A love song for Bobby Long

Började min morgon med en favoritfilm


"You're in the wrong appliance.
To succeed in killing oneself,
one must be in the oven."

Vad tycker ni?

Ny design och nya tag här på bloggen (tryck på F5 om du inte kan se den). Har funderat på att byta domän ett tag, men insåg till slut att det kanske är bäst här ändå. För nu i alla fall. Men: hur ser det ut i era webbläsare? Är det något som ser helt galet ut? Någon som är för stort? För litet? Något som inte fungerar? Säg gärna till i så fall!

Heeey everybody!

Det är helg och jag är ledig. Dock händer det så mycket under dagarna nu att jag inte riktigt får ordning på alla tankar och ord. Kan inte formulera dem för mig själv, än mindre för någon annan.  Jag vill så mycket, men tiden och orken räcker inte till. Allt byggs på hela tiden. Men det blir nog bättre. Det blir det ju alltid. Och ur allt detta kommer så mycket gott.

Just nu sitter jag i alla fall uppe och är nattligt kreativ (och åh, vad fint det kommer att bli! vänta bara till ni får se!). Lyssnar på Journey och annan vansinnigt bra musik under tiden. Regnbågar och solsken i musikform. Man kan inte bli annat än glad.

Såg för övrigt Yes Man ikväll (igen)
och blev peppad. Så sjukt bra.

Trött, tröttare,

Nu räcker det med skrivandet för idag. För mycket text, för lite innehåll samt en himla massa kärlek till Vägverkets hemsida och den akustiska versionen av Saosins 3rd Measurement in C. Loves it. Godnatt världen.

tröttast.

Skämtar du mig aprillo?

Är det på riktigt -31 grader ute?

22:30

Min halvtrasiga telefon tvingade ner mig på stan idag. Den blev inte lagad och jag blev inte så mycket klokare. Slut och förkylningsyr av cykelansträngningen unnade jag mig hembakad pizza. Varför äter man inte det jämt? Awesome.

Kvällen har sedan ägnats åt Ticket to Ride tillsammans med några från korridoren. Korridorsliv alltså, vilken grej! Inte ett enda ord har jag skrivit på grupparbetsrapporten, men jag tänker att det hinner jag med imorgon. Nu ska jag skriva lite i min nya fina anteckningsbok, se avsnitt tre av The Black Donnellys och sedan sova. Måste börja sova mer.

Intresseklubben har säkert skrivkramp vid det här laget, men jag bryr mig inte.
Stress och förvirring ger mig en opoetisk syn på världen.

Söndag

Fikade billigt och gott fika på Skogis tillsammans med Cilla nu på eftermiddagen. Helmysigt! :) När jag sedan gick hem var det så kallt ute att min mobil typ gick sönder. Displayen är numera helt fucked up och den verkar inte vilja repa sig. Inte okej!

(*fin)

När jag låg vaken i sängen nu på morgonen kom jag att tänka på doften av hägg. Lugnet som ligger över varma sommarmorgnar och känslan av nytt, mjukt, grönt gräs under känsliga ny-sommarfötter. Smaken av jordgubbscider en solig sensommarnatt. Ljudet av festival och värmen från solbränd hud mot solbränd hud.

Jag är inte less på vintern än, men det är fint att drömma sig bort för en stund. När sommaren väl anländer kommer den att vara efterlängtad och mycket välkommen. (Men nu när jag tänker efter: herregud vad jag längtar.)


Tilt-shift

 

Har nördat loss i Photoshop. Roligt! Nu blir det popcorn, nässprej och en film.
Det enda roliga med denna förkylning just nu är nysningarna.

16:04

+ presentkort på Indiska
+ bästa solen
+ fina Hanna
+ hudkräm med doft av granatäpple
+ tokrea på Ur&Penn
+ ljuset och bilderna på Bildmuseet

- allt detta snor
- alla dessa minusgrader
- all denna statiska elektricitet

♥ lördagar

Vaknade nyss till tonerna av detta fina.

Då jag igår upptäckte att min budget gett mig massor med pengar över, såhär sex dagar innan CSN trillar in, kommer dagen att spenderas på stan. Sedan blir det Bildmuseet med fotogänget.

Fredag 18:45

Har bunkrat upp med kiwi, färsk ananas, granatäpple, jordgubbar,
Grey's, värmeljus och en filt. Här ska kureras!

Imorgon hoppas jag på mildare väder så att man vågar sig utanför dörren.
Det är för kallt nu!

Uää

Jag - med min uppenbart taskiga tajming - har gått och dragit på mig en lätt feber, frossa, halsont och huvudvärk. Vad fan liksom.

Blue Sky Noise

JAG ÄR PEPPAD!
get out get out get out get out.

08:40

Ute är det krispigt kallt. Jag kokar ägg och funderar över när jag ska hinna knöla i mig semlorna jag köpte igår. Vi ska granska uppsats nu på förmiddagen och sedan väntar föreläsning. Vardagslunken har fångat mig.


"Sedan tappade han tänderna i Polen"


Tack Sälteatern.
Vi förlåter er.

