Disciplin?

Jag är segast på att komma igång. Skulle ha varit ute ur duschen för minst en halvtimme sedan. Istället sitter jag här. Fortfarande. Sämst.

Kvällen kommer bli riktigt bra. I feel it!

Konstigheter

Godmorgon. Försökte kliva upp tidigt imorse igen. Jag är rätt dålig på det.
Nu är jag äntligen vaken i alla fall. Vet inte alls hur jag ska lägga upp dagen, måste hinna plugga men också ner på stan och fixa en hel massa grejer.
Jag är dåligt på det här med stress. Jag blir stressad när jag verkligen inte har något att vara stressad över. Och när jag väl har det, ja, då blir jag inte stressad alls. How fucked up am I?

Nåja, frukost och lite läsande kanske.

På återseende.

En enkel doft

Var ute och gick i Boulognern idag. Samma stund som jag tog mitt första steg in möttes jag av doften av grus och regnet som låg i luften....

Och av någon anledning slängdes jag direkt tillbaka till svala dagar i Norrbyskär. Minnen av tonårsförälskelser, nätter i tält, nattliga spökrundor och barndomsvänner kom flygandes.

Minnen av Gustav, Markus och Linus, av mellanstadiefnitter och höghöjdsbanor. Minnen av havsvatten och Kerstin sittandes uppe på en garderob. Minnen av nattbad. Minnen av galna upptåg och skräckhistorier. Minnen av sagor som försvann och dagar som aldrig kom till något slut.

Raindrops

Det regnar och jag myser. Äntligen. Hoppas det börjar spöregna.
Riktigt ruskigt, ruggigt spöregn.

En sån där söndag

image53


Min fina vän Malin fyller 22 år idag. Grattis grattis grattis.

Vaknade med huvudvärk och kommer troligtvis somna med huvudvärk.
Vad är det med mig nuförtiden?

Ska alldeles strax ge mig ut på en riktigt lång promenad. Det verkar vara ganska varmt ute så det kan nog bli skönt. Känns behövligt. Har just börjat läsa all kurslitteratur vi har till torsdag. Shit. Var verkligen mer än jag förväntat mig. Verkar dock rätt intressant som tur är.

Valborg imorgon. En helgdag som jag nog helst skulle byta bort mot något annat. Den känns rätt meningslös. Men det ska nog bli kul ändå! Först väntar middag med Sandra och senare fest hos Karin. Ska bli trevligt :)

En pappahistoria

Min pappa har gett mig fotograferandet. Han har gett mig egenskapen att bry sig till det ytterst när det verkligen gäller.

Han har gett mig den bästa humorn i världen.

Han har gett mig bondskan. Han har gett mig världens bästa farföräldrar.
Och världshistoriens godaste köttbullar.

Han har gett mig egenskapen att alltid se muppig ut på bild.
Han har gett mig kunskap om bilkörande och matematik.
Han har åtminstone försökt ge mig tålamod.

Han har också gett mig en näsa. Och Rönnblomsvinklade fötter.

Att jag sedan fått det impulsiva och tjurskalliga, det drivna och det känsloladdade och en bunt andra ting är en helt annan historia.

En mammahistoria.

Men den sparar vi till en annan dag.

Äntligen!

Hur underbart är det inte när det är nystädat? Och renbäddat!

Nu ska jag bara njuta av att inte behöva göra någonting. Fy fan så skönt!

Middag nu!

Ha en underbar kväll! Det ska jag :)

En oplanerad dag

En kort promenad för att hämta lite tygprover inför soffköpet slutade med lite småshopping av nödvändigheter, lunch med finaste S och lite pluggande. Så det kan gå. En skön dag. Trots att det är kallt nu när solen inte vill vara med och leka längre.

Ikväll blir det väldigt lugnt. Ska städa mitt studentrum först och främst. Det ser ut som kriget här. Sen blir det någon god middag och kanske lite film för en gångs skull. Fast känner jag mig själv rätt så säkert inte.

Plötsligt blev jag bara så trött. Allt går sakta och tankarna kommer motvilligt och sent.

The wonders of vatten

Känner mig riktigt pigg och mår riktigt bra idag trots fest igår :)
Det är bra med så mycket härliga människor! :)

Och mamma, jag har syndat... McD kallade på mig i natten. Och gott var det också. Förlåt.

:)

Bilder ligger ute nu.

