Energi!

Efter en hektisk vecka börjar jag äntligen landa och känna att jag har läget under kontroll. Ny bra musik ger mig mig energi tillsammans med vårsolen och bekanta ansikten som återvänder hem. Jag känner festivalpepp inför helgens Umeå Open samtidigt som jag börjar inse hur ett uppsatsarbete skulle kunna struktureras upp. Jag läser tidigare forskning och annan sekundärlitteratur med ett genuint intresse och tror att det kommer kunna bli riktigt bra det här.

Imorgon ska jag hålla en presentation på Hovrätten och just nu känns det inte alls som något farligt. Jag kan ju faktiskt det här. Och i tolv timmar mellan igår natt och idag mitt på dagen fick jag ha världens finaste energispridare här på besök ♥

Citat från dagens läsning:

"Och liksom ett ensamt löv inte gulnar utan hela trädets tysta vetskap,
så kan den felande inte handla orätt utan det tysta medgivandet hos er alla."

ur Profeten av Kahlil Gibran

Så klokt.

I Just Needed You To Know

Fotocirkel. Tema: närbild.


The girl and the robot *

När man kompenserar trötthet och opepp helt enkelt med bara mer vin ("What's extra? Well, it's ... more.") och vaknar upp efter en fem-timmars-natt med konsekvenser i både huvud, hals och ben kan jag som räddning rekommendera att titta på hockey (heja sport-Lisa!) och att bygga robot. När kvällen sedan kommer och man inte gjort ett endast litet dugg av allt det man verkligenbordehagjort känns det ändå okej, för hockeyn den vann vi och roboten den blev den finaste roboten någonsin.

* Röyksopp

Woop woop

Var det någon som sa fredag?
Var det någon som sa praktikslut?
Var det någon som sa korrefest?

Jää baby jää.

Måndagar

Min helg har varit så gott som perfekt.
Grillen, solen, ölen, tanzen, mysen, peppen.

Det tunga nu är väl mest att det enda jag kunde tänka imorse var herregud vad jag är trött. Men, det är väl måndagar det. Gråa, isiga, trötta måndagar. Måndagar som inleder praktikperiodens sista vecka. Måndagar som innebär startskottet för ett riktigt jäkla ryck. Måndagar som man, sådär lagom till lunch, inser att det är dags att tatagidet. He jer bara å gört.


Tre språkrelaterade tankar

Adverb alltså - vilken gröt.
Reklam alltså - vilken jävla genre.
Lennart Hellspong alltså - vilken man!


En solskenshistoria!

En dag i Bräntbergsbacken.
Pinnbröd, solsken och fint folk!


Happy-go-lucky

En grundligt granskad och bearbetad webbplats samt två fina små handböcker senare är jag nästan halvvägs genom min praktik och nöjd över känslan att jag faktiskt kan det här. Nu drar nästa projekt igång och med glädje skriver jag en mini-projektplan.

Ute rasar våren, i helgen hade jag det så himla bra hemma i Skellefteå och här i Umeå finns det någon som vill vara med mig även fast jag är förkyld typ jämt och ilsket skurar golv om nätterna. Det är fint tycker jag.

(Och det är trist att jag bloggar mest om praktik och sådant praktiskt utan bilder eller ens lite musik. Men med åtta timmar om dagen framför datorn vill jag helst bara göra annat när jag väl är hemma. Det blir nog bättre snart.)

In the morning and amazing

Jag vaknar virrig, slagen av insikten att jag ju redan i länkrubriken måste specificera vilken hovrätts tillkomst och historia som beskrivs under fliken i den grundligt omarbetade webbplatsstrukturen. Nu händer det alltså igen, jag drömmer om min praktikplats. Men det får väl tas som ett gott tecken - oh the dedication!

På väg till praktiken imorse lullade jag på i solen till tonerna av Röyksopp. Jag anade vårvibbar i luften (även om det är lite för tidigt för att våga hoppas) och över axeln hängde en packad helgväska som kommer följa med mig till Skellefteå i slutet av dagen. Det blir första hemresan sedan jul och jag längtar. Familjemys, kompishäng och en så gott som alldeles färsk liten bebis. Mysigt!

All These Things That I've Done

Jobblunken på praktiken och en lång språkkonsultarbetarlunch. Tvättid och fuktiga icke-färdig-tumlade sängkläder överallt. Müslirostande och surdegsmatande. Helgplanering och logistik. Och så en rejäl matlådeköttfärssås på det.
Tisdag. Så. Himla. Mycket. Tisdag.

Men plötsligt är dagen nästan slut och surdegen den är mätt. Medan jag lyssnar på otroligt underbar nostalgimusik ska jag nu - för en gångs skull - börja med något i riktigt god tid.

---

Just när man förbannar avsaknaden
av något som man aldrig vågat be om
får man precis det man kanske mest av allt behöver.

Det är lustigt ibland det där.

RSS 2.0