23:55

Jag har äntligen fått någonting gjort! Heja pluggträffar, semlor och mig! Undrar dock fortfarande hur det här riktigt ska gå vägen? Så mycket termer, så mycket annat kul att göra lite lust tid.

12:18

Sitter och skriver in medicinska termer i ett soon-to-be hatat Word-dokument. Hela tiden pickar något på hjärnan som säger att det är lördag och att jag borde läsa skönlitteratur och baka kakor istället för att försöka förstå vad lipodermatoskleros skulle kunna betyda.

Om knappt tre timmar inleds dock kvällens mentalsjukhusfilmsmaraton. Det ser jag fram emot!

10:48

Jag börjar dagen med oplanerad sovmorgon och pilates. Hej fredag.

Fotocirkeln Cirkelfoto!

Jag känner mig otroligt inspirerad!

Idag har jag varit på en första träff med vår nystartade fotogrupp. Tanken är att vi ska träffas ungefär två gånger i månaden för att genomföra små fotoprojekt, vädra funderingar och tankar, gå på utställningar, lära oss nya saker om foto, om våra kameror, om varandra och om oss själva.

Vi ska våga vara mindre bra, våga ta bilder vi inte tror att vi kan och hjälpa varandra att bli bättre. Inspirera varandra helt enkelt! Och jag är så himla peppad!

Om du eller någon du känner är sugen på att haka på är det bara att göra det!
Ju fler desto roligare!

Det snöar

Jag är helt skakis efter att ha kämpat mig till ICA och tillbaka i detta vansinne till väder. Välklädd som jag var (långkalsonger OCH täckbyxor) kan jag inte påstår att jag frös, men att halvt stäcka ihjäl sig av alla halkpareringar kan man uppenbarligen inte klä sig ifrån. Nåja. Med pluggångesten undanstoppad i samma låda som den (obefintliga) vetenskapliga artikeln firar jag nu arktisk överlevnad med dyrt - men dock budgeterat - naturgodis och kanske en film. Imorgon är en ny dag!

$

Jag har just gjort upp en budget för mig och mina korvören.
Så himla ordningssamt (och ytterst nödvändigt).

I write this in the hopes of...

Of Machines – As If Everything Was Held In Place
på repeat, hela dagen, alla dagar. så bra.


Idag har jag pluggat, tränat, blivit uppskrämd inför arbetet med den stundande hemtentan samt styrt upp mitt liv lite lätt (fast mest av allt har jag skrattat). Måndagar är inte så farliga som man skulle kunna tro. Det är det få saker som är.

!

"Better to write for yourself and have no public,
than to write for the public and have no self."

- Cyril Connolly

Världens bästa inflyttningsfest!


Tack!

14:22

Trots att jag varit uppe sedan åtta imorse är nymålade naglar det enda jag lyckats prestera. Datorer är tidskonsumerande monster som borde försättas med tidslås.

Ikväll är det inflyttnings-/korridorsfest hemma hos mig. Det ska bli roligt!

Peppen!

Vi granskar uppsats för fullt nuförtiden och är helt enkelt sjukt jävla bra. Imorgon är det fredag och därefter helg! Trots att jag har mängder med kurslitteratur som jag borde ta itu med tänker jag att helgen ska få vara just helg. Ljuva ledighet.

Annars har jag idag peppat Jonny Craig och det faktum att Istillfeelher partIII är fortsättningen på Emarosas I Still Feel Her - Part I och A City Called Coma - Part II. Det är ju för fan briljant! (Vad gäller musik i övrigt har jag idag hit the motherload!)

18:51

Min kropp har bestämt sig för att ta med både hjärta, hjärna och mage på en berg- och dalbana. Jag anar att ett litet helvete väntar runt hörnet.

Från och med idag har jag läst mer av språkkonsultprogrammet
än vad jag har kvar att läsa. Holy crap.