Och förresten, bollblåbärsklänningen bars igår. Funkade helt okey. Wei :) Boll boll.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Lite tid i solen blir det definitivt, som alltid. Lite pluggande vore också bra att hinna med. Sen får vi se. Något blir det väl alltid.

Nu frukost.

Snälla Sluta

Galningen ovanför håller på att borra i dessa djävulens cementväggar. It. Never. Ends.

Glad

Just gjort min intervju inför torsdagens lektion. Gick bra :) Det var så skönt att sitta i solen. Den steker verkligen. Sitter nu och ska försöka skriva ihop åtminstone början på en text, vore skönt att komma igång med den innan helgen.

- -

Åå! Fick just ett underbart telefonsamtal! :) Jag blir så GLAD!
Alltid kul med roliga och överraskande nyheter! PEPPEN! :)

Fest ikväll!

Shitshitshit

Fick kallelsen till antagningsprovet för utbildningen jag sökt i Stockholm idag! Shit! Hur ska detta gå? En hel dags skrivande... 50% av platserna tillsätts baserat på reslutatet på provet, oavsett betyg och högskoleprovresultat. Vore ju guld om det gick bra. För jag vill ju läsa det här. Tror jag. Hjälp! Nu blev jag nervös.

Ska sätta mig och ringa febrilt till mina vänner i den stora staden senare idag. Jag kommer behöva support. Och nånstans att bo :P Tur att de alla är så söta och snälla.

Iii.

Iakttagelser

Färgade Pers hår ikväll. Såg inte ut att bli någon skillnad.
Mitt badrum däremot fick sig en härlig makeover.

Mina tår börjar bli blå, ändå orkar jag inte anstränga mig tillräckligt för att ta på mig sockar.

Har senaste avsnittet av Heroes, tre avsnitt av The Nine och en halv säsong Scrubs bara väntandes på mig. Ändå sitter jag här och bloggar ytterst uttråkad. Störd? Ja, lite.

Det låter som att jag har någon form av djuphavsfisk i magen som har tänkt
slita sig ut genom min navel.

Nu blev det äckligt.

Keso och musiklekar is the shit.

Och Mangan i Mammas Nya Kille.
Jag vill också fånga lax med händerna medan jag åker rullskridskor.

Nåja

Fiskar är ganska tråkiga. I alla fall den stilla genomskinliga sorten. Och kalk hit och kalk dit.
Öknar nästa vecka. Pepp.

Lycka från 5,50:-

Provat klänningen igen. Fortfarande ett bär. MEN. Jag gillar den ändå så den ska behållas.. måste bara hitta något sätt att slippa bärkänslan.

På tal om känsla. Hej Sommar! Hur varmt har det inte varit idag! Helt galet! Jag har till och med blivit lite brun. Inte dumt, inte dumt alls.

Sitter och skriver ett brev. Ett riktigt brev. Minns ni? För mig var det i alla fall riktigt längesen sist. Men det är ganska kul. Mysigt. Tänkt vad härligt att få ett handskrivet brev i sin brevlåda nån gång ibland. Hur glad skulle man inte bli? Ja, mer brev till folket!

Möö.. solen har stekt min hjärna. Bättre än såhär blir det inte.

Torsdag

Idag är det torsdag. Och jag hoppas ni vet vad det innebär. SVT1 kl. 21.00. Planet Earth. Do it! Doit! Doit! Doit!

Jag är förövrigt så trött att jag skulle kunna spy.

Och ja, jag är ett bollblåbär. Fan också.

FavoritSo true.

Vägslem

Det ligger sniglar på gatan. Och inte den söta lilla sorten med små skal som man lätt kan gå med på att beundra. Nej, det är den äckliga svarta slemmiga sorten som sprider sig överallt. Mördarsniglar måntro? Jag vet inte. Men äckliga är de.

Har varit och storhandlar mat. Hejja. Massa gott blev det. Skulle kunna klara en hel vinter med innehållet i mitt lilla, men otroligt rymliga, frysfack. Inte dumt.

Dagen spenderades på stan. Mina fötter är arga på mig, men det skiter jag i. Köpte en klänning. Har inte vågat prova den sen jag kom hem med risk för att jag se ut som ett bollblåbär i den. Väntar med det nederlaget till imorgon.

Senaste Heroes ligger och bara väntar på mig. Iiih. Peppen! Vet inte om jag ska se det ikväll eller spara på det goda. Hur som helst kommer det bli huuuuuur bra som helst!

Hjälte

Världens bästa Hiro är med som töntiga labbkille i Scrubs, avsnitt 16, säsong 1.
It's all gooooood!

