Hej, Det Är Jag, Falskheten

Idag var jag så övertrevlig och krängde varmpressad rapsolja med smörsmak så till den milda grad att en kund erbjöd mig liknande jobb på sitt företag bara sådär rakt upp och ned.
Han lämnade telefonnummer, ville träffas för en företagspresentation och var sjukt peppad. Det kommer så mycket skitsnack ur munnen på mig hela dagarna att jag tydligen gått och blivit riktigt bra på det. Ve och fasa.

Jag Vill Inte

Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte.

Vilken tur att det snart är helg så jag får jobba lite natt också.

Längtar verkligen till festen på lördag!!!
Och söndag. Ljuva lediga söndag.

Three Easy Payments

Om ni möjligtvis skulle komma på idén att besök ICA Kvantum innan helgen skulle ni möjligtvis känna en svag doft av nylagad wok. Strax därefter skulle ni möjligtvis höra en bekant röst. Sedan skulle ni möjligtvis se ett bekant ansikte. Och sedan skulle ni möjligtvis, för en stund, tro att det var jag. Men det är det inte. Det är bara ett tomt skal iklädd kockmundering och en ack så osmickrande blå mössa. Det är inte jag ty min själ är såld till djävulen.

Dont' Bullshit Me

En försäljare kom just inklampandes genom dörren och genomförde ett tvättäkta säljsnack med flirtiga ögon och lama försök till gemensamma nämnare. Det hela föll då jag knappt kunde hålla mig för skratt när jag i stort sätt kunde förutspå vad han kunde säga härnäst och ställde frågor han inte lärt in några svar till. Så tyvärr blev det inget köp av ett uppslagsverk riktat till 80-talister, perfekt för att öka sin attraktivitet på arbetsmarknaden och för att anordna frågesport hemma med sina vänner, för ynka 849:- om året. Buhu.

Martha Stewart

Jag har just kokat knäck och nu funderar jag på baka bröd.
När gick jag och blev så huslig?

En Speciell Plats

Igår var vi till Bäckboda och bar lådor och prylar och grejer. Vi åt nybakt bröd, drack jordgubbssaft och fick burkar fulla med sylt. Jag plumsade runt i snön och fascinerades över den kolsvarta tystnaden som, tillsammans med månljuset, svepte sig runt tallarna.
Jag inspirerades till kommande fotostunder i ladugården och hittade tomten gömd i ett mörkt krypin. Jag tänkte tillbaka på alla de hundratals kattungar som måste ha sprungit runt på gården under alla år och på hur galna de röd-gröna, storblommiga, tapeterna på övervåningen faktiskt är.

På måndag flyttar farmor och farfar in till Lövånger.
Och även om Bäckboda inte kommer vara detsamma utan dem där,
är jag riktigt glad över att vi får ha det kvar.

Hemmakär

Att snön får granarnas grenar att hänga tungt ner mot marken. Att mörkret faller redan 13:57. Att Stora Karlavagnen uppenbarar sig med perfekt gnistrande stjärnor när man svänger av från en mörklagd skogsväg till en annan. Att man, bara någon mil utanför staden, kan uppleva total tystnad. Det är det som gör mig tacksam att jag vuxit upp i Norrland.

Walking in a Winter Wonderland

image126

Just Give Me the Light

image124
Mina cykelplaner utbyttes mot skjuts av världens bästa Rikard och resulterade i ett superfynd på Rusta och ett riktigt sug efter julgran, glögg, pepparkakor och storbak. Imorgon ska jag börja tjuvpynta lite. Supermysigt!

Hann tjuvstarta lite förra veckan också med att fixa en adventsljusstake till köket och leta fram en gammal ljuslykta som fick en perfekt plats på vardagsrumsbordet.

Idag har jag lämnat in ytterligare lite foton för framkallning som kommer göra badrummet hur fint som helst. Peppad :)






Back And Kickin'

Tillbaka till verkligheten. Min datorfria vecka har varit riktigt effektiv. Fantastiskt hur mycket tid en dag består av. Och hur mycket av den jag ibland spenderar framför den här dumburken.