"No, it's not. It's Barry. Yes"

The Imaginarium of Doctor Parnassus var bra. Konstig, märklig och riktigt bra. Andra halvan av filmen höll inte riktigt hela vägen, men Heath, Johnny och en helt värld av galenskap vägde upp för det. Tack Emil och Klas (som dök upp i allra sista sekund) för en bra kväll! Heja bio!

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Ikväll ska jag och Emil på bio. Hela 2 timmar och 2 minuter ska jag spendera tittandes på några av världens vackraste män. Om det finns värre sätt att spendera en måndagkväll? Jag tror det.


Endorfinerna och jag

Jag känner mig hög. Älskar IKSU. Älskar känslan av utmattning! Älskar träningsvärk!
Den här dagen har varit så sjukt bra. Har försökt hålla mig borta från datorn så gott jag kunnat och därför hunnit med allt det där som jag länge tänkt göra; jag har bakat bröd, snyggat till Johnny, grävt fram lite ljuslyktor till tavellisterna ovanför sängen, tränat, läst böcker, kollat på Californication samt lagat sjukt god mat (pesto är så 2010). Loving it.

#1

augusti, 2007
Mitt bland smutsiga byxben och musiktrissad berusning springer vi ihop. Med leende ögon och kärleken vid vänsterarmen presenterar du mig vid namn, som om jag vore den enda i hela världen som lystrar till detta namn.

Igår


Krogen Krogen-premiär för min del. Mycket bra!

(Idag har jag sovit och fakturerat kund,
två av mina favoritsysselsättningar!)

Hur det känns:

Och det som hörs: Röyksopp – Happy Up Here


.

Laddade in alla mina mobilbilder på datorn idag. Bra där.
Ska försöka bli bättre på att bildblogga. Det är ju roligt. Dessutom ger det mig en anledning till att fotografera, vilket jag verkligen behöver.


Set Fire to the Third Bar

Granskade uppsats idag. Mitt bland alla får som skulle gömmas undan media ville vi faktiskt ibland bara ge upp och gråta lite. Till slut blev vi dock klara och när vi en timme senare fick ett mejl fyllt av kärleksförklaringar och tacksamhet var alla de frustrerande tankarna som bortblåsta. Vilken underbar känsla! Firade med att rocka skiten ur ett step-muskelpass och sedan (äntligen) se The Hangover, som var helt okej.

Men nu är jag alltså ledig en hel vecka.
Blir lite handlingsförlamad av all denna tid.
Sovmorgon imorgon. Awesome.

Yay!

Jag har knåpat ihop en språkspalt jag faktiskt kan stå för och nu sitter jag helt oväntat och granskar en uppsats. Det är fint när det går bra och idag går det otroligt bra. (Fick veta idag att den kursstart jag trodde var på onsdag är först nästa vecka. Jag är med andra ord LEDIG på riktigt efter imorgon. SUCCÉ!)

En perfekt helg!

Willys. Filmkväll. Photoshop.
Shopping. Erik. Rikard. O'Learys. Klas. Avatar. 3D-glasögon. Emil. Ticket to Ride.
Korridorsliv. Uppsatsa.se. United State of Pop 2009. Plugg. Festplaner.
Cilla. Lyxmiddag. Alida.
Love.

(Så underbart bra!)


10:46

Spenderar min lördagmorgon med att sitta och slå i Språkbanken. (Livet är en fest.) Jag undrar lite när de ska ta och uppdatera denna fantastiska kunskapskälla. Press -04 känns så 2007.

3D-bio ikväll. Pepp!

Mitt tjugohundranio

2009 var året då jag startade företag. Tillsammans med Hanna och Per tog jag också över uppsatsa.se. Även om vi inte direkt drunknat i arbete var det ett viktigt steg i rätt riktning. 2009 var även året då jag kom halvvägs i min utbildning och fick lite mer kött på benen i form av praktik och praktisk tillämpning av det som jag lär mig om dagarna.

2009 var året då jag slutade att äta godis, bakade och lagade mat som aldrig förr, hälsade på fina Alida i Norrköping, älskade IKSU, besökte ishotellet för första gången, var i mysiga Kyrktåsjö hela två gånger, åkte till Stockholm för lite kvalitetstid och en Paramorespelning, skrattade ihjäl mig i en stuga i Bygdsiljum samt vaccinerade mig mot den evigt omtalade svininfluensan.