Ledighet

Tillbaka efter en stund i solen med S. Skönt :) Hon är bra!

Nu har jag kommit på att eftersom jag är ledig så kan jag göra vad jag vill :) Wei :) Och jag kom på att det jag vill är att sitta i solen och läsa en riktig bok! Ingen kursbok, ingen tung segläst roman. Nej, en riktig bok. En bra bok. Så nu har jag tagit en av alla de där nya, olästa, böckerna som står i min stora, glesa bokhylla.

Solen, here I come.

Bort från dunka-dunka-musiken som ser ut att vilja skaka sönder mina fönster.

Beautiful Day

Har just skrivit klart min artikel till torsdagens lektion!
Detta innebär att jag är LEDIG fram till dess :) Undebart!
Detta ska nu firas med gröt och Scrubs i äkta studentanda!

Senare väntar bänk-i-solen-sittande med fina Sandra.

My Hometown

Skellefteå AIK, strandpromenaden, Balzac, ett öde torg, CK, Popcore, Domusparkeringen, 80-talisternas Etagesaknad, Skellefteåfestivalen, årliga vallfärden till PDOL, den årligen återvändande E-Type, älskade Trästockfestivalen, barndomsminne, Nordanå, grillkvällar, musiken, Pinkerton, Xzakt, bryggeribacken, Kåffe In, E4:an, broarna runt, Guldstaden, Vitberget, Falkträsket, Krysset, älven, Skeria, fika på Wayne's, mackorna på Kanel, Falkberget, räkmackor på Båtmuséet, moppesemestrar, Norran, midsommar i Södra Degersjön, banden, Sten-Georg och sist, men inte alls minst ...

... trumvirvel ...

En stor snopp på torget.


Ensamt

Senaste dagarna har jag varit helt trött i kropp och själ. Sover riktigt dåligt på nätterna och får mig knappt upp på morgnarna. Jag känner mig helt ur balans. Kan bero på att jag aldrig tränar nuförtiden. Och att sängen jag har här inte är särskilt bekväm.

Men framför allt är det nog för att du inte är här.Tv-spel

Så, nu har jag fått önskningar om att skriva om tv-spel. Shit. Jag är sämst på tv-spel.
Ni anar inte.

När jag var liten var min största källa till Mario, och allt vad det heter, min vän Kerstins källare. Vi spenderade ett antal timmar nötandes ett Nintendo 8-bitars som jag misstänker tillhörde henne bror. Det var riktigt roligt och jag och Kerstin var bäst i hela världen.

Efter de sköna barndomsåren blev det väldigt lite av den varan. Hemma hos oss fanns det alltid tv-spelskonsoller i mängder, men jag spelade nästan aldrig. Var bara mina syskon. Och mamma. Hon var som besatt ibland. Spelade nåt med en liten rund boll som skulle hoppa ... ja ... Jag vet inte.

Och nu har jag Erik. Hela han är som ett tv-spel. image51
Men jag spelar ändå aldrig. Har nog aldrig känt att jag varit särskilt bra på det. Det enda jag faktiskt återkommit till och tyckt varit
roligt har varit Mario Kart 64.
Även fast jag är kass på det. Ni ska se hur min syster vrider sig i skrattkramper när jag, tio minuter efter hon har gått i mål, för allt i världen inte kan ta mig runt den där jäkla regnbågsbanan.

Varför kan de inte fixa ett räcke på den där jäkla vägen?

So, there you have it.

Idétorka

Sitter och försöker komma på någonting intressant att skriva om idag. Har lite händelsetorka (bara pluggat hela dagen) och känner att jag vill skriva om ett minne, en sak, en person, ett band. Vad som helst! Men vad/vem?
Vad vill ni läsa om?

Strålande

And it was just like the sun but more like the moon.

Tisbury Lane

Fortfarande seg och mörbultad efter gårdagens bravader. Dagen har spenderats med att kolla på en otrolig gatumagiker, äta pizza väldigt sakta, njuta av vädret, äta vindruvor, gratta mamma på födelsedagen, kolla på första avsnittet av The Nine och sedan mata genom fem avsnitt av Scrubs, säsong 1. Vackert! Alldeles lagom för en dag som denna. Imorrn blir det att styra up lite pluggande, nya tag. Hoppas jag får mycket gjort.

Och Mae är det enda som funkar dagar som denna.