Har just ätit gröt som jag glömde salta. Läskigt som fan.
När jag blåser upp kinderna gurglar det intill ena örat. Det kan inte vara bra.
Nu ska jag ta mig an en cykeltur till Solbacken. Det kan gå dåligt.
Särskilt med tanke på den vansinniga mängd snö som kommit under natten.

Och ja, Män som hatar kvinnor är sjukt bra. La ifrån mig boken först vid halv tre i natt. Mahaa.

Ett Litet Fuskinlägg

Ja, jag har fortfarande datorförbud. Men ni vet hur det är det där med att man alltid vill ha vad man inte kan få. Så idag, när min dator kraschade, blev suget efter att blogga större än någonsin. Såklart. Så nu, efter timmar i felsäkert läge, innan formateringar och ominstallationer, passar jag på att bryta mitt lilla löfte. Men bara för en stund.

I en blogg som jag följt ett tag nu läste jag idag ett inlägg om kontaktannonser som hon samlat på sig. Inlägget var bara ett i raden över fina saker man kan läsa om i hennes blogg. Den inspirerar mig. Och fascinerar mig. För jag bär inte en fin röd basker, jag har inte rosettformade sidenband i mitt hår och jag brinner inte för fräkniga pojkar och fina klänningar. Hur lockande det än kan tyckas vara ibland. Att verka så .. skir. Det är vackert.
Och lite magiskt.

Audrey, Start the Revolution!

Den här veckan sätter jag datorförbud på mig själv. Jag är trött på att känna att jag inte får något vettigt gjort på dagarna och att jag aldrig ägnar någon tid åt sånt som jag faktiskt mår bra av att göra. Så nu, de stunder jag inte söker jobb, ska jag skriva. Och när jag inte skriver ska jag läsa. Och när jag inte läser ska jag fota. Och när jag inte gör det så ska jag göra saker som inspirerar mig till att göra allt det. Som att träna. Som att promenera. Som att lyssna på bra musik. Ja, det är vad jag ska göra denna vecka. På återseende.

Sköna Söndag

Nyvaken. Ligger i sängen o njuter av solen. E är på ICA och handlar frukost.
Vi ska, för tredje söndagen i rad, kolla på senaste avsnittet av Heroes medan vi äter lyxfrukost med färsk bröd. Det här med att vara arbetslös är inte så pjåkigt ändå ;)

Hemma

Mina axlar arbetar sin väg längre och längre in mot min bröstkorg, böjer min rygg som en räka. Knakar och brakar. Värker.

TP-kvällen blev inställd, alldeles för mycket problem och saker i vägen för att det skulle gå vägen. Så nu har det varit jag, iq.nu och en söt pojke vid min sida den senaste timmen.
Nu blir det lite serier och soffliggande till syster kommer och hämtar mig.

And then I fell into pieces and she fell into me
Saying, "Play me a song. It's been too long since I've heard you sing."

In the Water, I Am Beautiful

Det var inte så dumt det där med sommar ändå. Lite sol. Lite värme. Vi har inte vågat sticka ut våra glåmiga nyllen utanför dörren ens lite idag. Å andra sidan är det skönt att sova till tolv, äta frukost i en timme och bara lyssna på musik resten av eftermiddagen. Jag känner inte alls för att skriva egentligen. Tappat suget, idéerna. Ikväll ska vi spela TP med lite nytt folk och sedan blir det jobb från tio. Bra. Pengar.

14:37

Efter ett kombipass på Friskvårds och en snabb fika med pappa sprang jag ihop med min kära syster på stan. Hon kom just från en jobbintervju och fem minuter in i vår konversation ringer de och vill att hon ska börja redan på måndag! Visste det skulle gå bra det där :)

Cyklade sedan hem och svor över hur förbannat kallt det är ute idag. Mina fingrar domnade i stort sett bort, så väl innan för dörren sprang jag bokstavligen in i duschen. Nu sitter jag här och är både besviken och less på mitt fack som inte ens orkar svara i telefon när jag ringer.

