Yay!

Hej ledighet! Hej packning! Hej städning!
Hej vänner! Hej syster!

HEJ PÅSKLOV!Nu räcker det för idag

Resedokumenten är fixade.
Hemtentan är färdig.
Tvätten är ren.

Morgondagens redovisning har jag ignorerat.


Nu ska jag bokstavligt talat ladda mina batterier (iPod, kamera och mobil) och sedan sova. God natt.

17:38

Jag skriver så att det står härliga till. Dagens startsträcka har varit lång, men nu är jag igång och börjar ana ljuset där längst bort i hemtentatunneln. DET ÄR BARA ATT GÖRT. När jag är klar väntar tvättid, packning och troligtvis lite Lost. Det är mycket nu, men efter imorgon är det bara det roliga kvar!

lillebror

Fotocirkel ikväll! :)


God natt

Jag har filat, fixat, skrivit och petat rätt flitigt nu. Det tar sig.
Någon måtta får det dock vara på de nattliga ambitionerna så
nu bestämmer jag att det får räcka för idag.


Imorgon är det tisdag. Sedan är det onsdag. Sedan är det torsdag
och när torsdagen nästan är över tar jag påsklov. Jag längtar.

ett, två, tre, på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte smäller det.

Jag och Klas har pluggat som två småpuckon de senaste dagarna. Sakta, sakta har det gått framåt.

Min hemtenta är inte alls klar, men alla tankar, idéer och halvfärdiga resonemang ligger och lurar i ett Word-dokument döpt Svenskan i EU. Nu gäller det bara att knyta ihop alla trådar. Göra något vettigt av det.

I två timmar har jag nu suttit och väntat på att min pluggnerv ska vakna till liv och kicka igång den där nattliga kreativiteten som jag vet att jag sitter på. Under tiden jag väntat har jag läst bloggar, kollat Facebook, korrläst en fin liten karta samt slumpmässigt googlat språkrelaterade termer för att lätta på det dåliga pluggsamvetet.

Nu börjar jag dock känna att det kan vara dags att sätta igång. Det är ju bara att gört.

We Feel Fine ♥

Idag hittade jag den här TED-talken:


We Feel Fine.

Vilken fantastisk liten grej.


Idag har varit en riktigt bra dag

syster - solsken - pollymuffins - hemtentaframgångar - korridorsfika - Tex - shake it! - Klas - språknörderier - respepp - In treatment - träningsvärk - blodapelsiner - Madde - TED - björnbär - och massor av energi!

mnåå

:)
(klick it)

Tjyyyv!

Men åh. Någon har stulit min cykel. Så sent som igår kväll såg jag den låst och fin just utanför dörren och imorse var den borta. Jag blir så less. Vad är det för fel på folk?

Så imorse fick jag stressa till IKSU (halkade sönder mina knän på vägen dit) för att genomlida ett tråkigt freepowerdancepass och ett inte så rockigt step-rock-pass (när blev N.E.R.D. rockmusik, egentligen? Och sen när blev Highway to Hell rockstandard? Finns det inget nyare och roligare värt att gräva fram?).

Sedan letade jag min cykel runt campus, utan resultat. Skit. Skit. Skit.
Nu måste jag plugga. Bara göra bort skiten. Men ååh.


Ett krigsfilmsdygn

Green Zone överraskade igår med att nog vara en av de bästa filmerna jag sett på väldigt lång tid. Inga förväntningar och en ständig biopepp kan nog ha förstärkt upplevelsen, men trots att jag kritiskt försökt plocka isär min upplevelse av filmen har jag bara kunnat komma fram till en enda sak: den var så jävla bra.

Ikväll har jag sett The Hurt Locker. Också bra. Oscarsnomineringar brukar jag sällan förstå mig på, än mindre Oscarsvinster. Sandra Bullock i The Blind Side: visst! Hon var ju awesome (säger jag som inte ens tycker om henne till att börja med). The Hurt Locker som bästa fim: nja. Den kommer nog hur som helst att växa på mig, gnaga sig fast.