She greets the day with her hair wet
She asks them to vacate the building
Because she's got a plan they don't know yet
And if it goes wrong, there'll be no one to see

They´re Coming to Take Me Away Haha.

Hehe. Hej!

Lycka. Underbart. Norrländska. Max. Vänskap. Musikälskare. Upptäckter. Omtanke. Kramar. Tv-spel. Rosa cd-spelare. Nyfunnen vänskap. Hallon- och limebål. Foton. Tejp. Namnlek. Fyllesnack. Kylig promenad. Kärlekssamtal. Internettid. Sovdags. Godnatt.

Boring

Just kommit hem från stan.
Hittade inget kul att ha på mig ikväll, men det löser sig som alltid till slut.
Blev lite lunch och en sväng på bolaget. Klassfest ikväll!
Kommer bli riktigt, riktigt bra! :)

Blåser som fan ute idag. Kändes som om jag skulle blåsa omkull på väg hem från stan.
Är otroligt trött idag. Vilket meningslöst inlägg.

Eufori

Det regnar och jag tycker det är mysigt. Hur positiv är inte jag? :)

Inspiration

Satt och kollade på citronmuffins blogg och hamnade på hennes flickr-sida. Blev så inspirerad av hennes bilder! Och då plötsligt skiner solen in genom mitt fönster och bara skriker efter att jag ska komma ut och foto den. Så det gjorde jag. Och mitt i allt fotande hamnade jag i en lekpark. Så då gungade jag. Som jag gungade. Och det var lika härligt och bekymmersfritt som jag tänkt mig. Och sen kom en hare. Tredje haren jag sett den här månaden. Är inte det värt så säg? Så där satt jag på mitt bildäck och gungade med kameran i högsta hugg, omringad av harar (nåja). Och det var så bra.
Och nu när jag sätter mig för att skriva detta så ser jag ett konstigt gult moln utanför fönstret. Också det skriker efter mig. Så ut springer jag. Och där ler den finaste molnsolnedgången på länge mot mig. Som grädde på moset.

Tack solen. Du är guld värd.

image49image50
image51

Fler bilder.Socker

Sprang bokstavligen till Konsum och köpte godis 15 minuter innan Grey's Anatomy och sen sprang jag hem igen. Snacka om desperat!

Men just nu när jag känner mig finnig, tjock och degig så behövs det lite godis.
Eller egentligen verkligen inte. Men har man cravings så har man.

Nu ska jag kolla Prison Break från i måndags och sen kanske det blir sista
avsnittet av Dexter också :) Vad skönt!

C, jag hoppas du kommer i helgen!

Writers Block

Sitter och bara stirrar på skrivuppgiften till imorrn. Det går inte. Jag känner mig helt oförberedd på den här typen av skrivande. Att måsta värdera och motivera alla val man göra, att väga orden mot varandra och hela tiden vara konkret.
Att hela tiden säga något med sina ord. Jag vill bara få den gjord. Men ändå stirrar bara det tomma Word-dokumentet mot mig de gånger jag väljer att bortse från impulsen att skriva ännu ett blogginlägg, kolla upp den där sidan, fota lite grann, göra lite mat.
Ja, varför inte städa lite också?

Punchdrunk Love

Borde verkligen plugga men sitter istället och letar efter och funderar över
bålrecept
till klassfesten på fredag.

Det kommer bli hur bra som helst! :)

Klicka

image46

Hardboiled

Har just pratat med mamma i en dryg timme. I mobilen.
Mobiltelefoner kan inte vara bra.
Min ena hjärnhalva känns kokt.

Journalisten

Helt oskyldigt strosar jag runt på IKEA och plötsligt ringer det från Norran på mobilen. I luren har jag en journalist som berättar att hon ringer runt till människor som jag, det vill säga före detta anställda på ett visst företag i Skellefteå. Anledningen är att varje gång det publiceras en artikel om hur bra det går för företaget och för dess ägarinna dimper det in hundratals mail och samtal från upprörda f d anställda som undrar varför de inte berättar sanningen om detta vansinne. Och nu ska det styras upp. Allt möjligt folk ska kontaktas och information ska samlas för att skriva den där artikeln som vi alla så länge väntat på.
Och som jag bidrog.

Bra Känslor

Äntligen hemma efter en sjukt lång dag. Känns overkligt att jag faktiskt har hunnit med att jobba 4,5 timmar idag också. Det var värt. Riktigt skönt faktiskt. Pengar :)
Sen blev det en snabb sväng till IKEA, en halvtimmes telefonsamtal med en journalist (!) och sen lektion. Första på kursdelen Journalistiskt Skrivande. Janne är bra. Det kommer bli riktigt bra tror jag. Högt tempo och mycket jobb, men bra.

