Fragment

Jag håller på att packa igen. För det tar aldrig slut. Vansinne I say.

Blir film hos P om en liten stund. Godis godis godis.

Ellen skriver och berättar hemska saker om människor jag bryr mig om, och det är inte roligt. Men Ellen är bra som alltid och jag ser hennes glada ansikte när jag läser hennes glada ord :)

Och E fick träffa Cicci idag. Jag vill också. Hon är alla sorters bra! :)

En torsdageftermiddag

Just hemkommen efter en lång lektion. Känns som att klockan borde vara kring tre på eftermiddagen. Men det är det ju verkligen inte. Lektionen var i alla fall riktigt bra. Som mysig på något sätt. Kändes som en bra sista lektion för mig. Missar den egentliga sista då den blivit flyttad till nästa vecka.

Har alldeles nyss tryck i mig mat som om det inte fanns någon morgondag.
Så nu har jag kramp.

Kramar är helt klart underskattade.
Speciellt de där oväntat härliga som bara slänger sig över en. Gotta love it. Mer sånt!

Blir kanske film ikväll, annars ska jag nog få lite ordning bland alla lådor.
Och så Planet Earth förstås. Mm. Regnskogarna ikväll! Kommer säkert vara snuskigt bra.
Se det!

Aha

Grey's. Det är fina grejer det. Varje onsdag ligger jag alltid där i mörkret i tv-rummet, på en hög av kuddar och tar in. Och det känns alltid så bra sen.

Imorgon kommer de första hejdå:en. Jag tycker sånt är svårt. Jag vill alltid få med allt det bra i nåt litet så folk vet och kan ta med sig. Men det är svårt. Hoppas att de vet ändå. Att de är bra. Och att jag blir bra av att de är bra.

För det blir jag. På samma sätt som jag bli tyst och tyngd och svårnådd av de som inte hör, ser eller lyssnar. Jag är inte olika för att jag inte är den jag är. Jag ger helt enkelt det jag får.

Tjockskalle

Nu är jag snart aspackad färdigpackad. Det är lådor och påsar och väskor lite överallt.
Och huvudvärk i mig. Förkylningar är ett djävulens verktyg.

Varför sparar man kläder som man aldrig använder? Nu när jag packar så har jag provat allt det där som ligger längst in i garderoben och ja, det ser väl helt okey ut, men innerst inne vet jag att jag inte kommer använda det igen. Ändå åker det med ner bland allt det andra fina som ska med hem. Why? Jag är ju fullt medveten om det. Men. Det. Går. Inte. Slänga.

Dags att dra ner on the h2o

Goooooodmorgon.
Eller god och god. Det är inte ens 10 grader ute! Och mer regn! Vad är det här!?
Vad jag hört så är det betydligt soligare i Skellefteå. Kunde vädret inte ha väntat med att dra sig norrut till jag kunde följa med? Är det så mycket begärt?

Idag har jag en lång, lång lista på saker att göra.
Att sitta här och göra ingen av dem är inte en av dem.
Masj.

Nattstördhet

Jag har knäckebröd i bh:n.
E skriver på Skype med ett finger från vänsterhanden
(jG HAr kabbv iarmackir iNDRA handen s om måsyr ätas)
och det är obegripligt, men jag förstår för att jag är Super-Woman.

Från gårdagens bottenskap till känsla så svängde pannkakan
(eller plättan eller vad fan ni nu vill säga, och nej, jag orkar inte ta den diskussionen)
till en helt ny sida och nu är det som ett jordgubbsland.

Vad jag egentligen går på? Ja, det kan man fråga sig.

Bla bla

Spenderade dagen på stan med att undvika regnet, snacka massa strunt och äta omänskliga mängder mat. Är rätt nöjd.

Ikväll ska jag show no mercy till min krönika som i dagens ljus inte
alls är som jag vill att den ska vara.

Och så har jag just adressändrat. Hejja mig.
Min post kommer numera spridas för vinden.

Jag förstår inte hur klocka plötsligt kan vara halv nio. Känns som jag just steg upp och det var ju ändå 12 timmar sedan. Vad är det som händer? Måste vara regnet. Ondska.

You give me fever

Mjo. Jag är lite för varm i kroppen för att vara som vanligt. Men inte har jag feber inte, nej.
Borde kanske kolla det. Annars kommer jag säkert megasmitta ner U på stan senare idag.
Och så kan vi ju inte ha det.

Farliga grejer.

Tonight I'm tangled in my blanket of clouds

Känner mig som en genmanipulerad gris. Ungefär.
Varför hakar jag upp mig? Jag kommer alltid undra.
Samma ruttna frö som sist har just såtts i mitt bakhuvud och jag kan för allt i världen inte sluta gödsla, vattna och göda upp det. Så det kommer växa. Det kommer frodas. Det kommer spira. Och sen kommer mitt bakhuvud att explodera. Stand back. Jag säger då det. Dumheterna kommer flöda.