Let's Hug It Out, Bitch

Jag, E, Madde o Per har sett Tarantinos Deathproof ikväll.
Han är så härligt störd. Och gör så sjukt bra filmer.

Ari Gold är också härligt störd. Just börjat kolla in säsong tre av Entourage. Så sjukt bra!

Lloyd
: [after Ari is fired from the Agency] You will bounce back from this Ari Gold.
Ari Gold: I drove to work in a 80 thousand dollar mercedes, I'm driving home in a prop car from the Fast and the Furious, I just don't see it.

En Bra Onsdag

Just gjort en sjukt stor sallad som ska räcka länge. Jag har även övervägt att lägga 800:- på min cykel men ändrade snabbt summan till ynka 134,50:-, så nu får den vara hur rostig o skev den vill, jag får åtminstone stopp på åbäket om det skulle behövas ;)

Annars peppar jag på ny musik, senaste Heroes- och Dexteravsnitten och ostmackor!
Och julen och fina meddelande och TP-spelande och nya vänner och helgjobb och trevliga kassörskor och vindruvor och promenader och bra böcker och mycket mer.

Socker, Matfett, Havregryn & Kakao

Jag känner mig som en stor fet boll. En chokladboll.
Rullade i kokos, pärlsocker och allt annat man kan rulla mig i.

Idag ska jag börja läsa första boken i Millenniumserien.
Ska nog lägga mig och läsa redan nu. Sova bort förkylningskänslorna.

14:08

Det lätta regn som föll när jag och min vapendragare Madde var ute på promenad tidigare idag har nu övergått till snöfall. Jag sitter och letar bloggämnen för jag vet inte vad jag vill skriva om, men fastnar inte för nåt särskilt. Har sökt två jobb idag, men inget av dem lät vidare lovande. Och igår fick jag ett negativt besked från det jobb jag hoppats mest på. Men det kommer nog. Jag orkar inte stressa upp mig. Istället kommer jag på mig själv med att nynna på jullåtar, tänka på glögg och julskinka och planera fester med människor jag tycker om.

Det Här Med Måndagar

Väckaren ringer just efter åtta, listan med saker jag tänkt hinna med under dagen ligger där på sängbordet och tittar på mig medan jag somnar om. Vaknar igen vid elva av ett plingande sms. Ligger kvar och vrider och vänder under det vita ikeatäcket. Telefonen ringer en halvtimme senare. E ska just på lunch. Och jag ligger kvar i sängen. Frukost-lunch-vadsomhelst-mat vid tolv. Kanske ska ta och hämta den där listan som nu tagit min plats på huvudkudden. Tjuvlistan.

Provjobbet på Station 8 i lördags gick bra, ja, det var till och med riktigt kul, och det ser ut som att jag kommer få jobba en hel del framöver. Skönt.

Resekompis

Ska strax göra en smoothie och sedan halka mig in till stan för att provjobba. Hoppas att det kommer gå bra. Och att det inte är kaosmycket folk.

Min stackars cykel ligger för övrigt upp och ner i hallen, slaktad och övergiven. Smutsig.
Ska skaffa fram en cykelpump. Sen ska jag ta hand om den. Stackarn.

Fotografier

Allt som behövs är ett par minuter på flickr för att man ska bli galet inspirerad.

Jag vill ha ett jobb. Och tjäna pengar.
Och köpa en alldeles ny, alldeles superfin, digital systemkamera.

Helg

E är borta över helgen så jag har lägenheten, och hans mjukisbyxor, alldeles för mig själv. Har legat i sängen med datorn nu på morgonen och fixat med bloggen. Tänkte göra om. Men det blir inte bra, jag får inte till det. Så det för vara för nu.