Har haft The Quiet Things That No One Ever Knows rullandes oavbrutet i huvudet sen jag la in den på bloggen häromdagen. Fucking amazing.

Och vissa människor är bara så bra.
Jag har mått så bra idag. Hur trött jag än varit och hur stora skavsår jag än haft så har
jag varit full av en underbar må-bra känsla. Det ska jag försöka ta tillvara på.

Error

Helt. Sjukt. Tidigt.

Helt. Galet. Trött.

Jag har tappat stinget för hårt arbete efter bara några månaders högskolelull.
Bra eller dåligt? Jag vet inte.

Blir hämtad om 16 minuter. Möö.

Sömnbrist?

Är helt slut efter att ha inventerat i sex timmar på Coop där jag numera går under smeknamnet Skellefteå. Blir att jobba från klockan sex imorrn också, sen hinna hem lagom till lektionen vid ett. Kommer bli fullt upp! Men riktigt värt.

När Per inser, vid en hastighet på 110km/h, att motorhuven är öppen stannar han bilen på en p-ficka och utbrister i sökandet på dörrhandtaget: "Jag kan inte hitta decilitermåttet."

Stabilt? Svar nej.

To Do

Men åå så trött man kan vara.

Dagens checklista:
  • Ringa Umeå
  • Ringa VHS
  • Ansöka via studera.nu
  • Posta ansökan till Stockholm
  • Omarbeta sista texten
  • Skriva ut texterna
  • Ärende nr 1 på stan
  • Ärende nr 2 på stan
  • Läsa kurslitteratur
  • Jobba 16.00 - 22.00
7 av 10. Inte så pjåkigt.

Ska ta o klämma in lite solande också. Wei :)

Kakadoooodle

Hela dagen (eller ja, den del av den som jag varit vaken...) har spenderats åt framtidsplaner. Har fortfarande inte skickat in ansökningarna, det ska göras imorrn efter jag ringt runt till diverser studievägledare och statliga verk. Och eftersom det nog bara kommer vara jag som gör det denna kommande måndag av glädje så kommer det säkert gå jättesnabbt. Eh. Precis.

Nu sitter jag och fixar med lite texter som ska lämnas in på tisdag. De blir rätt bra ändå verkar det som. Skönt. Skönt att slippa jaga upp sig över det också.

Imorrn ska jag upp med tuppen.
Ska försöka droga honom med lite somethin' somethin' så han inte stiger upp så jävla tidigt.

Pausfunderingar

Det här med utbildning är svåra grejer. Men lite saker har jag kommit fram till. Språkkonsult, det vore grejer. Men då gäller det att hålla tummarna att det inte gör så mycket att min ansökan inte kommer fram i tid (!) och att jag klarar det där jäkla antagningsprovet. Och att det står fel och att det faktiskt är så att den går i Umeå såväl som Stockholm. Så mina chanser att komma in ökar. Men det känns ju som one in a million.

Kom också alldeles nyss på, medan jag funderade på fristående kurser som jag kanske vill läsa om det skiter sig med allt vad program heter, att om jag ändå ska läsa en fristående kurs så är det ju lika bra att läsa en här i Gävle. För här trivs jag ju, här finns massa bra kursen (tänker jag mig) och framför allt en massa bra människor.

Så nu sitter jag här med HiG's katalog i högsta hugg. Vi får se hur detta slutar...

Om det vore så väl

Klockslagen på mina inlägg är för övrigt helt uppåt väggarna. Förra ska jag har skrivit kl 10.17.
Tjena.

Tyst Stress

Men hej huvudvärk. Är så sjukt trött.
Men det var kul igår så det får det väl vara värt! :) Helt galet mycket folk.
Note to self: tjejer som grupp är bra på det där med att skrika. Bring öronproppar next time.
Undra om min hörsel är kvar? Är lite ovanligt tyst här inne...

Så fort jag har ätit frukost så ska jag bestämma mig för hur de kommande åren ska spenderas. Bara sådär. Högskoleansökningarna ska vara inne senast imorrn och jag har kommit på att istället för att söka ännu en trevlig liten kurs så kanske jag borde ge mig på en "riktig" utbildning. Och jag är verkligen proffs på att komma på sånt i sist sekunden.
Så nu sitter jag här i paniken. Fy.