Schnii schnaa. Snart hemma.
Har till och med börjat packa. Finns inte en chans att allt kommer rymmas i SAAB:en tillsammans med mig, paps, M och alla deras resväskor och utlandsfynd. Herregud.

Elliot är bäst!

"Frick on a Stick with a Brick!"

En bra deal

Krönikan är på god väg. Skönt.

Jag har fortfarande inte stigit upp ur sängen. Än mindre ätit frukost. Ligger i mörkret och våndas med mitt skrivande. Som en äkta plågad skrivarsjäl. Haha. Vilket skämt. Jag. Orkar. Inte. Stiga. Upp. Tacka vet jag bärbara datorer.

Bananlådorna ekar fortfarande tomma. Du får 20 kronor om du kommer hit och fixar det åt mig. Och styr upp lite frukost. Deal?

Twisted

Drömde de sjukaste sakerna inatt. Drömde bland annat att jag skrek som en idiot på allt och alla och det kan väl inte annat än bero på att min hals känns kantad med sandpapper just nu. Huvva. Att jag aldrig får vara frisk. Ända sen i januari har jag varit förkyld till och från, mest till. Jag blir bara så trött.

Bara sex dagar kvar till jag flyttar hem nu. En del av mig längtar så jag nästan spricker.
Men då var det det där med att packa också. Jag drar mig verkligen för att börja. Jag tror inte jag riktigt har greppat hur mycket prylar jag lyckats samla på mig. Huuga.

Nu ska det skrivas.

Mitt huvud hjärta tegelväggar

Sitter nu och har kanske hittat någon som jag vill skriva min krönika om. Det är i alla fall en tankegång som jag inte kan släppa och därför har jag insett att det bara är att ta och skriva om det. Men jag hittar inte min vinkel. Jag kan inte bestämma mig för vad jag egentligen vill ha sagt. Och hur jag i så fall ska säga det. Och jag börjar bli lite knäpp.

Det låter så lättsamt: skriv en krönika. Men huuga. Jag kör fast hela tiden. Hoppas alla funderingar sätter igång någon slags undermedveten process som gör att allt bara komma som ett rinnande vatten klockan nollnionollnoll imorgon förmiddag. Lite flyt vore trevligt för en gångs skull.

När gick klockan och blev så här mycket?

Tjoho

Riktigt ruskigt lyckad fest igår. En bunt bra folk, en hög bra musik och massa bra feeeeelings. Allt man behöver :) Tack alla. Idag känns mitt huvud som något som passerat genom någon form av köttkvarn i slow motion. Det är inte vackert. Inte nånstans. Men en promenad i solen funderar jag på att ta mig. Det borde hjälpa kan man tycka. Har en jäkla krönika som gärna får ta och skriva sig själv idag. Får väl se hur det går för den när jag kommer tillbaka. Hoppas går ju.

image69

Återuppståndelse

Jag är vaken. Hejja mig. Riktigt, riktigt kul igår. Alldeles lagom kväll :) Blev helt galet mycket bilder tagna också! Skriver mer sen och lägger in några. Nu måste jag äta lite mat först, så jag kommer bort från dimman i huvudet.

Dumheter

Efter att ha skrivit om detta inlägg ett antal gånger inser jag att det är dags att lägga ner fyllebloggandet. Det är ju bara ruskigt illa. Vansinne I say. Godnatt kära vänner.

Tack SAS

SAS är ena riktiga klippor. Eftersom de strejkar ska pappa och M köra upp från Stockholm nästa söndag. Alltså dagen jag tänkte kånka alla mina sjukt många prylar på ett inte så bekvämt tåg och plågas en natt upp genom landet för att hinna hem till systers studentbal. Nu får jag åka glidar-SAAB. Kan det bli bättre? I think not!

Och festen ikväll kommer bli hur bra som helst! Och många ser vi ut att bli också :) Underbart!

Mera

Har ont i halsen. Och en lätt huvudvärk har smugit sig på. Och jag insåg idag att det är jävligt surt att leva på en stundentekonomi. Har snart inga pengar kvar.

Men solen skiner i alla fall varmt. Och ikväll är det en liten tjuvstartsklassfest :) Ska bli jättekul! Måste ladda kamerabatteriet.

Och så ringde kära Emil för ett tag sen och sa att jag var med i Aftonbladet idag. Härliga tider. Behövdes en liten självförtroendeboost. Tack.

Och så är These Arms Are Snakes klara för Trästocks. Lät ju inte så jättebra.
Men sprolla! (cred till min roliga syster)
Jag är peppad!

De små sakerna

Och nu kom Sigur Rós strålandes in i mina öron helt plötsligt. Och får lakritsen att smaka extra gott, färgerna att lysa snäppet starkare och brisen från mitt öppna fönster att svalka lite skönare. Sådär som det plötsligt kan bli.