Även fast jag är arbetslös och egentligen kan göra vad jag vill med min tid så har jag bestämt att veckorna är till för alla måsten, så som jobbsökande, städande och fixande, och helgerna är bara helg. Så idag ska jag kolla på film, se ikapp lite serier, kanske fota, och bara ta det lugnt. Skönt!

Nu: en något försenad, och helglyxig, frukost.

Praktiskt

Efter maten igår hade vi ingen ledig matlåda och stoppade därför resterna i en kastrull. Nu, en timme innan träningen, känns det ganska smidigt att bara ta ut den och ställa den på plattan. Snabbmat delux.

Ska trotsa regnet och gå in till stan för ett pass afropowerdance. Kommer bli kul!
Ser ut att följas av mat och bio på stan :)

Inspirerad

Mixar mig en halvdan smoothie, en sån där med bara juice, banan & hallon, och karvar loss de allra sista skivorna från den lilla gurkstump som ligger i kylskåpet. Via AirTunes vandrar Anberlin genom rummet och ut genom de begagnade högtalarna och jag bokmärker en ny favoritblogg.

Det är fredagmittpådagen och mina bara-ligga-i-sängen-planer byts ut mot tvättande, städande och fixande. Men det gör ingenting. För ikväll ska jag göra något roligt.
Vad det är återstår att se.

Avslappnad Stil

Alldeles nyss sprang jag ihop med en medelålders kvinna, iklädd
blå- och vitrutig flanellpyjamas, på ICA Kvantum.

Torsdag Morgon

Vaken och trött. Smakar döden i min mun. Håret står åt alla håll och mina kära cykel är det fortfarande punka på. Ska iväg och träna och sedan gå en sväng på stan med syster. Ska eventuellt söka lite jobb också. Ute skiner solen och det ligger ny snö på marken. Fint. Kanske ska ta och traska iväg redan nu så jag hinner fota lite. Ja, så får det bli.
Det kommer nog bra en bra dag det här med.

Fokus

Fastnar i matbloggar istället för jobbsökande. Fy på mig.
Men det är ju så trååkigt att söka jobb.

Päron & Vanilj

Riktigt kallt ute idag. Just kommit hem efter en promenad med Madde. På vägen hem upptäckte jag att jag har punka på cykeln. Så onödigt! Sitter nu med ett badkar till tekopp och försöker få upp värmen. Planerar att söka mer jobb idag. Men först ska jag titta på Entourage. Jag och mina serier. Beroende.

Det Där Med Fisk Är Snarare Ett Måste Än Ett Val

Jag och E försöker få lite ordningen på pengar och matvanor så vi bestämde oss tidigare idag för att göra veckoplaneringar.

Planeringen för nästa vecka:

Måndag: Nåt vegetariskt
Tisdag: Korvstroganoff m. ris
Onsdag: Laxjävel
Torsdag: Quorngryta m. ris
Fredag: Tacos

Jobbpaj

Jag är helt slut! En del människor vet verkligen hur de ska göra för att få en att känna sig som den minsta människan i hela världen. Som tur var är inte alla så och jag känner mig faktiskt ganska nöjd med dagen. Ska provjobba i helgen och så var det några andra ställen som kanske skulle kunna bli något...

Imorgon ska jag fortsätta mitt jobbsökande med att ringa runt till lite företag.
Det är skönt att känna att man tar tag i saker och ting.

Bilderna var inte färdiga än, så nu är jag fortfarande utan kamera, och foton i vardagsrummet. Trist.

Ikväll blir det pajfrossa. Först ett nytt recept på quornpaj och sen kanske en efterrättspaj. Sweet!

Jobbsökardagen

Vaknar idag med tröttheten kvar i kroppen, träningsvärk i benen och en segare start än vanligt. Men så småningom ska jag släpa mig ur sängen, äta frukost och få mig iväg på jobbsökandet. Bara få det gjort och hoppas att det går vägen.

