Jag

- söker praktikplatser i sinne
- mår bra
- är dunderförkyld
- har tokfyndat
- längtar till i morgon
- tycker om att vara ledig
- har börjat spåna på årets krönika

14:53

Shufflar hela mitt iPodbibliotek under vinterpromenaden hem. Det biter i benen och jag blir förälskad i barnslig pop och monoton postrock. Det är en helt vanlig måndag efter tre dagars julfirande och jag har hittat mig en förkylning som jag vårdar ömt. Nu ska jag slå in en liten julklapp och bara vara ett ta det piano.

Två dagar innan jul

Jag vaknar upp i ett Skellefteå där det äntligen slutat snöa. Vaknar med ett leende och ser fram emot en dag av julklappsshopping, systerhäng och julmys med de bästa barndomsvännerna. Börjar dock dagen med ännu en praktikplatsansökan. Inte så peppad, men det skulle mycket väl kunna bli något, så håll i alla fall en halv liten tumme för mig.

Just One Kiss My Southern Belle

Det finns en liten hemlig julstämningsfabrik i mystiska, magiska Bergsbyn som lyckats skapa något som faktiskt - med lite hjälp av 1,5 meter fluffig nysnö - även kan få den mest djupfrysta julsjäl att tina upp och ana julstämningen någonstans djupt, djupt där inne. Och då är det inte ens bara julmusik vi snackar om.


 

(1. Voicebox - Veni Veni Emmanuel)
(2. Moon Safari - Southern Belle)


Fyra dagar innan jul

Idag har jag konsumerat, både till mig själv och till andra. Är sjukt nöjd med mina inköp och känner konsumtionspeppen! (Ekosmart och hållbar kan jag vara en annan dag.)

Sedan har jag fått ett vansinnigt bra omdöme på en uppgift jag trodde att jag skulle vara tvungen att göra om och ett stort jävla nej från den enda praktikplats jag hittills faktiskt velat vara på; man tycker att de två borde ta ut varandra, men det gör de inte.


Imorgon åker jag hemhemhem med min
bästaste syster. Så himla mycket mys.

Fredag!

Idag gillar jag min fina mamma, Crimson, mina underbara klasskamrater och det faktum att jag kanske har en plan. Peppen!

Lilla julafton ikväll. Mys.

Sent by Ravens // Salt and the Light

1. Jag tänkte igår att jag inte behövde plugga så mycket mer inför dagens tenta eftersom de sista bitarna brukar falla på plats under natten när man sover.
Problem
: Jag har knappt sovit.

2. Jag har kommit på var jag verkligen skulle vilja göra min praktik, ett ställe vilket också skulle kunna ge uppslag till en riktigt intressant uppsats.
Problem: Hur ska jag få dem att tycka att det är en lika awesome plan som jag?

3. I måndags beställde jag några julklappar via internet.
Problem: De har inte skickats än. Problem 2: Jag åker hem på tisdag.

I pepparkaksborgsbakandets magiska värld

Häromdagen byggde jag och Oscar en pepparkaksborg

som efter fem timmars arbete
blev helt fantastiskt grym!


Ett jullov inom räckhåll

Jag längtar efter er.


Heja Lucia 2010!

Lucia-bio-vaka, iskrispig vintermorgon, ett stycke awesome powernap, en vansinnig massa grammatikplugg, juligt festfixande och till sist julklappsshopping à la internet (två stycken klappar klappade och klara). Bra grejer.


Dagens ord: pumla.
Det är som fint på nåt sätt.

15:39

Jag hade vigt min lördag åt julklappsshopping storlek större. Det var idag det skulle hända. Men utan några som helst planer på vad jag skulle vilja ge någon så råkade det kanske bli så att jag mest kollade på julklappar till mig själv. Och så kanske jag råkade köpa tre tröjor, en kjol, en ring och en hel del vin i julklapp, till mig själv.

Såå. Eeh. Ja. Ni andra får inga julklappar i år.

Grey's Anatomy S07E10

Det finaste av allt är ändå vänskapen. Har man den har man allt.

Om att skriva textanalys på engelska

"Verb confusion, consider revising."

Det är inte bara verben som är förvirrade kan jag meddela.
Jag kan inte prata om språk utan mitt språk.

Från ett kyligt bibliotek

Fredag, idag igen. Veckorna går så fort (jag klagar inte ens lite). Jag är segstartad när det kommer till pluggandet idag, men så snart jag är igång ska det ske under. Sedan väntar en riktig finhelg med fredagspizza, filmmaraton och bio-lucia-vaka! Pepp!

Annars så undrar jag var tusan mina skattepengar är? Ge mig.

7 december

Jag spenderar halvhjärtat min förmiddag tillsammans med vokabulärhelvetet. Om ett par timmar är det som tur var över, och då har jag bara två kurser kvar att avsluta. Fjorton dagar kvar till jag åker hem till familjen, vännerna, festligheterna och ledigheten. Längtar.

[Mys]

It's like nothing in this world ever sleeps


.

Och så du och jag. Och så.

Sometimes the Blues Is Just a Passing Bird

En morgon efter kvällen innan. Nybakt bröd, julmusik och julmarknad. En julstämning som vägrar infinna sig. Torra händer från en bitig vinter och något som stör. Ny musik, så mycket ny musik, och lasagne för en månad framöver. En känsla av att det är som det alltid har varit ska vara. En lättnad tungt förankrad på en för alltid reserverad plats. Och så du. Och jag. Och så.

To Infinity and Beyond

Efter ett glas vin sitter jag tårögd framför Cougar Town. Haha. Hej bokstavskombination börjandes på P slutandes på f*cking evil.

Nåja, festpeppen ligger och skräpar här någonstans. Ska bara leta rätt på den så är jag good to go för denna lördagskväll. Heja!

(PEPP.)

RSS 2.0