De ovärderliga små tingen.

Check

Steg ett avklarat. Bananlådor fuckin' everywhere.

Desperate Actions

Sitter och funderar. Kommit på att jag verkligen inte får missa när min syster går på balen den femte juni. Men min kära far som troligtvis skulle komma ner och hämta mig och mina kära ägodelar är bortrest till bara någon dag innan.

Så nu har jag slängt mig in i härvan med bussgods, natttåg och prioriteringar bland alla de grejer som fyller min garderob. Här ska rensas och på nåt vänster ska jag få det att gå vägen. Hoppas jag. Måste börja packa snart så jag inser vidden i dessa vansinnesplaner.
Önska mig lycka till. It will be needed.

Emil

Är nu själv igen här i mitt lilla studentrum då Emil åkte tillbaka hem igår kväll. Var riktigt trevligt att ha honom här. Med massa prat och uppdateringar, hjärtliga skratt, sjukt mastiga tacos, trevliga men ändå dåliga Pirates, en himla massa promenerande, vita Ahlgrens bilar överallt, billig slöpizza och en förutsägbar runda minigolf.

När jag spelar minigolf går det alltid rätt så bra de första fyra-fem banorna, sen barkar det alltid käpprätt åt h-vete. Så även denna gång. Men jag höll åtminstone humöret uppe :) Hejja mig. Förlorade med ungefär 30 poäng. Illa.

image68

Idag har jag tänkt försöka få lite skolgrejer gjorde. Läsa lite och kanske börja jobba med krönikan. Vore skönt att ha kommit igång såhär innan helgen. Annars blir det nog väldigt lugnt ikväll. Var funderingar på fest, men jag tror det blir lite film istället. Vet inte varför, men jag känner mig helt slutkörd.

Morgonpigg


image66Imorse just innan klockan slog sex släpade jag mig ur sängen och ut i morgonsolen för att möta Emil.
Alltid lika roligt att se honom :)
Sedan bar det av till skolan för responsgrupp.
Gick riktigt bra, fick bra och nyttig repons på mitt reportage.

Strax ska jag och Emil hitta på nåt.
Blir nog lite promenad i solen.
En guidad tur av Gävle :) Alltid lika intressant :P

Lyssnade igenom The Used senaste
album igår. Vet inte vad jag tycker om det än.
Men en del låtar hänger kvar.
Som Paralyzed. Inte illa.


Bajs

Torkskåpet i tvättstugan funkar tydligen inte. Det har lett till en obekväm boendesituation.
En högst fuktig sådan. Majs. Jag säger då det. Maasj.

Smaklöst

Har nu lyckats läsa igenom ungefär hälften av reportagen. Det kan låta som en hejdundrans bedrift, men tro mig, det är det inte. Jag är ineffektivitet personifierad idag.
Och dagen som började så bra...

Ikväll blir det sista två avsnitten av Heroes. Har sparat och lagrat och längtat och väntat.
Det kommer bli helt galet bra :) Pepp. image65

En fråga.
Varför smakar glass ingenting nuförtiden?
Har världen kommit till den punkt då vi inte
bryr om om barnen (eeh) längre?!
Hur gick det till?

Plugg och vänskap

Oj vad duktig jag varit idag. Städat och fixat. Ska tvätta senare i eftermiddag också. Hejja mig! Ska nu sätta mig och läsa igenom alla de reportage som klassen skrivit. Ska bli intressant.

Annars så faller ett lätt regn över Gävle idag. Jämngrått och ganska trist. Hade ju varit skönt att få sitta ute i solen och läsa istället för att sitta inne och dega sönder. Men vad göra.

Imorgon kommer min kära vän Emil på besök! Det ska bli riktigt trevligt! Massor med prat, skratt och sedan tre timmar med Johnny Depp. Vad mer kan man önska? Inte mycket säger jag!

Plugg nu!

And it was just like the sun, but more like the moon.

image63
Tack för den bästa veckan.

Hallon.

Lealös

Ooo :) Vi har återupptagit vårt ivriga tittande på Lost. Och vad ska jag säga?
Det är bara så sjuk bra! Sjukt sjukt sjukt bra. Pepp!

Annars så.. Har tagit massa fina bilder senaste dagarna, kommer upp lite sånt senare i veckan, ids inte riktigt just nu. Men det som väntar på något gott, som det så fint heter!

Söndag idag. Och söndagar kan bara vara som söndagar är. Sega och, i de allra flesta fall, fyllda enbart med sängliggande, serietittande och mat. Eller vänta nu?
Är det inte det jag gör varje dag?

Det är tur att jag ska jobba hela sommaren så det blir lite struktur i mitt liv.
Det här är ju bara rent vansinne.