Lalaaa

Nu sticker jag på förfest! Sedan väntar dammiddag på kåren och fest all night long. Förhoppningvis! :)

So long, suckers! :)

Aah

Äntligen tillbaka hemma i lugnt. Åkte med Per ut till Valbo imorse och där hittade jag en klänning till ikväll. Den kommer bli perfekt! Var dock gammal smink smetat över halv klänningen så det var bara att kuta hem o hålla tummarna på att det fanns en tvättid ledig. It dit. Guld.

Min fötter värker verkligen efter allt promenerande så nu sitter jag bara o stirrar.
Har tänkt styra upp lite grejer innan ikväll, men jag orkar inte. Haha. Oj så slö jag blev.

Kommer bli stressigt imorrn och på måndag. Utbildningar som ska sökas, texter som ska redigeras och omarbetas och böcker som ska läsa. Sen ska jag få jobba lite på Coop på måndag också. Och det känns hur värt som helst. Typiskt bara att det var nu när det är tusen andra saker att hinna med. Money money money.

Takes life. Seriously.

Kvällen har spenderats på Waynes. Morotskaka och snälla vänner, det är grejer! :)

Imorrn blir det en sväng till Valbo. Snabbkolla om jag hittar nåt nytt fint att ha på mig på morgondagens middag. Jag hoppas det :) Vill känna mig fin.

Nu ett avsnitt av Dexter innan jag ska sova. Det tar sig faktiskt. Nästan så jag peppar mellan avsnitten. Han växer sig fast. Dexter, vilken lirare.

image45
Bild från tv.com     

Tönt

Jag har inte hittat något att ha på mig imorrn.
Har visserligen inga pengar att köpa något för heller.
I don't do klänningar så jag har heller inget att gräva fram ur garderoben. Majs.

Men skitsamma. Det är ju inte ens ett riktigt bekymmer!

Nu leverpastejmackor med gurka. Naaajs.

All Kinds of Crazy

Solen skiner som aldrig förr

Min gula väska är jättegul

Galet gul

Fest imorgon

Massa bra dikter

Inspirationen flödar
Och en hög med studievalångest.

Freakin' Gorgeous

Ännu ett avsnitt av Planet Earth. Magiskt. Det är helt jäkla OTROLIGT. Det här får man bara inte missa. Hur lite du än tror dig bry dig om naturen och massa konstiga djur du aldrig hört talas om, se det! Du kommer bli helt fast. Trust me.

Torsdagar 21.00 till 21.50 i SVT1.
Do it.

image44
Bild från svt.se     

It's like pedaling in hummus


Cranking up the Toto


Elliot: Did you eat my mango bodybutter?
JD: No
[thinking]
JD
: I smeared it on a bagle

Pixi Poxi Boxi

Sitter och skriver om mitt skrivande. Riktigt kul faktiskt :) Att fundera över varför jag skriver och vad som inspirerar mig. Känns skönt att det går bra och att det är roligt, för min dikt ligger bara och stirrar på mig och kräver att jag ska ta tag den, men jag kan för allt i världen inte komma på hur. Så den får ligga där och gnälla ett tag till.

Skaffade en användare på Pixbox igår. Kolla in den om ni vill.

Oh Sunshine.

Och så får jag tillbaka pengar på skatten. I like. Lagom till midsommar också hoppas jag. Guld.

Tomt

Sitter o väntar på att sista responsen ska trilla in. Sen ska jag ta itu med min dikt. Men jag vet inte riktigt vad jag vill göra av den. Har så blandade känslor inför den. Och hittills har jag fått så blandad respons på den också. Svårt! Vi får se hur det går.

Imorgon ska jag upp tidigt och plugga. Skriva om mitt skrivande. Det ska bli kul! Hoppas bara jag tar mig upp, har varit dåligt med det senaste dagarna. Hoppas att solen också lyser imorrn! :) Den ger mig så mycket!

17 minuter till Grey's Anatomy. Guld. Guld. Guld.

Favorit

image43
Foto taget idag i Boulognern     


Som i en Liten Ask

Fick ett oväntat och glatt överraskande mail imorse. Och blev så glad :) Något av det bästa som finns är när uppskattning och snälla ord kommer från oväntat håll. Tack!
Jag hoppas den här känslan får hålla i sig hela dagen.

Nu, frukost. Ska lyxa till det med fruktsallad och hela köret.

