Ett Av Dagens Bästa Samtal

kom 17:03.

-Tänkte säga att du inte behöver stressa dig hit. Dyk upp någon gång innan halv åtta bara.

Tack. Tack. Tack. Det är jag och soffan i minst 60 minuter till nu. Ljuvligt.

Det Här Med Önskningar

Ja, jag önskade mig en längre natts sömn, det gjorde jag. Och att få sina önskningar uppfyllda är ju alltid uppskattat. Det jag dock inte räknade med var att ett annat helvete som heter att försova sig till jobbet.

Dagens läxa: tänk ett steg längre.

Det Är Fredag Kväll

Vi har just beställt pizza och jag ägnar ett par lediga timmar till att andas. Snart ska jag iväg och jobba igen. Och det känns att det kommer bli mycket sånt i helgen. Men det ger pengar. Och pengar resulterar i bokade klipptider och annat dåligt-samvete-fritt vardagslyx, märkte jag idag.

Och jag får väl erkänna att jag faktiskt har ganska så roligt på jobbet.

(Att jag sen måste dema imorgon, det förtränger jag till jag står där
med flinet utsmetat upp till öronen.)

But Then Again, I'll Probably Always Feel This Way

Nu är det så, att inga usla datahögtalare, inget grumligt youtube-klipp och ingen fult sammansatt myspace-sida kan förmedla den kärlek som är 2008 års hitintills bästa skiva. Det går bara inte. Att länka till nåt sånt vore en skam.

Nej, nu vill jag att ni lägger hederliga pengar på att köpa skivan och att ni sedan väntar till rödgula lönnlöv dalar ner på fuktiga trottoarkanter en sen och sval hösteftermiddag. Då vill jag att ni ge er ut med hörlurar som injicerar kärlek direkt i blodomloppet. Som skapar ett virrvarr mellan hjärtat och hjärnan. Som försiktigt lyfter era fötter från marken, mot stjärnorna. Då kan ni ta och lyssna på den. Hela. Från början till slut.

You need not, to find a cure
for everything that makes you weak

image185
Om du nu inte går med på det så spara den åtminstone till en sån där lång busstur.
Eller en sån där tungfotad promenad.
Eller en sån där dag då du vill lära dig tycka om kärlek igen.
Och banjos. Och hjärtformade handgranattatueringar.

länk.
bild.

Dille

Jag har fått dille på allt vad matlagning heter. Tydligen. Läser matblogg efter matblogg. Drömmer om brödbak och sommarmat. Min senaste snilleblixt är att jag ska styra upp en surdeg. Tydligen. Hejbarra.

Annars så jobbar jag resten av veckan, trots att delar av min kropp verkar vara i trotsåldern. De vill inte följa med i familjebilen som är min kropp. Vilket resulterat i en ofördelaktig hälsosituation. Kan man säga.

Know Your Enemy

image182

"And No More Happiness"

Idag betalar vi räkningar. Mycket roligt.
Idag har jag också insett att det faktum att jag aldrig får vara frisk faktiskt kan vara knutet till att jag slarvar med mjölken i stort sett varje dag. , nu biter jag i det sura äpplet som är min laktosintolerans och bestämmer mig för att sluta slarva. Det känns att det behövs.
rubrik

Dagens Kulinariska Inslag

blev en exotisk havregrynsgröt.

Med fyrverkerier i munnen satt vi mållösa framför Elephant. Och hur många filmer och dokumentärer man än sett på ämnet mår man lika illa varje gång, bara av tanken att det faktiskt hänt. Och händer.

McFuckin' Tastic

Super Size Me går på SVT2 as we speak.
Morgon Spurlock
är så sjukt jävla bra. I allt han gör.
Se den om du inte sett den.

Morgonen Efter

Vaken sedan ett bra tag nu. Fortfarande pigg och kry. Helt otroligt egentligen.
Men det är bara att tacka och ta emot. Jag kanske är full fortfarande .. ?

Igår var det branschkväll i timmarna 13. Började det hela med bowling (jag var sjukt dålig), sedan mat, finförfest, ett evigt drällande på Balzac följt av efterfest med mat och hela baletten. Då det var en miljon minusgrader inatt fick det bli en taxi hem.
Tre dyra, men väl värda, minuter.

Solen skiner helt underbart idag och jag har, för första gången på riktigt länge, ett sug efter att ta med mig kameran ut på en promenad. Men först lite frukost. Hörde jag scones? :)
Det kommer bli en bra dag idag. Jag bara vet det.