Förlängd lycka

Slow mo. Segaste dagen på länge idag. Eller vänta nu. Det är ju inte riktigt sant. Mina dagar är i stort sett alltid sega. Jag är seghet personifierad.
Än så länge avklarat: frukost.
Stabilt.

E stannar till måndag eftermiddag. I like :)

Igår sågs The Pursuit of Happyness. Den var fin och allt det där bra.
Alldeles lagom med andra ord.

I veckan har jag städvecka i korridoren. Måste hålla rent i kök och tv-rum med andra ord. Minns ni skatan? Idag städade jag bort all hans (för det var garanterat en han), fint kallat, spillning från rumssoffan och fönsterkarmen. Så stabil är övrigas engagemang i det här med rengöring. Inte bra nånstans med andra ord.

Fredag

Kolla vad duktig jag är. Nu tar jag tid och bloggar lite igen. Hejja.
Idag har vi varit till Valbo en sväng och drömt oss bort i inredningsfantasier. I alla fall jag.
Vet inte om det var likadant för Erik...

Ikväll blir det fruktsallad och serier. I mängder. Det bästa fredagsnöjet.
Hell, det bästa alla-dagars nöjet. Guld.

Hoppas ni också har ett bra fredagsnöje att ägna er åt :)

Patience My Lord

Men hej. Oj, vad torrt det blev på bloggfronten helt plötsligt. Det ber jag om ursäkt för :) Men helt plötsligt blev det lite annat som fångade mitt intresse. På det bästa av sätt.
E är här och vi har det allmänt jättebra.

Igår sågs 300 på bio. Och ja. Vad ska jag säga. Helt sjukt bra. Mina förväntningen var jättelåga, ville knappt se den. Men. Oj. Snyggare film får man ju leta efter. Ligger garanterat på topp 10 för senaste året. På alla sätt och vis. Jag är helt lyrisk! Och den bästa sortens humor också. Helt fantastiskt film! Se den om du inte redan gjort det.

Idag har vi bara glidit runt på stan. Ätit hela dagen känns det som. Sen blev det Blades of Glory på bio. Haha. Jo, den var också riktigt bra. Inte riktigt samma nivå som Talladega Nights, men den var kul ändå :) I liked.

Annars är planerna för helgen inte så stora. Blir en sväng till Valbo och så troligtvis Spiderman 3 :) En biovecka med andra ord. Kul! Blir så sällan annars :)

Får se hur det blir med bloggandet fram till söndag.. Ni får ha överseende med mig ;)

image62
En bild kanske övertalar er...

Lilla Snigel

Reportaget utskriver och boken utläst. Känns hur bra som helst! Har till och med hunnit städa idag. Hur effektiv är inte jag? Känner mig inte helt nöjd med texten, det är något med den som inte riktigt är som jag vill, men jag kan inte sätta fingret på vad, så jag ska låta den ligga till jag fått respons på den.

Gick en sväng till Konsum och stötte på en ny kompis. Se vad fin han är!

image61
Gullegull

Om en timme är E på tågstationen.

Underbart.

Tråk

Jag skriver och skriver och skriver. Har inget kul att förtälja med andra ord. Har inte ens dragit upp persiennerna idag. Sitter i mitt sunkiga rum och tvingar mig själv att koncentrera mig på skrivandet. Vet inte om koncentrationen är särskilt bra, men det går i alla fall lite framåt. Kommer nog snart bestämma mig för att texten är klar. Vare sig den är det eller inte.

Det luktar väldigt bränt från köket...

Go Aaron Go

Det här är ju vansinne. Mina ögon är inte med på att jag ska hinna läsa ut Bön för Tjernobyl ikväll. Jag somnar så fort jag kommer inom en radie av 0,7 meter från boken. Vansinne I say! Och nu, när jag till slut vaknat, är jag konstigt pigg och har ingen lust alls att läsa någon bok, hur bra jag än må tycka att den än. Obalans helt enkelt.

Åskovädret gav med sig för solen efter bara en timme. Trist. Men solen är fin den med.
Så jag förlåter den.

Aaron Gillespie är min nyfunna hjälte. Han har imponerat mig länge. Men shit. Vilken kille. Med en cover på Amazing Grace har man sällan kunnat förvåna mig tidigare. Hur uttjatad känns den inte? But My God. Hejja Aaron. Ta och lyssna lite på Amazing Because It Is. Så förstår ni.

Mera!

Åska! Blixtar! Muller! Äntligen! Jag älskar det här! :) Så underbart! Det ligger tunga grå moln över hela himlen. Regnet faller och då och då lyser hela himlen upp. Meera!

Har skrivit 2,5 sidor på mitt reportage! Har i stort sett fått ihop allt med andra ord! Måste dock finslipa en hel del, men det känns som att det kommer gå vägen ändå! :) Skönt! Har dock halva boken kvar att läsa. Blir nog att göra lite god middag nu, sen läsa resten av kvällen.
Till ljudet av åskovädret! Guld!