Air the Enlightenment


12:34




















Inatt, som många av de senaste nätterna, drömde jag konstiga saker.
Sådana där drömmar som lägger sig som en hinna över dagen
och gör att man ser saker i ett helt annat ljus.

Undrar var jag får allt ifrån.

Like I'm supposed to know

Saosinsaosinsaosinsaosinsaosinsaosinsaosin

Jag har nu gjort klart mitt CV, bokat spinningpass (KÄNNER PEPPEN) och laddat in helgens bilder på min kära Mac. Ikväll ska jag ta hand om mig, redigera bilder och ladda inför morgondagen. Måndagar som denna är bara en parantes.

21:10

Bussar + musik = kärlek

12:16

Sitter och lyssnar till pianospelandet från våningen ovan. Skickar sms till nyblivna föräldrar och tänker att jag borde ge mig ut i solen. Istället sitter jag och filar på det CV jag ska ha skrivit ihop till imorgon. Det går sakta. Jag vet inte vad jag vill säga. Fryser om fötterna och gruvar mig för saker som jag inte kan styra över. Söndagar alltså. Pff.

Fredag

Idag har jag fotat fantastiska människor i min omgivning, fikat och köpt hårfärg. Snart blir jag lite mörkare och sedan väntar middag och bio med kära Ellen. Fredagkvällar är mina favoritkvällar. Skellefteå gör dem ännu lite bättre.

09:25

Just vaknat hemma hos mamma. Ska blogga på min webbmedieblogg och styra upp ett awesome CV. Sedan kallar solen på mig. Fotografering, shopping av födelsedagspresent och fika. Hej helg!

Världens finaste fat

Tack Caroline, Magnus och Emil för
den perfekta inflyttningspresenten!

Helgen som var och annat fint

Jag funderar på att börja fota min frukost varje morgon. Gröt är vackert!

I fredags firade jag inlämningen av hemtentan från Hades med lunch tillsammans med bästa Erik.

På kvällen firade jag ytterligare tillsammans med bästa klassen på Rött.

Vi insåg att språk är roligt på nivåer vi aldrig hade kunnat anat:
"Grammatikporr - jag är subjektet, du är predikatet. Jag ska alltid komma först."

Efter en fantastiskt bra lördagkväll lyxade jag till min bakissöndagsmorgon med nybakt bröd.
Det var så löjligt enkelt att jag knappt kunde förstå. Receptet hittar ni här.
Alla förtjänar lite söndagslyx.

I tisdags gick Umeå-halvan av bioklubben och såg Snabba Cash.
Jag gillade den, trots att jag läst boken.

I veckan hade vi vår andra fotocirkelträff. Jag är fortfarande otroligt inspirerad.
Om ni vill ta del av det vi pysslar med hittar ni vår blogg här.

 

I eftermiddag åker jag hem till Skellefteå.
På lördag blir det teater!

 

(Igår natt upptäckte jag
William Fitzsimmons
.
Perfektion.)


00:54

Jag har jättemycket fina bilder från helgen som jag vill dela med mig av. Redigeringen går dock väldigt sakta och energin tog helt plötsligt slut. Om sex timmar har jag tvättid också. Sedan uppsatsgranskning, föreläsning och fotocirkel. Sova kanske vore en bra idé?




















Superlativen haglar*

Dataförbud till trots: lediga lördagar är ju grejen! Har just ätit världens lyxigaste middag och druckit ett glas av det godaste vinet ever. Ikväll blir det lite oväntat fest - kombinerat med melodifestivalgenomlidande. Ta det onda med det goda.

Igår hade jag för övrigt en helt underbar kväll med den bästa klassen. Ni är ju awesome!

*på ett helt korrekt vis

:)

Nu är det nära; så snart jag ätit frukost ska jag lämna in hemtentan från Hades. Sedan får jag min efterlängtade helg! Jag har bestämt mig för att hinna med allt jag älskar att göra (fota, baka, shoppa, sova, mysa, äta och fika), vilket innebär att jag inte ha tid med en massa dötid framför datorn. Dataförbud it is, med andra ord! MEN idag fotar jag min dag så någon gång under helgen blir det nog att blogga ändå. Fredagfredagfredag!

00:02

Samma sekund som klockan slår 00:00 tänker jag den befriande tanken att nu är jag klar med min definitionsordlista. Jag känner doften av frihet och hör en ljuvlig natts sömn kalla på mig. Godnatt vansinnestorsdag.

ett undantag

Lyssnar på Paus och peppar sömn. Jag tror mig ana en ljusning vid terminologihorisonten. Imorgon får nog målet bli att bli typ klar. Alternativt att plugga till döden tar mig. (Vad som än kommer först.) En helg har aldrig varit så efterlängtad som den kommande helgen är.

som vem som helst
är jag ingen alls
för vem som helst
är jag allt

09:48


psykisk sjukdom (s.) sjukdomstillstånd som präglas av störningar i individens själsliv (intellektuella funktioner, känslor, vilja etc.) som menligt inverkar på relationerna till omgivningen; uppstår vanligtvis vid terminologiskt arbete och upprättandet av begreppsordlistor.

 

 

 


RSS 2.0