Lovely

Alldeles nyss hemkommen från en helt underbar branschkväll.
Är oroväckande pigg och fräsch och undrar vilket vansinne jag kommer få vara med om när jag vaknar senare idag. I vilken form det än yttrar sig kommer det att ha varit värt det.
Så oförskämt kul har jag haft
.
Godnatt och godmorgon.

Påsk-Nånting Söndag

image179
På, ja, alla nivåer känner jag att min igentäppta näsa och smaken av wellpapp i munnen inte skulle var lika besvärande om jag nu låg i en hängmatta mellan två klyschiga palmer i ett så kallat solparadis. Bara så ni vet det.

Det är sånt jag ligger och tänker på. Det, och att avståndet mellan där jag är nu och där jag måste vara om ett par timmar inte är särskilt promenadvänligt. Och att snö aldrig är sådär fantastiskt som man faktiskt kan inbilla sig den där allra första vinterdagen.

Men. Jag har faktiskt ett kinderägg som ligger och väntar på mig. Och så var jag faktiskt på en riktigt trevlig fest igår. Och så känner jag att jag är på väg någonstans. Och så är ni riktigt fina.

Så, skål på det. För snart är jag igång igen.

Uppladdningen

Morotskaka och alvedon.Terrängcykling. Snorpapper. En hel grillad kyckling till middag. Ett par drinkrecept och så lite filtar och halsdukar på det. Ikväll väntar fest! Skål!

Godmorgon Lovers

De senaste månaderna har jag, tydligen, varmt och hjärtligt erbjudit boende åt alla nivåer av förkylningsvirus. Jag har med andra ord varit sjuk en miljon gånger, minst.

Men nu får det faktiskt räcka. Idag ska jag fika med min bästa Bolidenbo, sedan ska jag på en riktigt trevlig fest och imorgon ska jag bowla och gå på branschkväll. Så nu får det vara nog.

Jag sätter stopp, säger nej och plockar ner den stora Välkommen-skylten i neongrönt.
Nu får ni gå och göra er hemmastadda någon annanstans.
Betrakta er vräkta, utkastade och bannlysta.
Era jävla snyltare.

Ishotell

image176

Lite småkrasslig är jag ändå. Kan bero på att det var cirka 15 grader i vårt sovrum inatt. Och nu ska hyran höjas. Det är så dyrt med all uppvärmning och el nuförtiden. Tydligen.

Men jag kurerar mig bäst jag kan med lite knark och sockerdroger. En liten gnutta Tiger Lou också. Det var längesedan.
En filt på det och jag är snart som ny.












Långfredag

Men vadan detta? Tät i näsan, ont i halsen? Någon måtta får det väl ändå vara!
Så nu ligger jag i sängen och knarkar te. Är seg efter att ha jobbat inatt.
Och så har jag tappat bort Erik. Det är alldeles tyst och tomt här.

Om en timme väntar fika hos morfar och mormor.
Ah, pensionärer och socker. Som ler och långhalm.

Skärtorsdag

Ljuvligt väder! Idag blir det en runda på stan. Titta på saker jag inte får köpa, och sen kanske råka köpa några av dem. Det gäller att lura sig själv. Fokusera på alla saker man faktiskt inte köper. Lite manipulation. Lite hjärntvättning. Det är bra grejer.

Alltså,

ordet inmundiga måste ju vara det läskigaste i världen. Vem använder ett sånt ord?

Nyanser av Blått

Herremingud så hårt jag föll från min röda cykel idag.
Swoosch, sa det bara. Sen låg jag där. Och kved.

Och hur mycket jag än må klä i blått tror jag faktiskt inte
att en dito höft kommer vara särskilt attraktivt.

En Magkänsla och En Haschhare

Någonstans i bakhuvudet har en liten tanke slagit sig fast. En eventuell utbildning, något jag faktiskt kan se mig själv jobba med. Tanken har visserligen slagit mig förr, då i form av något helt annat, men i den här eventuella framtiden känner jag mig trygg. Och så vet jag att jag skulle göra ett riktigt bra jobb. Det är inget dåligt betyg. Hoppas känslan håller i sig.

Påsken närmar sig. Vilken bekväm högtid. Bara massa ledighet, släkt, vänner och godis.
Inga tråkiga traditioner som ska genomlidas, inga förväntningar som inte uppnås, ingen självmordsframkallande blomluktande tjur. Utan bara färgen gul, frosseri och en hög jävla hare.