It's a good day

Majs

Känner nu när jag varit tillbaka i Gävle nån dag att det var skönt att vara hemma. Hände så mycket mer. Små projekt och fikastunder hela dagarna. Jag trivdes som tusan här i Gävle tidigare, men nu när jag är tillbaka är jag mest bara uttråkad. Vad ska man göra åt det måntro?

Först och främst borde jag kanske sluta sitta här. För mitt goda humör känns inte som något att dela med mig av till omvärlden.

Fast nu har jag ju redan gjort det i tre inlägg.

Fuck it.

Godis. Jag behöver godis.
Och dig.

...

Och du, din jävel, får mig att skriva dikter om ungdomssvek och grus.
Jag hatar dig. Stick!

Evil

Varför är den enda post som dimper ner i min lilla brevlåda blommiga små söta kort från tandläkare? Tror det är minst ett tiotal små lappar/brev/vykort/foldrar som landat i min brevlåda sedan jag flyttat hit där de talar om hur viktigt det faktiskt är att ta hand om sina tänder och hur hemskt hemskt hemskt gärna de vill vara just min tandläkare.

Nej tack. Jag klarar mig. Hur snuttigulliga ni än må se ut på
de där most-wanted-bilderna ni skickar med.

I Nattmössan

Tröttast.

Har just kollat Prison Break på tv. Har äntligen hunnit ikapp så jag kan kolla med alla andra i korridoren. Men det är ju frustrerande med reklam! Och att man måste vänta en hel vecka innan man får se nästa avsnitt! Fast vad gör man inte för lite gemenskap :)

Lektion imorrn. På eftermiddagen tror jag. Bra. Jag behöver sova ut.

Vindruvor is the shit.

Bara flum idag. Jag är för trött för att tänka.

Och jag har tillräckligt med skor för att sko en fembarnsfamilj.
När hände det?

Godnatt gott folk, godnatt.

Hinken

image42
Den här skurhinken fungerade som välkomstdrink på Änligen-Är-Vi-Hemma-Festen i fredags.
Äcklig, men ack så lockande.Nu när jag är tillbaka i Gävle igen känner jag hur skönt och kul det var att vara hemma. Många stunder då jag var hemma var jag stressad över allt som skulle hinnas med, men nu saknar jag det. Och alla jag hann träffa vill jag träffa mer :)

Cicci är för övrigt min idol. Lätt! :)

Seg morgon

Känner mig inte särskilt utvilad av nån anledning, men jag kan ju inte ligga i sängen hela dagen. Tänker alldeles strax släpa mig ut i köket och äta lite frukost. Sen blir det att handla lite mat... fanns inte mycket i kylskåpet när jag kom hem igår. Efter det blir det lite pluggande. Men inte så mycket. Har ingen pluggenergi idag.

Måste packa upp min väska idag också. Annars kommer det aldrig bli gjort.
Det är verkligen grejer överallt.


Såg första avsnittet av Dexter igår. Jag är skeptisk.

Silence Broken by Your Voice in the Dark

Det är svårt det här med dikt.
Slå mig i magen o framkalla lite inspiration.
Lite smärta borde väl göra susen?


Cause, I'm on the brink of something beautiful
and I want to sing about it,
but I don't know where to begin.


Status

Min farmor och farfar är båda 80+.
De tränar, tillsammans med ett tiotal andra pensionärer, pilates
i bönhuset i Bäckboda där de bor.
DET är grejer.

Gävle

Tillbaka i Gävle igen. Hemresan började på Skellefteå busstation klockan tio imorse. Kom in genom dörren här på Midgård vid halv sju. Är helt slut. Lyxade till det med taxi från tågstationen. Det var det lätt värt. Har släpat hit alla mina sommarkläder och sommarskor. Min väska blev lite tung. Minst sagt.

Hamnade bredvid en kusin som jag inte träffat sen i julas på bussen. Trevligt!

Har varit dålig på att blogga på senaste, men nu ska det blir bättre :) Kanske inte så mycket ikväll dock. Måste plugga. Har ägnat sådär en fem minuter åt det under vistelsen hemma. Men det var det värt, hann ju med massa annat kul hemma istället :)

Trött.

Lyx

Nybakta scones till frukost. INTE DÅLIGT.