Åh. Jag har fastnat i filmträsket nu, med ett helt lager som ska avverkas. Loves it.

--

Imorgon ska jag träna som aldrig förr och sedan blir det klarspråksfest till jag stupar. Om en vecka har jag påsklov.

17:40

Det går vansinnigt sakta för mig. Pluggpeppen har inte direkt infunnit sig samtidigt som jag på något vänster lyckats inbilla mig att det nog inte är så mycket jobb när jag väl får tummen ur. Dumheter. Om det nu inte är så farligt är det väl bara att göra bort det så att jag kan slöa med gott samvete sen?

Nåja, nu ska tillsynsåtgärder vidtas mot mitt kylskåp för att se om något ändamålsenligt kan lokaliseras med avseende på möjligheten till middag. (Vem vågar påstå att EU-svenska är tråkigt?)

Fredagkväll och filmpepp.
Hörde jag plugg helg?

Dataförbud

Mitt förhållande till internet är allt annat än sunt. Jag sitter alldeles för mycket vid datorn, och får alldeles för lite gjort. Så ikväll har jag dataförbud. Har satt en timer på 20 minuter nu så jag ska hinna skriva detta, boka biobiljetter inför morgondagens bioklubb och köpa bussbiljetter inför nästa helg (Norrköping + Alida + syster + Stockholm + Victor + påsklov = PEPP!) och sedan får det vara slut på dumheterna. Ikväll blir det att plugga, läsa skönlitteratur och sova. Lyx!

promises, promises.

vansinnigt vacker!

"I'm on a horse."


It starts out as a season in reverse

Söndagarna kommer alltid lika plötsligt. Min började i ett bakistillstånd: varm, törstig och tung i kroppen. Bakom persiennerna anade jag solen när jag kravlade mig upp. Gårdagen var fantastiskt bra.

Denna söndag har promenerat, handlat, ringt fina vänner samt fikat med korridoren. Alldeles lagom. Nu blir det lite film och serie nedbäddad i sängen. Fortfarande helg. Fortfarande ledig. Fortfarande lite bakis.

-

Idag har jag passat på att fota också. I min analoga Pentax har det under typ två års tid legat en halvtagen färgrulle. Idag fotade jag upp det sista för att göra plats för en 36:a svartvit film. Detta för att jag och mina käre far ska framkalla film och göra bilder under påsken. Sist jag gjorde det var typ fem år sedan så nu längtar jag verkligen. Prasslet från fotopapperspåsar, doften av framkallningsvätska, strukturer som sakta smyger sig fram. Underbart.

Men ja, nu ska jag alltså foto lite svartvitt och har därför ägnat någon timme åt att söka inspiration. Fann några bra fotosidor, några underbara bilder och en himla massa fantastiska fotografer. Skörden av dagens fotopepp och inspirationskällor hittar ni här (det började med svartvitt, men spårade sedan ur med superhjältebarn och what not ♥). Weheartit är ju bara hur bra som helst.

17:35

Våren kom, sågs och besegrades. Ute yr snön och jag och mina klackar kommer halka sönder ikväll. Värt det? Jodå.

God morgon

Det är lördag förmiddag och jag är vaken sedan flera timmar tillbaka (att vakna pigg och utvilad före åtta är ju underbart). Ute skiner solen och jag undrar när mörkret egentligen slutade hänga över oss. Jag har släppt alla tankar på att både vilja och hinna läsa kurslitteratur idag. Hade jag haft en balkong hade jag aldrig lämnat den dagar som denna. Istället ska jag nu slita mig från datorn (den äter upp min tid) och bege mig ut i solen för att göra stan tillsammans med en fin vän och min Pentax (analogt är det nya svarta!)

My weird mind wanders and my brave heart breaks.