Tussilago och Jordgubbar

image174



Ge mig fjärilar, solsken och
lite mindre tundra, tack.










Jag har fuskat idag.
Jag har solat idag.
Hela 30:- önsketänkande.


Vinterdvala

Ligger i sängen med datorn. Gör lite lama försöka till att jobba. Vårt internet kommer och går, vilket inte är till någon direkt fördel då man ska översätta en hemsida..

Annars är jag vansinnigt trött. Funderar på att sova en stund. Ute dalar snön och jag blir besviken i min tro om att våren kanske snart skulle vara här. (Fick dock ett brutalt vinteruppvaknande då en decimeter av mitt cykelstöd satt fastfruset i kompakt is när jag skulle iväg imorse. Lite våld och en hammare. Det är grejer det.)

Saw IV

Att så mycket sjuka idéer och twistade handlingar kan samlas i en och samma film är ju fascinerande i sig. Men att någon kan lägga så mycket tanke bakom varje litet klipp är det som imponerar mig mest. Så vansinnigt smart. Och så sjukt bra.

Uppladdningen

Idag är det fullt upp. Lite jobb, ett härligt besök på arbetsförmedlingen, städningen av monsterlägenheten, handling av diverse grejer till ikväll, kokning av sockerlag och hej barra. Ikväll är det drinkfest som gäller! Och det kommer bli riktigt riktigt nice!

Mini Me

Vandrar runt runt bärandes på pärmar med telefoner hängades i byxlinningen, skickar fakturor och skriver ut och skriver ut. Känner mig som en arbetare.

Den enda grejen med att arbeta åt ens förälders företag är att man känner sig som ett litet kid, hur vuxen man än må känna sig i vanliga fall. Här är jag 12 år och på spännande vad-gör-pappa-på-jobbet-besök. Men det är nice ändå. Att vara ett litet kid då och då.

Lill-Skalis

image168

Ikväll har min syster varit här. Hon har färgat mitt hår och gjort mig vansinnigt avundsjuk på att hon faktiskt åker till Indien nu på söndag. Vilken lyx! Själv får jag nöja mig med att äta Indiska mat..

Imorgon ska jag jobba hela dagen. Det känns bra. Sedan väntar middag hos mamma och fika med Madde. Trevligt :)

Hu. Jag har redan träningsvärk i magen efter dagens dubbelpass. Jag vågar inte ens tänka på hur det kommer kännas imorgon..









Jag Är Så Bra

För det första gick det helt sjukt bra på träningen idag och för det andra gjorde jag just världens godaste lunch. Lite pasta, lite räkor, lite sallad, rödlök, tomat, morot, lime, vitlök och olivolja. Lite kryddor, lite frön och ett hemmabakat bröd et voilà! Så jävla bra.

Nu ska jag jobba i tre timmar, är tanken. Hemmajobb. Sitta framför datorn och översätta-jobb. Hej å hå, självdisciplin!

Breadhead

Köttbullar och pasta känns ju inte särskilt exotiskt, ni kanske kan föreställa er ungefär hur det ser ut in your mind. Men, jag har faktiskt bakat bröd idag. Ljuvligt. Ska fikas senare ikväll :)

Nu ska jag iväg på inspirationskväll på Hanséns. Där ska jag anstränga mig å det yttersta för att hålla mina bleka små fingrar borta från snacksen. Herregud.

Så,

frukost, lunch och ett mördarträningspass. Jag känner mig fokuserad.
image173
Naturell yoghurt, björnbär, blåbär, hallon och min
hemmagjorda helylle müsli på kanel, solrösfrön, fiberhavregryn,
krossat linfrö, pumpakärnor, mandlar och hasselnötskärnor.
Sweet. Jag skulle lätt kunna äta frukost hela dagarna.
Fullkornsbulgur, quornfiléer,sweetchilisås
(ja jo, socker hej kom och hjälp mig) och sallad.

Uppryckning

Från och med denna minut till klockan slår 19.00 på fredagkväll ska jag leva supernyttigt. Det är tre dagar. Hur svårt kan det vara?

Kanske en liten matdagbok är på sin plats? Hänga ut mina eventuella synder? Ja, så får det nog bli. Sedan blir det av bada i frosseri hela helgen. Men det tar vi då.
Nu ska jag pula ner ansiktet i en påse dinkelmjöl.