Sen ska jag hämta ut bilderna till vardagsrummet! :)
image117

Jodå

Det här med personligt brev är ju ett alldeles eget litet h-vete.

Jag kan med all säkerhet säga att jag mer än gärna hellre hade kollat in sista avsnittet av Entourage, säsong 1.

Imorgon får jag tillbaka minneskortet till min kamera. Som jag saknat den.

11:54

Nu har jag även hunnit med att söka ett jobb (hejja), vattna alla blommor, gå igenom min CV och planera vilka jobb jag ska söka imorgon. Bra!

Nu ska jag bara se över mitt personliga brev och handla lite mat. Sedan väntar träning med syster och en lugn och skön kväll. Struktur är grejer!

En Alldeles För Vanlig Dag

Har gjort en lista över det jag ska hinna med idag. Känner att jag behöver lite struktur på dagarna. Såhär långt är morgonpromenaden med E och frukost avklarat. Nu ska jag gå igenom min CV och mitt personliga brev. Imorgon är det tänkt att jag ska söka jobb för jag är trött på att vara arbetslös.

AfroPowerDance

Igår var jag och syster på AfroPowerDance. Det var hur kul som helst!
Det var längesen jag mådde så bra som jag gjorde under och efter det passet.
Frihet.

Men idag. Idag är min rygg som en spånplatta. Stel och oformlig. Men det är värt det.
Nästa pass körs på onsdag. Jag är peppad.

Första Snön

Det har snöat vansinnigt mycket inatt.
Och det är så vansinnigt fint! :)

Jag gillar bara vintern såhär i början, den första snön, julstämmningen som automatiskt kommer krypandes. Sen, några veckor in i vansinnet, är det inte så roligt längre. Slask, halka, kyla och snålblåsten.  Men nu, just såhär i början, är jag kär.

Det blev ingen 1408 igår för Hannibal gick på tv och jag har inte sett den tidigare.
Han är så härligt rubbad.

Att Förlora Sitt Språk

Kollar igenom min blogg och tycker att jag tappat mitt språk. Som en bra lärare en gång sa håller jag nästan för hårt i språket, är för noggrann. Och det är sant. Jag skriver, läser, suddar, skriver, läser, suddar, flyttar om, tar bort, lägger till. Och till slut blir jag nöjd. Men mitt i alltihop är det som att jag tappat innehållet. Att det jag skrivit blivit för diffust, för urvattnat. Bara en mängd, till synes, fint uppradade bokstäver. För säkert. För även om jag skriver för att ventilera, för att berätta och för att förmedla så kommer det aldrig fram. Det blir bara ord.

Fredag

Har ramat in några foton och hängt upp i hallen. Snyggt! Och sovrumslampan jag köpte igår hänger nu fint i taket och badrumsmattan och den fina krukväxten gör badrummet till ett helt annat än det gamla fula rosa.

Senare idag ska jag på afropowerdance med syster, sen ska jag och E göra god mat och kolla på 1408. Kommer bli en perfekt början på helgen.

Enligt 10 § ALF

E är ledig från jobbet idag så nu ska vi strax gå en promenad in till stan.
Ska köpa impregneringsspray till mina nya skor. Kärlek.

Och nu trillade plötsligt posten in.
Brev från a-kassan. Avslag från a-kassan. Idiotpost från a-kassan.
Jävla a-kassan.

IKEA

Hemma tillslut. Har landat i soffan. Skönt, man blir ju helt matt av att springa runt runt runt på Ikea hela dagen, med avstickare till Skopunkten och Fabriksbutiken.

Hittade både vinterskor, badrumsgrejer, lampor, köksprylar, växter, ramar och massa annat fint. Men ingen rumsmatta. Tyvärr. Fanns verkligen ingen som passar in här hos oss.
Men jag är nöjd. Mycket nöjd :)

Imorgon blir det att pyssla här hemma, rama in lite foton och promenera.
Hoppas på fint väder!

Och det här är nog det roligaste på länge! :)

RSS 2.0