"And so I made for you a kite, enormous,
out of coat hangers, brown paper bags
and the masking tape from that drawer in your kitchen,
and I hung it in the hallway
where you couldn’t hardly miss it,
and I tagged that kite with my words."


Fredag, ljuvliga fredag

Jag hade någonstans i bakhuvud tänkt att det här skulle få bli en plugghelg. Ruset i min mage, myrorna i mina ben och leendet på min läppar säger mig att så inte kommer bli fallet. Fredag!

Middag med finaste Alexandra ikväll!

En dag i Bygdsiljum

I söndags var vi ett gäng från klassen som åkte till Bygdsiljum.

Där gjorde vi upp eld, drack varm choklad, åt bokstavskex - med och utan nutella - samt

grillade korv, pinnbröd och ostbollar. Det blev ganska mycket mat där ett tag.

Sedan lurade vi i Samuel en finfin kombination av just korv, nutella och ostboll.
"Så kan man också förstöra en korv" blev betyget för denna kulinariska upplevelse.
Vi får nog fila lite till för att verkligen hitta en vinnande kombination.

(Hanna och Per gör sig alltid så bra tillsammans på bild)

Vi passade också på att åka lite i backen när vi väl var där. Själv åkte jag, tillsammans med Hanna, ner för backen i en rasande fart sittandes på hennes snowboard. Det var roligt!

(klicka på bilderna om ni vill se dem större)

Den där känslan, ni vet

Hade just skrivit något deppigt och överanalyserande med en stänk av självömkan när Spotify bestämde sig för att köra in detta i mitt blodomlopp. Vid varje klick på volymknappen rann allt det andra av mig. Kan ni känna det?


In the beginning there was void

Jag har slutat med socker, har slutat med sprit, har slutat med kärlek, med fel sorters forum, med shopping och ordentlig sömn (men det kanske jag aldrig riktigt börjat med?). Tydligen har jag också slutat att skriva (det kommer inga ord).
När ska jag börja med något?

I fredags hade vi temaklassfest!

Högmod, girighet, vällust, avund,
frosseri, vrede och lättja.

 

Vilken dödssynd är du?


06:49

Om 25 minuter sitter jag på en spinningcykel. PEPP!

Men åå

Varför spelar Underoath i Stockholm dagen innan jag kommer dit? Inte okej. Inte okej. INTE OKEJ!

11:26

Nu börjar det regna. Vad händer?

11:23

Måndag + borde = sant. Ute mulnar det på medan jag sitter och tittar på snön som rasar från taket. Jag har svårt att motivera mig till att plugga idag. 275 sidor kurslitteratur bidrar till det.

En perfekt helg

Klassfest, hemmamys, bakning samt pinnbröd, korvgrillning och allmän vinterpepp i Bygdsiljum. Har markerat drygt 80 bilder i iPhoto som jag vill redigera och lägga upp här, vilket känns lite orimligt. Men imorgon ska jag förhoppningsvis kunna ta mig tid till att fixa en hel del av dem så bilder kommer ganska snart. Innan dess måste jag dock fixa tvättid och tvätta min vinterjacka. Hela mitt korridorsrum stinker grillrök och ger mig huvudvärk.

Senaste avsnittet av Lost var för övrigt  h e l t sjukt bra.

23:29

Mätt och belåten somnade jag sent i natt. Gårdagens fest var helfin. Imorse vaknade jag med spinningpeppens konsekvenser i benen och ett hårvirrvarr reflekterandes i spegeln. Sovmorgonen var välbehövd.

På en snötäckt dvalande badbrygga satt jag med solen i ansiktet och tänkte att jag skulle ha varit längdskidåkare. Dagar som dessa vill man aldrig gå in. När jag väl tackade vårsolen (ja, visst kändes det nästa så?) och gick hem bestämde jag mig för att spendera några timmar i köket. Morotsbröd, pinnbrödsdeg (Bygdsiljum imorgon!) samt pesto- och kycklingsallad. Grey's (♥) på det och lite bläddrande bland gamla bilder i en sliten blå mapp undangömd bakom alla böcker i bokhyllan. Lördagar som denna gör sig bäst efter fredagar som igår. Fint.