Planet Earth

Såg del två av Planet Earth som visades på SVT ikväll. Magiskt! Dagens del handlade om jordens berg och dess invånare. Bergsgetter, snöleoparder, grizzlybjörnar, pandor, apor och fåglar i mängder. Jag blev helt fascinerad. Kommande nio torsdagar mellan 21.00 och 21.50 kommer jag vara okontaktbar. Bara så ni vet.

image40
Bild från svt.se

Bekymmersfritt

När jag var liten brukade jag och mina vänner spendera mycket tid i lekparken, så klart. En av grejerna vi brukade göra var frågesport i gungorna. Det hela gick ut på att ett antal personer gungade medan en satt på staketet framför dem. Mellan gungorna och staketet drogs även ett streck i sanden. Personen på staketet ställde då en fråga som de andra skulle svara på. Men innan man fick svara var man tvungen att få upp fart på gungan och hoppa över strecket. Missade man fick man sätta sig på gungan igen och hoppas att man fick upp farten och tog sig över strecket igen innan någon av de andra kom på svaret och hoppade.
Timmar av våra unga liv spenderades just där i gungorna.

Kom att tänka på detta när jag läste någon skriva att man borde leka lite mer. Det borde man. Jag skulle då må betydligt bättre om jag fick gunga lite då och då. Kanske åka lite rutschkana.

Kanske borde hitta mig en gunga idag. Och leka lite bekymmersfri.

Ögonpopp och Pluggande

Jag är så sjukt trött känner jag nu när jag satt mig ner efter att ha fipplat på med diverse grejer. Känns som att ögonen ska poppa ut ur huvudet på mig.

Hade tänkt sätta mig och skriva lite dikter. Men ja, det är svårt. Jag har aldrig skrivit dikt förr. Vet knappt var jag ska börja. Fast det är ju bara att göra det antar jag. Att komma igång. Diktsamlingen jag ska läsa till nästa lektion är en bra inspiration i alla fall. Bob Hansson. Det är grejer. Det löser sig :)

Och någonstans där i bakgrunden svävar en bestämd känsla av oro.
Fan.

Syskonkärlek och Högkvalitets-elektronik

Kvällen har spenderats tillsammans med mina kära syskon. Currygratäng och Disney-versionen av Trivial Pursuite. Kung! Mina syskon är de bästa syskonen man kan ha. De är så snälla och knasiga. Jag tycker så mycket om dem.

Nu sitter jag på golvet och lyssnar på underbar musik. Att sitta på golvet är grejer. Och att ligga på det är ännu bättre. När jag pratar i telefon brukar jag lägga mig på golvet. Det är svalt och skönt. Och så får man ett helt annat perpesktiv på saker och ting. Ja, golvet, det är grejer.

En annan sak som är grejer (stabil svenska) är riktiga högtalare. Som de högtalare som här står kopplade till min guldfärgade (ja, faktiskt) stereo. De är bäst. Betydligt mycket mer bäst än mina datahögtalare som bara sliter sönder all den magiska musiken.

Hela morgondagen är fullbokad. Blir många gamla återseenden. Jag ser fram emot det.
Jag gillar människor som bara strålar känslor. Som bara lyser. E är en sådan människa. Jag ska ge henne den största kramen imorrn. Det förtjänar hon. Bara av den enkla anledningen att hon är så bra. Det är en bra anledning.

På Hemmaplan

Men hej hallå och godmorgon! Shit. Här uppe är det ju inte ens lite varmt. Och snö ligger kvar. Och vad det blåser. (Allt detta antar jag bara genom att titta ut genom fönstret, jag har inte släpat mig ut än) Var är sooolen?

Kom till slut fram till Ske-å igår kväll efter en lång och dryg resa. Eller ja, allt fram till Umeå gick väl bra. Men de där sista två timmarna... vilken plåga! Känns som att man sett varje jävla gran tiotusen gånger tidigare! Var riktigt skönt att äntligen komma fram!

Kvällen spenderades med att äta massa mat och bara ha det bra. Kramas.

Nu i morgonljuset inser jag vilken katastrof den här lägenheten är för tilfället! Haha. Herregud. Hela stället är som en jäkla byggarbetsplats. Utan nån som varken bygger eller arbetar! Inga möbler, ingenting! Så min mission idag är att mäta. Ja, vad roligt tänker ni säkert, men ja, det ska det faktiskt bli! Haha. Nu ska det mätas, funderas och planeras och sen ska det shoppas! Möbler, möbler, möbler! Bara en soffa skulle ju lyfta det här stället med 50%. Som det är nu använder vi ju inte ens vardagsrummet. Galet! Men bra kommer det blir.

Nu: frulle och framletande av måttband!

Njut av solen ni som ser den!

RSS 2.0