2009 var året då en del vänner fick barn. Andra fann kärleken, medan alltför många tappade bort den. 2009 var året då ett vi blev två jag. Med kärlek tackade vi för det som varit ♥

2009 var året då mina käre bror tog körkortet, gick på studentbal och efter all längtan äntligen tog studenten. Det var året då min kära syster var bortrest mest hela tiden och min far fick sitt efterlängtade biljardbord. 2009 var året då min mamma visade var jag fått en av mina bästa egenskaper ifrån. 2009 var året då vi alla tog hand om varandra lite extra.

2009 var året då sommaren fylldes av allt från magont och tårar till solsken, bubblor och fest. Jag jobbade såklart på kyrkogården och mitt i allt vansinne växte sig den stora kyrkofamiljen stark. Jag spenderade mycket (men ändå alltid för lite) tid i Bäckboda och försökte fota så snart inspirationen kom till mig. Det gjorde den dock tyvärr alltför sällan. 2009 var också året då Trästocksfestivalen visade sig från sin allra bästa sida.

2009 var året då jag faktiskt var hemlös i fyra månader. Utan något eget studsade jag mellan att vilja gräva ner mig i en grop av självömkan och att älska livet. Skellefteå fick verka som ett tillfälligt hem stora delar av tiden och staden växte sig fast. Där fann jag nya vänner och fördjupade de vänskaper jag hade sedan tidigare. 2009 var året då jag älskade min hemstad.

2009 var året då jag missbrukade Spotify, iTunes och min gröna iPod som om det inte fanns någon morgondag (missbruket sammanföll fint med transformeringen till Mac-älskare och iPhoto-junkie). Många nya musikupptäckter gjorde 2009 till ett underbart musikår och HÄR kan ni ta del av 55 av de låtar som jag älskade allra mest.

2009 var året då jag fick dela med mig av Bäckboda till de allra bästa under en underbar nyårshelg. Det var året då jag kom till insikt om mycket, många gånger om. Det var året då jag tog några viktiga steg och vågade lite mer, varje gång.
2009 var året då allt hände.

Foto-favoriter 2009

 


"Ja, vi brukar säga det när de ringer."

När jag mellan slagborrsljuden i bibliotekets röda rum som svar på frågan "Folk använder i allmänhet 'vem' även när många personer avses. Får man göra så?" skrev "Får och får, det var ju MIN tallrik!" kände jag att det var dags för en liten paus, ett fikon och kanske ta en sväng förbi slumkvarteren. Julen dröjer sig tydligen kvar (och långa meningar är grejen).


Hej vardag

Igår fick Tex med sig mig på step dance (haha) och imorse vaknade jag av att jag kastade min mobiltelefon tvärs över rummet. 2010 - året av oväntade upplevelser? Nu har jag förresten laddat in alla de 600 bilder jag tog under julen på datorn. Bara jag får lite struktur på dagarna så ska jag visa er några av dem och kanske summera mitt 2009 - året då faktiskt allt hände.

.

Mitt i allt ytligt tidsfördriv ringer telefonen. Rösten är saknad och bekant. Jag sitter oförberedd i ett samtal jag själv länge tänkt ringa, men inte ringt. På andra sidan är det lika överraskat.
Du vill fly, jag kan inte tänka. Ämnet avhandlas som ett nödvändigt ont, någonting måste ju sägas. I trevandet hör jag stressen. Paniken. Du hittar en utväg och jag blir kvar i tystnad. Och ämnet sen: förr eller senare. Vad väntar då? Att det skulle vara så svårt trodde jag aldrig.

Tillsammans är man mindre bakis

All kärlek till er som gjorde nyårsafton och nyårsdagen så himla bra ♥

På tisdag åker jag mot Umeå igen (tiden här hemma har gått så fort).
Bilder och annat fint från senaste tiden kommer då.

RSS 2.0