Andmyheartleftmychestsoforgiveme

So I'll open my eyes to the day that's before me,
and leave here to find that next something new


09:18

Beslutsångesten ligger i att jag kanske har hittat en lägenheten. En ganska bra, fin, rymlig lägenhet med riktigt kök som nog blir min om jag vill ha den. Den ligger dock på källarplan (hej inga fönster typ) och så är det inflyttning först första december. Det är tre månader dit. Tre månader av hemlöshet. Om den är värd det? Jag vet inte.

21:47

Igår hade jag en perfekt lördagkväll och idag har jag upplevt alla varianter av söndag. Försöker blogga om allt, men får inte till det. Istället säger jag att det här är bland det ärligaste och bästa jag läst på länge, att det är tråkigt med beslutsångest och att imorgon drar karusellen igång igen. Nu ska jag kolla på George Carlin och försöka förstå mig på det där med arga stand-up-komiker.

Stefan Sauk Gillar Zinkpasta


De senaste två dagarna har spenderats i Bygdsiljum med mina två favoritpsykopater.
Det var roligt - hela tiden.

Onsdag

Jag sitter och lyssnar på äckligt poppig musik och ler. Har hittat allt det bra och ser inte det dåliga. Ser fram emot Umeå. Hösten kommer att bli bra. Men först två tre dagar kvar i Skellefteå. Nedräkningen börjar nu.

- Avatar
- 2 Days in Paris
- New York, I Love You
- While Broken Hearts Prevail
- Honungsmelon, körsbär och granatäpplen
- Solen, vännerna, bilderna, tankarna och musiken.

Allt är ändå så himla bra och inte alls så världsomvälvande som det kanske framstår.

Måndag

Några ynka små dagar kvar till skolan börjar nu. Jag känner mig inte alls riktigt redo för det, men å andra sidan så kan det vara precis vad jag behöver. Struktur. Idag har jag ringt runt och jagat lägenhet. Helt utan resultat. Det känns lite hopplöst faktiskt. Sedan har jag gått broarna. Som vanligt. Benen bara pinnar på. Nu: lunch, sedan sticker jag ut på lite stugmys med Hanna och Lovisa. Fint. Annars tänker jag lite för mycket, känner jag saker jag inte borde, tycker jag att jag borde bli lite snällare och hoppas jag att allt ordnar sig till sist.

Fotoprojekt Storlek StörreSecret And Whisper

Jag har i smyg startat en till blogg. En blogg där ingen vet att jag är jag. Där jag kan skriva precis vad jag vill. Vara ärlig. Tydlig. Konkret. Det är mycket bättre så. Tråkigt bara. Att ni inte kan läsa den.

Väntan

Jag sitter och väntar på att hösten ska dra igång. Komma ikapp mig. Det är trist att inte känna sig hemma någonstans. Att inte ha något eget. Jag vet inte riktigt vad jag gör i Skellefteå fortfarande, men samtidigt har jag ingenting i Umeå att göra. Så jag väntar bara. Promenerar, lunchar och väntar.

21:23

Idag gjorde vi bort det sista av flyttstädningen och lämnade sedan ifrån oss nycklarna. Både äntligen och lite-oj passerade. Sedan tittade jag, och 55 av de 147, på drömlägenheten. Vilket lotteri. Jag ögonmåttade in mina möbler och höll krampaktigt tummarna. Hoppas går ju.

Jag är dålig på att ventilera i passande forum.
Imorgon är det en ny dag.

Worlds End in Whispers, Not Bangs

Ingenting känns som hemma.

http://www.myspace.com/circasurvive


Nu var det slut på det roliga. Idag har jag suttit och ringt tråkig samtal. Länsförsäkringar. Adressändring. Bokat lägenhetsbesiktning. Insett att skräpmat fyra dagar i veckan inte är hållbart. Insett att träning kanske är något man borde syssla med. Insett att det fan är dags att vara lite vuxen. Tråkigt, men ytterst nödvändigt.

Inspiration!

Elena Kalis och Chrissie White
(Det här är också bra.)

En Sista Sommarfest

Igår hade vi en sista fest med gänget.
God mat, fint folk och sommarsommarsommar.(Kvällens - i mina ögon - bästa bild. Rikard, du är min hjälte.)

Tack för en perfekt kväll!

Sommarens Bästa


I torsdags hade jag en av sommarens bästa dagar. Efter en loppisturné ute i ingenstans hamnade jag och världens bästa vänner i en liten håla full av minnen och tonårstid. På en filt i solen låg vi och jäste efter att ha picknickat i oss galna mängder mat. Mätta och väldigt nöjda. Världens bästa. ♥12:41

Jag och Erik är i Umeå och flyttar det sista samt flyttstädar. Jag fick just fönsterputs i ögat och vill aldrig göra detta igen. Det finns nog inte mycket som känns lika meningslöst som att flyttstäda. För övrigt är det idag exakt ett år sedan vi flyttade in här. Hej ironi.

