duktig. Så pass att jag till och med imponerar mig själv. I lurarna leker sig The Almost fram och framför mig ser jag hur min krönika skrivs om för hundrade gången och att den, den här gången, faktiskt blir riktigt bra.

Och ute skiner solen fortfarande. Och allt känns bra.

Första juni

Solen har överraskat med sin närvaro.
Det kommer bli en bra dag idag.

image71image72

image73

Kaninkompisar

Såg just The Contract. Gör inte det.

En av de saker jag älskar med Gävle är att om man är ute och går antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen så stöter man alltid ihop med en hare eller två.
Djurupplevelse deluxe.

Inför imorgon har jag visioner om effektiva och inspirationsfyllda timmar i biblioteket som resulterar i stordåd utan dess like. Dagen avslutas sedan med gourmetpizza (neeej, jag har inte aaalls höga förväntningar) och världhistoriens mest upplevelserika och fantastiska fest.
Höga krav? Nejdå.

Carla: Why is there a pancake in the silverware drawer?
Turk: I think you mean, why is there silverware in the pancake drawer? Wus'UP

RSS 2.0