(förresten)

(jag har börjat skriva. på riktigt. i worddokument efter worddokument. sådana där texter som jag så länge tänkt att jag borde skriva, men inte skrivit. än känner jag en skrämmande distans till orden på skärmen, men snart kommer det nog ikapp. underbart.)

23:13

Jag sitter ensam i den tysta datasalen i humhuset och skriver VFU-rapport. Det går sakta framåt. Ute är det kolsvart och regnet hänger för en gångs skull inte i luften.
Jag skriver bäst på nätterna, men mina gäspningar börjar påminna mig om att det nog kan vara dags att cykla hem snart.

Annars har jag idag inte gjort mycket annat än att titta på dålig tv ihopkurad i soffan. Det lilla andra jag faktiskt gjorde kan dock ha varit bland det viktigaste jag gjort det här året så därför räknas den här dagen som ytterst produktiv. Heja.

(Så snart jag fått ordning på mitt nya liv som hem-ha:are
ska jag börja blogga ordentligt igen. Foton och sånt.
Texter som inte handlar om hemlöshet och brist
på internetuppkopplingar. Bra va?)

10:26

Tillbaka i Umeå. Det var en riktig pina att komma "hem" till en stökig, halvtom och kolsvart lägenhet igår eftermiddag. Inget internet, ingen mat och helt jävla knäpptyst. Som tur var fick jag rymma hem till bästa Hanna för att premiärglögga, kolla på film och ha det bra istället.

Idag sitter jag på skolan. Ska skriva VFU-rapport och göra massa annat praktiskt. Som att adressändra (för typ tredje gången i år?!). Sedan måste jag träna min degklump till kropp och börja packa. En väska till Stockholm, sju väskor till flytten och sedan ompackning av två miljarder bananlådor. Snart är det här gjort. Jag längtar.

08:20

Sista dagen på praktiken idag. Några ynka timmar till helg. Jag känner mig lite stressad och undrar om jag kommer hinna klart allt som jag tänkt göra. Men det värst som kan hända är väl att jag inte gör det. Helt enkelt. Annars är det nu en vecka kvar till Stockholm och knappt fem ynka veckor till julafton. Vad hände?! Tiden går fort när man är gammal när man har roligt.

För Att Summera Ett Par Dagars Peppande

We Came As Romans bra bra bra bra!
Coraline. Stop-motion-film är det coolaste som finns i hela världen.
Lördag morgon vaknade jag av att jag kom på den ultimata formuleringen för den sjukt tunga text jag hade jobbat med hela fredagen. Jag drömmer alltså om lättläst text. Transformeringen till totalt språkpsykopat är snart komplett.
Alice. Igen. Alltid. Högst upp på julens önskelista hitta man till och med den här.
Zombieland. Den följer med mig in mind. Doubletap.
Första steget mot ett awesome nyårsfirande har tagits.
Peppnivån är obegripligt hög.
Och så ett väntat antiklimax: 2012. Precis så inte bra som jag trodde. Jag bockade av klyschorna på min mentala storfilmslista. "I love you son. God knows I do." Klassiskt.

09:39

Fredagfredagfredagfredag. Idag brottas vi med en vanvettigt dålig text och sedan slutar vi alldeles lagom tidigt. Fredag är grejen! Om du vet vad jag ska göra ikväll eller imorgon får du gärna höra av dig. Jag har inte den blekaste aning nämligen. Fredagfredagfredagfredag.

Halvtid

Halva praktiken är nu gjord. Tiden går vansinnigt fort. Jag trivs med det här. Att jobba och sedan vara ledig. Ingen monsterlittaratur som hänger över en eller hemtentor som man måste plåga sig igenom. Den enda läsningen är lustfylld och arbetet drivs på av genuint intresse och någon slags mening. Kopplingarna mellan orsak och verkan är löjligt tydliga. (Och Skellefteå ♥)

Idag kommenterade herrarna på jobbet - helt oberoende av varandra - min likhet med Jill Johnson. Inte första gången jag får höra det heller.

Och så lite novembermusik.

Arbetaren

Måndag morgon och jag är trött. Vansinnigt trött. Ute ligger det kvar lite snö och för första gången på länge så skiner faktiskt solen. Det hjälper. Helgen har varit fin. Jag har hunnit med lite av allt och haft det riktigt bra. Men som sagt: måndag. Klockan är halv nio och jag sitter på "jobbet". Tillbaka till verkligheten.

Ikväll dinerar jag stort i Lövånger. Mys.


En Soffa. Två Lördagar.


Eldflugor

Ikväll blev det film, underbar film. Och snö!
Mot kinderna, i ögonen, på backen.
Jag log hela vägen hem.

Fredag

Veckan har gått vansinnigt fort och jag känner mig ungefär fyra gånger smartare nu än vad jag var i måndags. Ändå ska det bli skönt med helg. Sovmorgon. Studentlivet är mycket humanare mot sena nätter än den verkliga världen. 

Igår bet Skellefteå ytterligare tag om hjärtat mitt med hjälp av världens bästa Caroline och ett lätt lätt snöfall. Jag mår vansinnigt bra här och det gör mig glad.

Nu ska jag granska text och skriva lättläst ända fram till målsnöret. Heja fredag!

Nörden

I söndags blev jag geniunt glad av att tänka på verbpartiklar. I'm awesome.

FRAMGÅNG & LYCKA

Jag är en snäll iprenknaprande praktikant som peppar tre fina veckor på Infomix badandes i ett hav av lättläst text. Jag peppar att äntligen ha tillgång till en internetuppkoppling och allt vad det innebär i form av musik, kärlek och nya upptäckter.

Det kanske kan få stå som en fin motpol till det faktum att jag från och med imorse är utan mobiltelefon. Mitt abonnemang har tydligen gått upp i rök och jag har gått hela dagen ovisst väntandes på ett samtal som inte ens hade en chans att nå fram FÖR MIN TELEFON FUNKAR INTE. Awesome. Nåja. Annars tänker jag att jag borde få tvåhundra fantastiska dunderpresenter och en fet kyss för att jag ändå är så sjukt jävla optimistisk hela tiden.
Till dess så roar jag mig med Eddie och gammhostan.

RSS 2.0