Sämst

Jag har ungefär fått ingenting gjort än så länge idag. Eller jo, jag har dödat en spindel. Och läst ett par hundra bloggar. Blir helt matt av alla bloggare som skriver om samma saker allihopa. Samma kläder. Samma skor. Samma kändisar. Bilder på samma människor överallt. Jakten på bekräftelse. Jag blir trött ändå in i hjärtat.

Imorgon kommer E. Och jag längtar. Som jag längtar. Ja.

Morgon

Jag vaknade lika förvirrat som alltid alldeles nyss. Jag och sömn alltså. Vi är inte bästa vänner. Frulls nu. Sedan väntar stordåd. Förhoppningvis.

Stockholm

Fredagen spenderades med att jag först fascinerades över hur extrem duktig jag var på att faktiskt hitta till alla ställen jag tänkt hitta och att jag till och med inte åkte fel tunnelbana en enda gång. För någon med lokalsinne som en strandad späckhuggare är det faktiskt ruskigt imponerande.
Efter att jag kommit över fascinationen av mig själv träffade jag Victor, fick lite nycklar och var allmänt glad att se honom. Då han hade andra planer för kvällen åkte jag och mötte upp med Richard på Södra station och vi åkte en pratsam tur ut till Åkersberga och finaste Malin. Tvivlar på att det finns hjärtligare människor att hitta. Guld värda de där två. Vi åt massa god mat och jag besegrade till sist dem båda i Buzz The Music Quiz. Det var underbart kul! Åkte sedan hem till Victor och somnade i den största sängen jag sett på länge.

Lördagen ägnades först åt att nervöst irra runt i Victors lägenhet i jakt på allt jag skulle ha med mig. Sedan begav jag mig till Stockholms Universitet för att skriva antagningsprovet. Shit. Jag hann bli en bunt nervös. Vi skulle skriva en halvlång uppsats, välja mellan två texter och motivera vårt val och sedan förbättra en dåligt översatt text. Det kan ärligt talat ha gått hur som helst. Hörde senare att det tydligen vara tre hela klassrum som skrev tentan. Utbildningen har 22 platser. Hujedamig. Ska förtränga allt som har med det där att göra till jag får resultatet.
Under kvällen åt jag och Virre riktigt god mat på en alldeles lagom restaurang och sedan vandrade vi runt i den fina kvällssolen innan vi hamnade på en riktigt sunkigt ställe där vi drack lite öl, pratade med några lustiga typer vi namn Magnus och Linus och även ett gäng peppade musikkillar trodde sig ha svaret till det mesta. Kvällen slutade med att vi helnöjda lullade oss hem med en öronpropp från AFI's trummis i fickan.

Söndagen var som söndagar ska vara. Seg och lugn. Blev en sväng på stan i regnet, lite fika på Wayne's och sedan hemresa vid två. Alldeles lagom helt enkelt.

Och nu sitter jag här. Hemma igen. Och har faktiskt, tro det eller ej, lyckats fila ihop en hel sida på mitt reportage. På god väg med andra ord. Ska försöka få ihop lite mer ikväll, men det känns som att det är lugna puckar det här. Skönt :)

Den stora staden

Har packat o ska strax äta frukost. Åker till Stockholm idag. Ska bli kul! Massa trevliga saker planerade! Och så var det det där provet också.. Men det ska vi inte prata om nu! ;)
Ska bli roligt att åka bort en sväng, göra lite annat :)

Ha en bra helg! Söndag är jag tillbaka igen.

Men Nej

De kan ju inte ställa in Planet Earth på grund av semifinal i Eurovision song contest!
Vad är det för sätt? Det innebär ju att jag inte har någon ursäkt för att inte plugga. Inte heller för att slippa packa. Och inte ens för att inte vika tvätt. Jäkla skit.

Minor Setback

Går ivrigt hem efter dagens lektion med målet att komma igång ordentligt med mitt reportage innan jag åker till Stockholm imorgon. Fixar lite lunch, kommer på att jag har tvättid och kör igång två maskiner.

Börjar prata med en granne, kommer sedan på att det inte är länge kvar innan jag måste hänga upp tidigare nämnda tvätt och lallar därför på med diverse småsaker.

Hänger tvätten. Kör igång ytterligare en maskin. Öppnar Word.

Sitter en stund och stirrar på det tomma dokumentet. Tar fram allt mitt reportageunderlag som finns samlat i ett virrvarr av pappershögar. Stirrar en stund på det.
Skriver en mening. Känns inte bra.
Kommer på att maskin nummer tre kört klart och går och slänger in allt i torktumlaren.

Tre timmar och trettio minuter har nu passerat sedan lektionen slutade.

