Fredag

Så, jag är sjuk. Igen. Feber den här gången. Sjukt tråkigt. Jag har dock hittat en fördel: när jag är sjuk är all form av stress fysiskt omöjligt. Allt jag gör går sakta och jag orkar inte tänka längre än fem minuter framåt i tid. (Att det sedan behövs sjukdom för att jag ska slappna av är ju kanske inte så sunt.) Min feberfredag spenderas med att kolla på Indiana Jones, äta chokladfondue, le åt min kusins blogg och inspireras av:


Produktivitet

Idag har jag plågat sörlänningar i Lindellhallen, planerat redovisning, bodycombatat, skaffat mig en torsdagsdejt, lyckats hitta Coupland & Jaworski för 114kr inklusive frakt (Herreminje, vilket klipp!) samt hittat en fantastisk passbeskrivning på IKSUs hemsida:

"Konditionen tränas med steg, hopplösa övningar samt löpning."

Haha.

Polaroid


Idag har jag fotonördat mig.
Allt blir snyggt som polaroider.

(Den tänkta bloggexplosionen
blev det sannerligen inte mycket av.
Jag tycker mig inte ha så mycket att säga.
Ge mig något att tycka om.
Ge mig något att tycka till om.)

Annars så letar jag snygga filmaffischer.
Tips välkomnas.
Jag Bakar Ikväll

Morotsbröd och brownies. Härlig balans där. Grejen är dock att jag tänkte träna ikväll. Istället bakar jag. Och äter smet. Ingen balans där. Jag har socker fulla hjärnan. Bzz låter det.

Istället

har jag sovit. Ätit. Jag har skrattat och gråtit. Andats. Jag har älskat. Hållit honom så hårt i handen att det bränts. Jag har drömt. Ätit mandariner och önskat. Jag har frusit. Stått under solen och tittat. Jag har känt. Tänkt. Förstått. Sedan blivit förvirrad lika snabbt. Jag har tränat. Tappat kontrollen och bara varit. Glömt bort vad som är viktigt. Kommit på det. Jag har saknat. Skrikit, hoppat och flugit. Vilat. Suckat, hoppats och skrattat. Levt.

Funderar på att börjar skriva här igen. Sakta. Med en nyformaterad dator och ett icke-fungerade Photoshop har jag inte fått utlopp för mina kreativa ryck på ett tag nu. Det drar och sticker i fingrarna. I magen. Jag älskar det.

Tack hjärtat!

Foto-Favoriter 2008
2008

Januari: Jag är arbetslös så när som på några enstaka, plågsamma, dagar som demonstratris, lite städjobb och helgkvällar på Station8. Jag tränar så gott som varje dag och känner mig ganska likgiltig.

Februari: Spenderas sjuk i en evighetsförkylning. Jag och Erik åker på dagstur till Piteå.

Mars: Jag jobbar ihjäl mig på mina fyra jobb och grubblar över vad jag vill göra av mitt liv. Jag upptäcker att mat och sånt är kul grejer och bakar bröd mest hela tiden.

April: Jag och Erik är med på lilla Livs fina dop. Jag har framtidsångest och beslutar mig för att spendera ett par dagar i Bäckboda för att komma på vad jag ska göra av mig. Det leder till ett val och ansökningar skickas, inte helt ångestfritt, in. Vi firar alla möjliga födelsedagsbarn och jag inser ett och annat om hur jag behandlar mig själv.

Maj: Jag blir helt kär i Into the Wild och skriver antagningsprov i Umeå. Jag fotar en hel del. Och så får jag lungsäcksinflammation, som håller i sig i fyra veckor. Skål!

Juni: Jag får äntligen hem min efterlängtade nya vän Nikon D60. Vi inleder ett passionerat kärleksförhållande. Skattebäringen kommer och jag älskar sommaren. Årets midsommarfest var ren glädje.

Juli: Trästocksfestival och kyrkogårdsarbete. Födelsedagar och sommarfest.

Augusti: Jag jobbar klart för sommaren och vi börjar packa ihop alla våra tillhörigheter i lådor. Vi fina lägenhet är sedan länge uppsagd och i Umeå väntar en ny vän. Vi kör flyttlass efter flyttlass.

September: Jag börjar läsa på universitet. Jag fyller också 23 år och blandar lite ångest med glädje över allt nytt och alla nya. Jag fotar mycket och säger hejdå till den finaste katten i världen.

Oktober: Jag och Erik åker till Ö-vik och Sundsvall över helg. IKEA, hotell och lyxmiddagar. Jag läser grammatik och bakar cheesecake.

November: Madde kommer på besök och vi går på Halloweenfest. Alla de andra fina vännerna hemifrån stan kommer hit och lever rövare en fredagkväll. Vi säljer vår fina Mazda och skaffar kombi (hej och hå).

December: Jag julpyntar ihjäl lägenheten istället för att ta itu med allt annat tråkigt. Jag går på ordspråksfest och längtar efter julen. Den spenderas sedan med att träffa alla hemvändande vänner och hela tjocka släkten. Jag våndas över textanalys och firar en perfekt nyårsafton.

RSS 2.0