18:52

På onsdag ska jag, och 147 andra, gå på lägenhetsvisning.
Drömlägenheten ni vet. Jag vill ha.

...

Jag är trött på att vara logisk och rationell.
Vill inte tänka. Vill inte fastna i det här. Vill bara känna. Stanna.
Min bild av
dig är skev perfektion.

Ready and Waiting to Fall

Jag valde att stanna i Bäckboda lite längre än planerat. Dels för att det är skönt att komma bort från allt allt allt och dels för att jag vaknade halv ett idag - och hade därmed sovit bort all den tid jag tänkt spendera på annat. Välbehövligt dock. Imorgon återgår jag till stadslivet med lunchmys, surströmming (!) och utgång på sommarstation. Kontraster är fint.

Jag Är Ett Blåbär


Lägenhetshets

Varje morgon sätter jag mig vid datorn och går igenom den lilla lägenhetsjaktsrutinen. Bostaden, blocket, privata hyresvärdar und so weiter. Oftast sjukt fruktlöst. På sin höjd någon liten etta på Bostaden som redan har 200 intresserad (där jag och min ett-åring till kötid med andra ord inte har mycket att sätta emot).

I mitt huvud har jag samtidigt en bild av den perfekta lilla lägenheten med sovalkov till ett bra pris med rimligt avstånd till det mest nödvändiga (skolan, IKSU och alla mina pärlor till vänner). Jag har efter en tid tvingats inse att det nog inte kommer bli något av och att jag kommer få nöja mig med en skrubb på Teg för 4000+ i månaden - inklusive noothing.

Men. Idag hittade jag den. Drömlägenheten som ser ut att uppfylla alla de små krav jag ställt. Så nu hoppas jag för allt i världen att den ska bli min. I need this. Snälla världen. GE MIG.

30:55
Loves ItJag är i Bäckboda och jag vill nog aldrig mer åka härifrån.

Söndag

Idag har jag sålt min själ på loppis. Det resulterade i jävligt mycket småväxel och en härlig linne-bränna. Och ja: världens snyggaste och mest eftersökta väckarklocka. Vinnarr. (Den tickar i takt med allt annat. Musiken. Hjärtat.) Annars inser jag att jag faktiskt får vara ledig nu i några dagar. Utan planer. Utan tider. Bara tomt. Självklart ska det regna, men hur mycket ska man egentligen få begära?

Sand is Overrated. It's Just Tiny Little Rocks.

How happy is the blameless vestal's lot!
The world forgetting, by the world forgot
Eternal sunshine of the spotless mind!
Each pray'r accepted, and each wish resign'd.

En av världens finaste filmer visas på tv ikväll.

"I think your name is magical."

Are You Living in a Box?

Jag är för ordningssam för mitt eget bästa. Imorgon tänkte jag stå och sälja allt mitt (och andras) skräp på Folkparkens loppis. Därför spenderar jag sommarens soligaste dag med att prismärka skit och packa saker i lådor (för det har jag inte alls gjort tillräckligt den här veckan). Jag längtar till den här veckan är över. Då ska jag ha några dagars riktig semester i Bäckboda. Blåbär, skog och tystnad. (Åh.)

23:16

Ikväll har jag somnat till ännu en film. Det är slitsamt att ha semester tydligen. Eller är det att vara konstant förkyld och ständigt igång som är problemet? Kan vara. Sitter nu och svettas ensam i en enorm lägenhet i Skellefteå. Tänker lite för mycket och känner mer därtill. Är trött, men inte tillräckligt för att släpa mig till sängs. Istället lyssnar jag på musik och peppar filmer som jag i framtiden kan få somna till. Fast helst vill jag ju bara se dem. Nu.
Brothers
The Lovely Bones
Alice in Wonderland
Where the Wild Things Are


Running With the Light

Så, det har hunnit gå lite tid sedan sist jag syntes till här. Bilderna ovan får berätta små delar av den historien. Av den här sommaren. Den bästa och samtidigt den konstigaste sommaren på flera år. Men mer om det senare, kanske.

Nu sitter jag i en halvpackad stökig lägenhet på Nydala och undrar vad av allt jag ska ta mig an härnäst. Det går bra, men det är mycket. Både i arbete och i tanken. Tröttsamt. Särskilt då man själv inte har en lägenhet som man faktiskt packar in i. Hej förrådsutrymme. Men det löser sig, jag är inte orolig och låter istället tankarna roa sig på annat håll. Fint.

RSS 2.0