Sätter mig och stirrar ytterligare på den felformulerade raden i Worddokumentet. Känner tröttheten. Tänker att jag bara ska vila en liten liten stund. Passar på att plocka fram Bön för Tjernobyl som jag ska läsa till nästa lektion. Kryper ner i sängen och läser första sidorna.
Slumrar till.

Vaknar av ett sms och tänker att nu, nu är jag lite piggare. Fortsätter läsa, mår illa av de bilder som målas upp redan i kapitel ett.
Somnar.

Två minuter innan min möjlighet att överhuvudtaget ta mig in i tvättstugan tas ifrån mig vaknar jag med ett ryck. Shit, tvätten! Flyger bokstavligen ut till tvättstugan och trycker ner alla min saker i en Konsumkasse.
Kryper sedan ner i sängen igen och tänker att nu är jag ju riktigt pigg, nu ska jag läsa.
Somnar.

Sitter nu i en slags sömndrucken dvala och inser att det blir inget storslaget reportage skrivet idag. Och ingen kurslitteratur läst heller.
Ska istället skriva in alla mina intervjuer på datorn. Få lite översikt.
Det måste ju vara bra på något sätt. Och samvetsstillande, förhoppningsvis.

Nu gäller det bara för mina ihopfallande ögon att kunna tyda de kråkfötter jag så vackert kluddat ner under fem stressade intervjutillfällen.

För reportaget hinner jag med. Sen.

Tänker jag.

Vinstpremieobligationer

Tillbaka efter förmiddagslektionen. Nu drar reportageskrivandet igång. Jag hoppas jag kommer igång ordentligt direkt så jag slipper panikskriva måndag-tisdag. Vi får se. Ska börja gå igenom allt alldeles strax.

Är mässa på skolan. Tomas Tengby ska prata och jag tror det kommer vara en jätteintressant föreläsning. Tyvärr har jag tvättid. Snacka om nedköp. Men vad gör man. Jag måste ha rena kläder.

Just gjort en SIFO-undersökning om mina frukostvanor. Är tredje eller fjärde undersökningen jag gjort. Man får alltid del i nån vinstpremieobligation som de har och så finns det en minimal chans att man kan vinna upp till hela 50.000 kronor om de får utdelning på just den obligationen. Jag har då aldrig sett till några pengar. Undra om det finns någon som någonsin gjort det? Och vad är egentligen en obligation?

Jo

Upp and kicking. Lektion om 30 minuter. Sitter och äter frukost och överväger om jag hinner klämma in ett Scrubsavsnitt innan jag springa iväg till skolan. Ja. Det måste jag nog :) Scrubbies. Världens bästa Scrubbies:)

Min Dag

image60

Stackars lilla

Shit. Och jag som påstod att jag har blåsor på fötterna igår. Say hello to my little friend. Herregud. Det finns inga bra skor när man ska promenera halva dagarna. Min stackars lilla lilltå. Jag ser den knappt längre. Ser ut som någon slags parasit slagit läger. Herregud.

Nu är jag i alla fall klar med alla intervjuer och träffar inför reportageskrivandet. Helt underbart! Firade med Subways :) Ikväll blir det att bara ta det lugnt. Vila. Kolla senaste Heroes. Har hört att det ska vara ruskigt bra. Jag peppar!

Nu ska jag klappa på min fot och försäkra den om att den är fin ändå.

Nej foten, du ser inte tjock ut. Nej foten, jag tycker visst om dig.

Fågelfä

Det är en kråka instängd i vårt tv-rum. Jag undrar om det är någon som slängt in den eller om det tagit sig dit själv... Händer så mycket konstiga saker här nuförtiden så jag vet inte vad man ska tro. Detta vansinne. Nån som vill komma och hämta den? Anyone? No?

Nej, ursäkta. En skata var det. Nån som vill komma nu då? Inte?

En onsdag klockan nio

Ännu en dag i stressens land. Det som känns bra är att när jag är klar med dagens att-göra så slipper att irra runt hela dagarna. Då är jag äntligen klar med all research för reportaget!

E kommer på tisdag. Längtar.

Copeland

If you find yourself here on my side of town
I'd pray that you'd come to my door
Talk to me like you don't know what we ever fought about
Cause I don't remember anymore
I just know that she warms my heart
And knows what all my imperfections are
And she said that I was the brightest little firefly in her jar

And I just know that she warms my heart
And knows what all my imperfections are
And she says that I am the brightest little firefly in her jar

Glassigt

Hemma igen. Blåsor på fötterna.
Måste tillbaka dit imorrn för jag fick inte träffa alla de jag planerat att träffa idag. Typiskt.
Jag som hade hoppats på att hinna göra bort allt reaserchande idag och bara kunna ta det lugnt och läsa lite kurslitteratur imorgon. Men icket.

Solen är snäll.