Jimmy The Tulip

image166

Dille

Äter godis och pillar i Photoshop. Har ännu inte gjort klart första inlämningsuppgiften: att redigera en bild. Kort och gott. Saken är den att jag har lider av två små dilemman. Ett: Bilden ska vara tagen på bredden, alltså, diagonalt. Jag har i all evighet haft dille på att vrida min stackars kamera på kant. Har en miljon stående bilder. Och typ fyra liggande. Mina valmöjligheter känns aningen begränsade. Två: Jag blir aldrig nöjd. Aldrig. Never. Ever. Nej.

Lovely

Idag kollar vi på Lost. Det är kärlek. Igår var vi på 30-årsfest (ja, nu jävlar är jag nog vuxen), det var mysigt. Ute är det plusgrader och duggregn, men jag tycker det är fint.
För idag är allting fint.

Herregud

Bla bla bla bla me me me me ME.
Ditt lilla egoistiska jag-monster.

Pengar

Idag har jag varit på stan och köpt kläder. Jag har inte köpt kläder på fyra månader. Jag har inte haft ens en krona över till sånt. Men idag har jag alltså gjort det. Och det betyder alltså att jag äntligen har lite pengar över. Det betyder att jag inte längre hakar mig fram på växlemynt jag hittat bakom någon soffkudde. Och det känns riktigt riktigt bra!

Det Är Över Nu

Vuxna människor kan vara ena riktiga grisar. Vansinne. Men nu är arbetsveckan över, och nu är jag ledig hela helgen. Det känns otroligt skönt. Ledig. LEDIG. Åå.

Jag sitter här med min yoghurttallrik och kolla på knubbiga britter på tv. Mina krav på underhållning är inte höga den här tiden på dygnet. Man kanske ska ta och sova.
För imorgon ska jag faktiskt ha en helt sjukt bra dag.

Fredag Morgon

Intervjun gick mycket bra igår, även fast jag själv var lite tveksam till alltihop innan. Så nu har jag, med 99% säkerhet, fått mig en anställning med schema. Sing halleluja, sing it, haaaalleluja. Men ja, innan den där sista procenten trillar in säger jag inget mer om det.
Men det känns bra.

Nu sitter jag här tillsammans med en basketboll till apelsin och laddar. Dipolarjobb idag, sedan underbara afropowerdance-passet följt av nattjobb i den ack så fula blå garderoben.
Inatt är det jag och 27-plusarna. Och imorgon, då är jag ledig. Mys :)

I Klutmark Skiner Alltid Solen

Jag kom undan lite lättare än jag hoppats inatt, fick mig en powernap på hela två timmar!
Två timmar att ställa om från apbergare, glassplitter och polisanmälningar* till en tidig uppstigning, skurmaskiner och en ljuvlig vinterdag.

Har varit oförskämt pigg idag. Och glad. Och arbetssam. Men nu är min hjärna en gröt,
mina ögon rullar i huvudet och jag vill sova. Så, godnatt, fina människor.


*ja, för så går det om man inte vet hur en toalett ser ut eller om man inte kan
hålla sina unga tassar bort från sådant som inte tillhör en. Små stackars vilsna barn.


Godmorgon

Ännu en morgon, ännu en gröt. Städjobb idag. Sedan schemamöte ikväll, följt av nattjobb.
Och på torsdag, då ska jag på jobbintervju. Hihi.

Jag Är Vaken

Nu börjar den, arbetsveckan. Heltid, and then some.
Jag laddar med gröt, och apelsiner. Och inatt planerar jag att sova dubbelt så djupt, för imorgon får jag, kort och gott, sova i 40 minuter.

Mys

Den här veckans förälskelse ser ut att bli Photoshop. Och blåbärsmuffins. Och ananas.
Oh, the love.

Frågan Är Ju

om man som arbetssökande måste söka alla utannonserade tjänster man eventuellt är kvalificerad för? I så fall är det kanske dags för mig att börja fila på min ansökan.

Käftsmäll

Jag och min blogg kommer inte riktigt överens just nu, men min blogg har egentligen ingenting med saken att göra.

Det är någon annan jag har problem med,
och denna någon har oupphörlig kontroll över mina små beiga fingrar.
En smäll i ansiktet skulle jag ha haft.

Av alla önskningar man någonsin haft,
vore väl sig själv sedd genom någon annans ögon,
en ypperlig en att börja med.

RSS 2.0