Cheese please

Efter veckor av icke-bloggande känner jag att det är lite svårt att komma in i rutinen igen. 2011 är i alla fall här med dunder och brak. Sport-Lisa är en term som börjar ta fäste i mina vänners vokabulär, Foo Fighters-biljetterna inför en av sommarens höjdpunkter är bokade och betalda (yay!) och oväntat nog känner jag mig väldigt laddad inför vårens praktik och uppsatsskrivande.

Annaaars så luktar alla mina kläder rökmaskin och så är peppen för dagens filmmaraton både hög och ostig. Sweet.

Mitt 2010 kom att handla om

Musik, film och Lost (herregud Lost!)
Jag hittade vansinnigt mycket bra musik det här året. Alla mina guilty pleasures, tillfälliga förälskelser och allt det som för alltid kommer att vara förknippat med en plats, en person eller till och med en hel sommar hittar ni här. Så himla mycket bra. Under året såg jag även vansinnigt mycket film. Jag såg typ allt. Nick & Norah's Infinite Playlist, The Vicious Kind och 500 Days of Summer var några av de jag kommer se om och om och om igen. Och så knarkade jag Lost, så klart. Sista säsongen. Sista avsnittet. Sista pusselbiten. Så. Himla. Bra.

Underbara juni, juli och augusti

Och en sommar med kyrkogårdsarbete, solbrun hud och ett magiskt midsommarfirande. En sommar med en bakismorgon på en brygga, ett kämpigt hoppborgande och en storartad kväll på travet. En sommar med väldigt korta nätter och himla fina tidiga morgnar. En sommar med Trästocksfestivalande, ett rejält Stadsfestande, ett Kentigt PDOL:ande och en himla, himla, himla massa fest. En sommar med dagar och nätter tillsammans med vännerna. En sommar med oväntade vändningar och smygmys. En sommar med ett eget soundtrack och en helt egen dans. En sommar med fyllemålning av hus, sommarstugemys, Bäckbodahäng, systertid, blåbärsplockning, monsterpromenader och Rikards osannolika sanningar. Tre magiska månader helt enkelt!


Mina fantastiska klasskamrater
Och två terminer fulla av filmmaratons, matmaratons, vokabulärmaratons och grammatikmaratons. Två terminer med en växande kärlek till Skogis, en känsla av gemenskap och tanken att det nog aldrigaldrigaldrig skulle kunna gå vägen om vi inte haft varandra. Två terminer med tentafester, internskämt, Dandy, pinnbröd med Fazerchoklad, vedsläpande, X:abelle, Nalin-applåder, after-work, valvakande, brunch, temafester, grammatikporr, äventyr, bokstavskex, lekparkande och en filmmorgon! ♥Fest
Det har varit korridorsfest, skrattfest, dödssyndsfest, barnkalasfest, high-school-fest, tentafest, kyrkofest, efterfest, grillfest, sommarmys-i-bäckis-fest, hattfest, juldagsfest, nyårsfest, midsommarfest, födelsedagsfest, brännbollsyrafest, peddan-in-the-park-fest, inflyttningsfest, peppfest, avslutningsfest, badtunnefest, påskfest, lekparksfest, 100-årsfest, knytkalasfest, Stockholmsfest, clownfest, onsdagsfest och en helt vanlig jävla fest.Inspirationen och det som sker bakom kulisserna
Den fantastiska fotocirkeln Cirkelfoto, Photoshop, Bildmuseet, kloka människor, viktiga samtal, stora ord och enorma kliv. Året kom att handla om hur 365 dagar kan ge flera centimeter i bildlig längd och om att man inte kan vinna utan att våga. Året kom att handla om att ändra riktning för att nå ett annat mål. Bra!

En himla massa språk
Like a fucker. Småcitrus. Hatt baby! BOOM. Downhill is good. It's easy. Vält och rulla. Herpes! Fo sho hoe. Andra andrahands sekundära alternativ. Steg ett. Speed-date. Hatar när det händer. I'm on a horse. Faaaliga djur. "Ska man inte få det man önskar sig?". Trav-Lisa. Surfishybrisliga. Etnobadass. Facespace!

Resor

Till Stockholm, Norrköping och Linköping. Till Bergen, Norge, och Lesvos, Grekland. Till Stockholm igen. Umeå-Skellefteå. Till månen och tillbaka. Runt solen ett par varv.

En episk julgransjakt
Helt enkelt.

Och så oss, såklart

Du och jag ♥
Mitt 2010 alltså.
Pepp.


(klicka på bilderna
för att se dem lite större.)

Favoritbilder från 2010

Några av de bilder jag tycker om allra mest från den gångna året:


Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen

Jag är tillbaka i Umeå sedan några dagar. Har hunnit träffa Isabelle och Hanna, hänga lite lite i Horace och ropa hej innan jag tagit mig över bäcken.

Här på bloggen är det tyst, men in my mind filar jag på en fantastisk årskrönika samtidigt som jag samlar andras låtar och mina bilder på hög - sådant som bara är så himla 2010 jää. Patience alltså. Det kommer.

Nu ska jag bjuda mina käre far på middag och peppa helg. Yay.

Hej ångest

Såå, jag tänker att det enklaste vore att hoppa av och helt enkelt hoppas på någon slags fenomenal lottovinst istället. Fy fan för det här.

Prata om det

Jag tycker att ännu fler borde prata om det.

RSS 2.0