Nu längtar jag efter påsklov och Bäckboda.

Dilemma:

Jag har alldeles för mycket bra musik.

Har kört "en ut - en in" på min iPod ett bra tag nu. Sitter nu med 300 MB som vill in och mysa på den gröna lilla skönheten, men jag kan för allt i världen inte hitta tillräckligt mycket musik som jag vill eller kan plocka bort. Vad göra? Köpa nytt? (åh.)

Yay!

Blev oväntat ledig idag på förmiddagen, vilket innebar att vi kunde gör bort vårt grupparbetande tidigt tidigt imorse. Vilket innebar att jag hann lunchspinna och peppa träning för första gången på flera veckor. Vilket innebar att jag nu sitter här svettig och jävligt peppad innan klockan ens slagit 14.00! Vilken dag! Ute värmer solen som om det vore april månad och på en krok i hallen hänger en vansinnigt fin dödssyndsutstyrsel. Klassfest med dödssyndstema ikväll! PEPP!

Se7en

Och vilken morgon det blev!

05:58

Jag är vaken! Heja! Alldeles strax kommer Hanna och Lovisa hit för att se Se7en som upladdning inför morgondagens fest med tema De sju dödssynderna. Vilken morgon detta kommer att bli!


Organisatören

Jag är så mätt. Gastronomiskt geni som jag är styrde jag upp en awesome pastagratäng som verkar generera matlådor
för resten av månaden. Bra där!

Ikväll läser jag kurslitteratur samtidigt som jag bakar inför fredagens vansinnesklassfest samt laddar inför morgondagens filmupplevelse. Klockan 06.00 imorgon bitti kommer det nämligen hit ett litet gäng för att se Se7en samtidigt som vi frukostpicknickar i min säng. PEPP. (Att tiden aldrig räcker till är en myt! Det gäller bara att tänka till lite!) På kvällen väntar sedan efterlängtade Alice in Wonderland. Jag på riktigt aldrig haft så höga förväntningar på en film.

I övrigt har jag börjat fila på mina resplaner. Med lite tur så blir det av. Yay!

"Men hur är det i Bengtsfors?" *

Jag lyssnar på soundtracket till 2006 och minns. Samtidigt skriver jag ett mejl och funderar över om jag har råd att åka på minisemester i slutet av månaden. Hoppas, hoppas, hoppas!

* tankvärda ord ur dagens kurslitteratur:
Bengtsfors - hem för den allmänna allmänheten!

Poet Rives

 

Jag har återupptäckt TED (så bra!).
Och jag har blivit lite kär.

 

 


Lost and Found: Queerying the Archive

På Bildmuseet. Utställningen pågår till den 25 april.
Jag tycker att du ska gå dit.


bleh

vad hände med den här dagen egentligen?

Min kärlek till internet

Jag har hittat weheartit. En fin plats gjord för att bokmärka bilder och videoklipp på webben - helt enkelt för att bokmärka inspiration. Jag behöver inte många minuter på fotobloggar eller flickr för att hitta inspiration och fotopepp så weheartit är helt perfekt; nu kan jag samla alla mina favoriter på ett och samma ställe. Loves it. Mina fotofavoriter finner ni här.

På tal om foto hittade jag idag, genom 30 under 30, Laura Taylor. Fantastiska bilder.

Jag har även återupplivat min last.fm (där jag samlar all den musik som jag lyssnar på) och funnit givesmehope dit jag vänder mig mörka sena nätter då jag vill bada i amerikanskt smör och gråta lite. Fint.

Soundtracket till allt detta (och till min oväntat lediga dag) är William Fitzsimmons. Såklart.

RSS 2.0