Åt en daimstrut idag. Dumt när man är laktosöverkänslig, men vad tusan, är det varmt så är det. Blev dock besviken att den inte alls smakade lika gott som jag ville att den skulle göra. Smakade nästan ingenting alls faktiskt.

Zzz

Vaken men inte alls pigg. Ska gå fruktansvärt långt idag för att träffa lite folk till mitt reportage. Tur att det är bra väder säger jag bara. Annars hade jag säkert avbokat hela grejen och bara gått och lagt mig igen. Hur skönt vore inte det?

Huuga.

Stress är ett djävulens verktyg.

Välkalkylerat

Ikväll blir det poesiföreställning på Skottes. Hoppas det är bra.
Ska göra av med de 60kr som jag, enligt uträkningar, får spendera varje dag fram till den 25:e.
Borde ju helt klart gå vägen

Solen lyser lömskt mellan molnen. Som att den bara väntar på att jag ska gå ut så att den kan sticka och gömma sig.

Blev ju intressant detta

Nationalencyklopedin säger: australier, benämning dels på Australiens ursprungliga befolkning, även kallade aboriginer, dels på invånare i Australien i allmänhet (=australiensare).
Gör hur tusan du vill med andra ord..

TT-språket å andra sidan är lite mer raka:
Land: Australien Invånare: australier

Så there you have it... Blev ju mycket tydligare...

Knäck i huvudet

Imorgon klockan nio ska jag göra en intervju till mitt reportage som ska skrivas nästa vecka.
I veckan har jag också tänkt intervjua några till, tvätta, inte göra av med en krona, fixa, trixa, sola och andas lite.

Fredag bär det sen av till den stora huvudstaden. Blir att hänga med Virrepirre och att skriva ett stort jäkla antagningsprov till Språkkonsultutbildningen jag sökt. Shit.
Jag har fram till denna stund lyckats förtränga hur nervös jag faktiskt är.
Och värre kommer det bli. Huga.

Kommer hem lördagkväll eller söndag och då blir det att plugga plugga plugga
så jag slipper göra det när kära hjärtat är här.

Har jag nämnt att jag alltid blir stressad när jag saknar anledning att stressa?

Jag är stressad.

Söndagsstiltje

Har av någon anledning inte så mycket att skriva.

Måste förbereda för morgondagens intervju idag. Det känns lite förvirrat. Får se hur det går.

Längtar ut i solen. Ska försöka plugga effektivt nu och sen få mig ut innan den försvinner.

En bra dag!

Det är lustigt ibland.

Just haft en dag då jag funderat mycket på allt och inget.
Och just idag har en mängd saker kommit fram.
Massa små fina saker som visat mig vad jag faktiskt har.
Och det hade inte kunnat komma bättre till. Tack :)

Till och med mina pengafunderingar fick sig en lite skjuts genom en upphittade hundralapp. Hejja världen.

Bara vanligt vatten

Ikväll blir det att hänga hos P. Ska bara laga lite middag och sen gå dit. En promenad på dryga 20 minuter. Det är extremt oroväckande moln som svävar in över mig as we speak.
Kolsvarta. Stora. Många. Jag är så körd.

Me & You

Jag ser på bilder av tillsammanskärlek och tänker på dig som vackert väntar.
Jag ser bilder på alltidnäravänskap och tänker på er som njuter av all den tid ni har tillsammans. Jag ser bilder av härnyfunnet och tänker på hur viktiga ni kan vara.

Jag ser bilder och tänker. Sitter i ett mellanland. Full av hopp om att vara efterlängtad och önskan om att vara något vackert funnet. Utan möjlighet att finnas där och utan möjlighet att stanna kvar.

Och sen tänker jag att tänk om. När all den vackra tillsammanskärleken blir vana och den pålitliga alltidnäravänskapen faller. Tänk om jag då behöver det som är härnyfunnet.

Att alltid få leva i mellanlanden. Mellanlanden av halvuppfylld tomhet.

Identifieringsbalans

På väg till Konsum balanserade jag längst trottoarkanten. Alla som bejakar barnet inom sig vet att det kräver en viss koncentration. Så där balanserade jag fram stirrandes några centimeter framför mina fötter. Och krockar nästan med en liktänkande.
Vi blev båda lika överrumplade.

Hon var högst åtta år och hade blommiga byxor.
Jag vill också vara åtta år. Och ha blommiga byxor.

Waller

Mjuuusikkviss is the shit.

Vi hade inbrott i vårt kök inatt. Eller inbrott o inbrott. Tror snarare det var några fylleägg som ville ha lite kul. Alla skåpluckor uppslitna, en del mat borta, tyget på soffkuddarna bortslitet och pantflaskorna utspridda. Onödigt.

Och mina ipodhörlurar har gått sönder. Jäkla skit. Varje gång jag använder dem nu skär små metallgrejer in i mitt öra. Det kan inte vara bra.

Men jag har en ny mobiltelefon nu. Det är bra. Den är fin. Håller på att ladda den för fullt så mer än så kan jag inte uttala mig just nu. Men fin är den.

Imorse var jag effektiviteten personifierad. Tar igen det med att göra bulldegsimpressions hela eftermiddagen. Så det går jämt ut.

Hur är det med dig då?

High Fashion

Jag och min syster diskuterar mobiltelefoner via msn.
Jag säger något om att det är värt att lägga ner lite extra pengar på en lite bättre mobil.
Och inte köpa en töntig som bara känns plastig..
Som svar får jag: Precis, det äre värt. Vem vill ha en töntig mobil? :P
Inte då jag. Min är ju highfashion.

image56
Min systers mobil:
Lägg till lite tejp och målarfärg et voilà!

Jag skrattade till jag fick kramp. Och sen lite till.


agnes säger:
pusspåre bajsbarn

Hon är så söt min syster...


Och Planet Earth rockade mina sockar.

Dessa torsdagar

Mer uppstressad människa får man leta efter. Sämst.

Lektionen idag var bra! Reportaget vi ska jobba med kommande två veckorna kommer bli riktigt kul, om allt går som det ska och faller på plats. Bla. Bla.

Hunger.

Hur?

Av någon anledning gör du mig så arg att det river i hjärtat.
Hur kan det komma sig?
Jag förstår inte.


En mammahistoria

Min mamma har gett mig ett temperament. Hon har gett mig åsikter.
Hon har gett mig lakrits och de coolaste kusinerna man kan önska.

Hon har gett mig en trygghet. Hon har gett mig en känsla för stil.

Hon har gett mig målmedvetenhet. Hon har gett mig impulsivitet.
Hon har gett mig tjockt hår och obefintliga höfter.

Hon har gett mig läsandet, och kanske därmed också skrivandet.
Hon har gett mig naturen och promenerandet.

Hon har också gett mig världens tjurskalle.
Och driv. Ett jäkla driv.

Himmel och Helvete

Helvete. Nu har min mobiltelefon nästa helt lagt av. Knappen man ringer med funkar inte. Värt. Nån som har en bra telefon till salu för en liten slant? :)

Fick just resultatet på högskoleprovet. Sing halleluja. Jag säger då det! GULD!

Middag nu innan jag svimmar av.

Magic

Goodmorning. Har en artikel som ska skrivas och en reportageidé som ska kläckas. Plugg hela dagen med andra ord. Om inte allt bara magiskt rullar ur huvudet på mig på, säg, en timme eller två. Hur skönt vore inte det?

Håll tummarna för mig. Tack.

Duracell

Kl 00:20
E: Du slutar verkligen aldrig att prata.

Och där har vi resultatet av att man halvsover sig igenom en hel eftermiddag.

Valborgsmässoafton

Blev först världens godaste hemmalagade pizza med Sandra. Riktigt lyckat :) Vi åt till vi verkligen inte kunde äta mer! Sen efter en stunds prat och skratt hamnade jag hos Karin där Linda, Loo och Kajsa också höll till. Riktigt kul med Yatzyberoende och påskharar som äter chips. Gick efter det vidare till Goya där det svämmade över av folk. Vid halv två var jag less och promenerade glatt hem. Passade på att passera kasen som fortfarande brann.
Tur att jag lärt känna några inbitna Gävlebor som kan reda ut begreppen åt mig. Kasen.
image54

Fler bilder hittar du här.

Havrefyllning

Somnade just mitt i läsande av Intervjuteknik. Är kanske lite segare efter gårdagen än jag trodde. Önskar att jag bara vara klar med allt så jag kunde spendera resten av dagen med att äta och sova. Det bästa man kan göra enligt min mening. Hela mitt huvud känns som gröt.

Bilder ja. Jag har inte orkat.
Patience, my lord.

Pigg och kry

Öronproppar is the shit.

Är inte särskilt bakis. Hejja mig. Mat och plugg väntar. Plugg plugg plugg.

Jag tror att folk åkte nerför trappan från övervåningen på ett uppochnervänt bord inatt.
Det är ju också ett nöje.

Bilder från igår kommer senare idag.

Men va fan

Just kommit hem och fått i mig två leverpastejmackor med gurka. Underbart. Har varit en helt lagom kväll. (Ni är alla så bra.) Satt nu och sneglade på sängen och tänkte att jaa vad skönt det ska bli att lägga sig och sova. Vad händer då? Jo, då startar efterfest på våningen ovanför. Eller är det i rummet bredvid? Kanske inne på min toalett? Jävligt högt är det i alla fall. Och jävligt dålig musik är det också. Snälla. Ge er. Jag blir så less. Vem lyssnar på sån här skit?! Dunka dunka dunka dunka. Please.

Godnatt. Nu ska jag slåss.

RSS 2.0